“Η ομορφιά της γυναίκας”

Audrey-Hepburn-Style-442x295
Θα πείτε, ίσως, τι θέλει εδώ η φωτογραφία της Όντρεϋ Χέμπορν;  Ε, όπως γίνεται συχνά, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο γι’ αυτήν που μου έκανε πολύ εντύπωση  κι αποφάσισα να αλλάξω το post που ετοίμαζα. Λοιπόοοον… Κάποτε ρώτησαν την Όντρεϋ Χέμπορν ποιο ήταν το μυστικό της ομορφιά της, κι εκείνη αντί για άλλη απάντηση έγραψε ένα ποίημα, που είναι αυτό που σας αντέγραψα εδώ.
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα.
Π.

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Για να έχετε χείλη ελκυστικά, προφέρετε λόγια καλοσύνης.

Για να έχετε μάτια ωραία, κοιτάζετε τι το ωραίο έχουν οι άνθρωποι  επάνω τους.
Για να μένετε αδύνατη, μοιράζεστε το γεύμα σας μ’ εκείνους που πεινάνε.
Για να έχετε όμορφα μαλλιά, αφήστε ένα παιδί να τα χαϊδεύει κάθε μέρα.
Για να έχετε καλή σιλουέτα, βαδίζετε ξέροντας πως δεν είστε ποτέ μόνες, γιατί αυτοί που σας αγαπούν ή σας αγάπησαν σας συνοδεύουν.
Οι άνθρωποι, περισσότερο από ότι τα αντικείμενα, έχουν ανάγκη από επιδιόρθωση, κανάκεμα, αναζωογόνηση, φροντίδα, ενδιαφέρον, σωτηρία: μην απορρίπτετε ποτέ κανένα.
Σκεφθείτε: αν μια μέρα χρειαστείτε “χείρα βοηθείας”, θα την βρείτε στην άκρη καθενός από τα δύο χέρια σας.
Γερνώντας, συνειδητοποιείστε ότι έχετε δυο χέρια: Το ένα για να βοηθάτε τον εαυτό σας και το άλλο για να βοηθάτε όποιους έχουν ανάγκη.
Η ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι στα ρούχα που φοράει, στο πρόσωπο ή στο πώς φτιάχνει τα μαλλιά της. Η ομορφιά μιας γυναίκας βρίσκεται στα μάτια της, γιατί αυτά είναι η ανοιχτή πόρτα της καρδιάς, η πηγή της αγάπης της.
Η ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι στο μακιγιάζ της, αλλά στην αληθινή ομορφιά της ψυχής της. Είναι στην τρυφερότητα που δίνει, στην αγάπη,στο πάθος που εκφράζει.
Η ομορφιά μιας γυναίκας ξετυλίγεται με τα χρόνια…

 

 

2 σχόλια στο ““Η ομορφιά της γυναίκας””

Σχολιάστε