Και πάλι τα παιδιά…

Afratoula

Επειδή αύρ ιο  βράδυ σκεφτόμουν να ανεβάσω την πρόσκληση για μία εκδήλωση που έχω την Πέμ πτη  το απόγευμα στον ΙΑΝΟ, δεν υπολόγιζα ότι σήμε ρα  θα αλλάξω post. Η σημερινή, όμως, επίσκεψη στο Γ΄Δημοτικό Νέας Σμύρνης, μου άλλαξε γνώμη. Μου έδωσαν τόση χαρά αυτά τα 45 παιδιά των δύο Τμημάτων της Τρίτης Δημοτικού, που δεν μπορώ να μην πω κάτι γι΄ αυτά. Κι ας αρχίσω με αυτή τη ζωγραφιά που μου χάρισαν,  ανάμεσα στις άλλες που όπως συνήθως μου δίνουν  τα παιδιά, και που είναι η “Αφρατούλα Μπουλούκου”, η ηρωίδα του βιβλίου του “Παραμυθά”, “Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ”, ζωγραφισμένη υπέροχα, από ένα απ΄ τα κορίτ σια  της τάξης!

Και να και μια φωτογραφία της τάξης που έβγαλα με το κινητό μου.
170220141722

Ε; Χαμός!  Δυστυχώς δεν μου έστειλαν κάποιες άλλες φωτογραφίες από την εκδήλωση που περίμενα, και θα κλείσω αυτό το post με το δεύτερο δώ ρο  που μου έκαναν: ένα ποίημα!  Ένα ποίημα για την Αφρατούλα, γραμμένο κι αυτό από ένα κορίτσι. Δείτε το.

Αφρατούλα  μου γλυκιά,
είσαι πολύ παχιά,
μην τρως τόσα γλυκά
τρώγε υγιεινά.

Όμως μείνε λίγο εκεί,
μέχρι να σου πω στ΄αυτί
ένα σχέδιο καλό
που μου ΄ρθε τώρα στο μυαλό.

Μπήκα κι εγώ στη χρονομηχανή
στον πλανήτη να μπούμε μαζί
να καταφέρουμε να βγούμε απ΄εκεί
εμείς οι δυο μαζί.

Ευχαριστώ Παραμυθά
για όλα αυτά.
Μας έσωσες τη ζωή.
Σ΄αγαπώ πάρα πολύ. 

Ε… κανένα σχόλιο!
Καλό βράδυ.
Π.

 

 

2 σχόλια στο “Και πάλι τα παιδιά…”

   ainafets
   18 Φεβρουαρίου 14 στις 13:26

   Εκτός απ΄το βλέμμα του κοριτσιού στη πρώτη σειρά που απολαμβάνει τον Παραμυθά σε δράση και το πολύ τρυφερό ποίημα, εντυπωσιάτηκα και απ’ τη λεπτομέρεια στο μπλουζάκι της Αφρατούλας… έτσι όπως το είχα ζωγραφίσει η ίδια!
   🙂 🙂 !

   marilia
   18 Φεβρουαρίου 14 στις 17:12

   Σούπερ! Απίθανα πάντα τα Τριτάκια! 🙂

   Τυχαία και τα δικά μου σήμερα… την καλή σου την κουβέντα είχανε! Και πού να ‘ξεραν ότι την άλλη βδομάδα θα τους συστήσω την Αφρατούλα Μπουλούκου! 😉

Σχολιάστε