“Παράξενες Ιστορίες”

“Παράξενες Ιστορίες”, είναι ο τίτλος του καινούργιου βιβλίου του “Παραμυθά”, που κυκλοφόρησε χθες στα Βιβλιοπωλεία από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, και είναι το πέμπτο σ΄αυτή τη σειρά, ενώ είναι το δέκατο της σειράς, από τότε που άρχισαν να βγαίνουν σε βιβλίο οι ιστορίες του, το 1982.

Παράξενες Ιστορίες

Η χθεσινή ημέρα, είχε και την παρουσίαση γενικά της δουλειάς μου σαν συγγραφέας και μεταφραστής, από τον ΙΑΝΟ, που σας είχα πει στο προηγούμενο post. Όπου εκεί μίλησα για τον Παραμυθά, και τα άλλα τρία βιβλία που έχω γράψει για μεγάλους, όπως και για τη μεταφραστική μου δουλειά, ενώ ο Γιώργος Στεφανάκης, έπαιξε και τραγούδησε δύο από τα ποιήματα του Κρισναμούρτι που έχει μελοποιήσει.
IANOS.20.2.14

Γυρίσαμε ένα βίντεο, που σκεφτόμουν να το ανεβάσω σήμ ερα εδώ, αλλά μας βγήκε μεγάλο, 50 λεπτά, και θέλει πολύ μοντάζ, οπότε θα ανεβάσω κάποια στιγμιότυπα αργότερα. Σήμε ρα θα ανεβάσω ένα μικρό βίντεο που έφτιαξα ειδικά για την εκδήλωση, που μου το ζήτησαν κάποιες “παραμυθομεγαλωμένες” κυρίες που την οργάνωσαν. Είναι ένα βίντεο που λέει πώς πετάει ο “Παραμυθάς”, που ήθελαν από μικρές να μάθουνε πώς γίνεται. Είχα ανεβάσει και παλιότερα κάποια βίντεο εδώ, αλλά αυτή τη φορά είναι ένα ενιαίο για το πέταγμα του “Παραμυθά”, που αρχίζει με την πρώτη έγχρωμη εκπομπή το 1980 έως το 2010 που κάναμε τα τελευταία 26 επεισόδια. Παλιά, “πετούσα” ξαπλωμένος σε ένα μπλε κασόνι, που θα το δείτε στο βίντεο, και τελευταία. κρεμασμένος ‘κυριολεκτικά” στον αέρα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς γινόταν παλιά, μπορείτε να πάτε σ’ αυτό το post που είχα ανεβάσει το 2007 κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Σας φιλώ πολύ
Π.

 

 

2 σχόλια στο ““Παράξενες Ιστορίες””

   marilia
   21 Φεβρουαρίου 14 στις 22:29

   Καλοτάξιδο το… Παραξενάκι σου!!! 🙂

   Σήμερα, στο Μουσείο Καζαντζάκη, είδαμε μεταξύ άλλων και ένα υπέροχο κινούμενο σχέδιο για τον δικό μας “παππουνίκο”. Όταν έγινε αναφορά στο Τολέδο και στον… Γκρέκο, στην ταινία εμφανίζεται το πνεύμα του Μεγάλου Παππού να πετιέται από το μνήμα και να επισκέπτεται τον Καζαντζάκη στο όνειρό του. Εκεί ακριβώς ακούστηκε ο Γιώργος μου: “Σαν τον Παραμυθά πετάει!”… Και πάνω που είχα βουρκώσει μ’ αυτό που έβλεπα -πιτσιρίκια με μάτια γουρλωμένα να ρουφούν ό,τι αγαπώ- έσκασα ένα τεράστιο χαμόγελο με τη διαπίστωση του μπόμπιρά μου και είπα για άλλη μια φορά “ευχαριστώ” στο Σύμπαν.

   Φιλιά από όλους μας 😉

Σχολιάστε