Δύο βιβλία μαζί!

Σήμερα, ο λόγος που δεν θα βάλω το post που είχα ετοιμάσει, έχει σχέση με μία έκπληξη για μένα και μετη συγκίνηση που μου προκάλεσε αυτή η έκπληξη. Είναι η ταυτόχρονη έκδοση δύο βιβλίων μου -ένα δικό μου και ένα με μετάφραση δική μου- από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. Και τα δύο έχουν κάτι το μοναδικό για μένα, προσωπικά. Το πρώτο είναι, “Το Χαμένο Κλειδί του Έρωτα”  που βγήκε σε e-book, και είναι το πρώτο και μοναδικό -και μάλλον το τελευταίο- βιβλίο μου με ποιήματα.

Είναι ποιήματα γραμμένα σε μία μοναδικά δύσκολη φάση της ζωής μου που -τον ίδιο καιρό- μετέφραζα το προσωπικό ημερολόγιο του Κρισναμούρτι, κι έτσι έγινε και το βιβλίο είναι συνδυασμός των δύο. Επίσης είναι το πρώτο και μοναδικό βιβλίο μου που βγαίνει απ’ ευθείας σε e-book και τέλος είναι και το μοναδικό βιβλίο μου που έχει ζωγραφιές της κόρης μου.  Κάποια από τα κείμενά του βιβλίου τα έχω ανεβάσει εδώ στην κατηγορία  ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ. Ένα αντίτυπο e-book κάνει μόνο 2,90 ευρώ. Τρέξτε να προλάβετε. Χα, χα, χα…Έχω βάλει link στον τίτλο του πιο πάνω.

Το δεύτερο βιβλίο με μεταφραση δική μου είναι  “Η Χαρά της Ελευθερίας”  του Κρισναμούρτι. Αυτό είναι μοναδικό για μένα, επειδή είναι το πρώτο βιβλίο του Κρισναμούρτι που διάβασα ποτέ μου, το 1984,  και είναι αυτό που μ’ έκανε να πάρω στροφή στη ζωή μου. Επίσης, είναι το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε ποτέ στα ελληνικά, πριν 45 χρόνια περίπου, με τίτλο, “Ελευθερία, η αρχή και το τέλος”, και είναι το πρώτο βιβλίο του Κρισναμούρτι, από μία σειρά άλλων οχτώ, που έχουν μεταφραστεί παλιά, και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ , αποφάσισαν να τα ξαναμεταφράσω εγώ σήμερα.

Και να κλείσω με ένα απόσπασμα που υπάρχει στο οπισθόφυλλο αυτού του βιβλίου.
Καλό ξημέρωμα.
Π.

Όταν, όμως,  δυο άνθρωποι συζητάνε και δεν υπάρχει τοίχος ανάμεσα στον ένα και στον άλλο, τότε  κατανοεί ο ένας τον άλλον.  Αν είμαι ανοιχτός στον άλλον, τον καταλαβαίνω άμεσα — και το να είναι κανείς ανοιχτός δεν είναι ζήτημα χρόνου. Μπορεί ο χρόνος να με κάνει να είμαι ανοιχτός; Θα με κάνει ανοιχτό απέναντι στον άλλον κάποια  προετοιμασία, μία μέθοδος, κάποια πειθαρχία; Όχι. Εκείνο που θα με κάνει ανοιχτό απέναντί στον άλλον είναι η πρόθεσή μου να κατανοήσω. Θέλω να είμαι ανοιχτός γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω, γιατί δεν φοβάμαι· οπότε είμαι ανοιχτός και υπάρχει άμεση επικοινωνία, υπάρχει αλήθεια. Για να δεχτώ την αλήθεια, για να γνωρίσω την ομορφιά της, για να γνωρίσω τη χαρά τής αλήθειας, πρέπει να υπάρχει άμεση αντίληψη που να μην τη σκιάζουν θεωρίες, φόβοι και έτοιμες απαντήσεις.

 

3 σχόλια στο “Δύο βιβλία μαζί!”

Σχολιάστε