Ο άνθρωπος και το φεγγάρι.

Βλέποντας ένα βίντεο που μου έστειλαν με ένα φοβερό φεγγάρι, μου ήρθε η ιδέα να το ανεβάσω εδώ σε συνδυασμό με κάποια κείμενα που έχει γράψει   ο Κρισναμούρτι για  το φεγγάρι. Τελικά κατέληξα να ανεβάσω ένα, ένα μικρό παραμύθι με τον τίτλο, “Ο άνθρωπος και το φεγγάρι”. Είναι από ένα βιβλίο του που έχω μεταφράσει, το “ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ”, που κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ.                        

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ
Μια φορά ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να κατανοήσει την ομορφιά του φεγγαριού και την απαλότητα των αχτίδων του και το λόγο που υπάρχουν. Στάθηκε κάπου, λοιπόν, και κοιτούσε στον ουρανό. Ανάμεσα σ’ αυτόν και το φεγγάρι υπήρχε ένα πανέμορφο δέντρο με λεπτεπίλεπτα κλωνάρια και τρυφερά φύλλα. Ξεχνώντας το φεγγάρι, άρχισε να εξετάζει ένα απ’ τα λεπτεπίλεπτα κλαριά και τα τρυφερά του φύλλα και χάθηκε μέσα στις σκέψεις του γι΄αυτήν την λεπτότητα κι όταν ξανακοίταξε το φεγγάρι, εκείνο είχε δύσει.
Η κατανόηση της ζωής είναι πιο ουσιαστική από την απλή, επιφανειακή γνώση των μηχανισμών της ζωής, παρόλο που κανείς πρέπει να τους γνωρίσει κι αυτούς επίσης.

Και τώρα το βίντεο, που έχει τίτλο, “ΣΙΛΟΥΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ”.

2 σχόλια στο “Ο άνθρωπος και το φεγγάρι.”

Σχολιάστε