Βαρκάδα στον Γάγγη

Καθυστέρησα να ανεβάσω αυτό το δεύτερο ποστ από το ταξίδι που έκανα στην Ινδία, γιατί τελικά το μοντάζ των βίντεο που έχω τραβήξει έχει πιο πολύ δουλειά απ΄ ό,τι περίμενα. Αλλά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να βλέπετε από μόνοι σας την εικόνα που έβλεπα, παρά να σας την περιγράψω γραπτά.
Την πρώτη μέρα μετά το ταξίδι, αποφάσισα να κάνω τη βαρκάδα στον Γάγγη, που μου είχαν πει ότι έχει τρομερό ενδιαφέρον. Έτσι πήγα στα  Γκατς – όπως λένε τα σημεία του Γάγγη με τις σκάλες που κατεβαίνουν οι Ινδοί και μπαίνουν στο νερό – όπου είναι μαζεμένες οι βάρκες. Έτσι, πήρα ένα ταξί από το Ξενοδοχείο για να με πάει εκεί. Η κατάσταση στο δρόμο ήταν ακόμα πιο τρελή  από την προηγούμενη, γιατί αυτή τη φορά είχαμε να διασχίσουμε το κέντρο της πόλης.

Το ταξί, όπως είδατε, μπήκε σε ένα πάρκινγκ, όπου θα με περίμενε να γυρίσω από τη βαρκάδα. Από εκείνο το σημείο και μετά δεν επιτρεπόταν η κυκλοφορία των ταξί κι έτσι ήρθε να με πάρει κάποιος τύπου ξεναγός, για να με πάει στο ποτάμι. Περπατήσαμε κάπου ένα εικοσάλεπτο. Δείτε λίγα λεπτά απ’ αυτό το περπάτημα μόνοι σας, δεν χρειάζεται να πω τίποτα!

Και θα κλείσουμε το σημερινό ποστ με τη βαρκάδα στο Γάγγη. Δεν μπορώ, όμως, να μην πω εδώ, ότι αν κανείς ξεφύγει από τη γραφικότητα και την ψυχολογία τουρίστα, το θέαμα δεν μπορεί να μην σου δημιουργήσει βαθιά λύπη και θλίψη γι’ αυτό το θέαμα ανθρώπινης δυστυχίας, που μου έφερε κάποια στιγμή στο νου, το σκοτάδι του μεσαίωνα. Το μόνο πράγμα που με διασκέδασε και με εντυπωσίασε είναι ότι ο βαρκάρης που πήρα, έτυχε (έτυχε;) να έχει δυο γιους που και οι δύο, πήγαιναν στο Σχολείο που είχε ιδρύσει ο Κρισναμούρτι στην περιοχή!

Το βίντεο σταμάτησε απότομα, γιατί και ο βαρκάρης και ο “ξεναγός” μου είπαν να κρύψω γρήγορα την κάμερα, επειδή κατέβασαν στο ποτάμι  δύο πτώματα, τυλιγμένα με μεταξωτό ύφασμα και λουλούδια, για να τα κηδέψουν, δηλαδή για να τα κάψουν και να πετάξουν τη στάχτη τους στο ποτάμι! Το μόνο που πρόλαβα είναι να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία με το κινητό.
Η συνέχεια του ταξιδιού, στο επόμενο ποστ.
Καλό Σαββατοκύριακο
Π.

ΚΗΔΕΙΑ.1

ένα σχόλιο στο “Βαρκάδα στον Γάγγη”

Σχολιάστε