Η ομορφιά του βουνού

ΠΕΝΤΕΛΗ

Εδώ και πολύ καιρό, κάθε φορά που ξεπαρκάρω μετά από τα ψώνια που έχω κάνει στο Σούπερ Μάρκετ, στο Καπανδρίτι, το μάτι μου πέφτει πάνω στην Πεντέλη που απλώνεται στο βάθος και μου θυμίζει τον Κρισναμούρτι με τις εξαιρετικές φράσεις και περιγραφές που έχει γράψει για βουνά και τη θέα της Πεντέλης που έβλεπα από μικρό παιδί, αλλά και τώρα όταν βγαίνω από το γραφείο της Βιβλιοθήκης Κρισναμούρτι που είναι πάνω από την Πλατεία Μαβίλη. Κάθε φορά, λοιπόν, που πέφτει το μάτι μου στην Πεντέλη, σκέφτομαι να βγάλω φωτογραφία και να την ανεβάσω ποστ, εδώ. Αλλά όλο το αναβάλω και λέω, “την άλλη φορά”. Αλλά σήμερα δεν μου … ξέφυγα. Χα, χα, χα… Έβγαλα επιτόπου φωτογραφία, που είναι αυτή που βλέπετε. Και θα κλείσω με δύο μικρές φράσεις του Κρισναμούρτι που μιλάνε για τα βουνά.

“Μπορεί κανείς να  δει  την αξιοπρέπεια, το επιβλητικό μεγαλείο και την ομορφιά ενός βουνού, αλλά το ανθρώπινο πλάσμα που τα βλέπει όλα αυτά πιθανόν να μην έχει ούτε την ομορφιά, ούτε το μεγαλείο, ούτε την αξιοπρέπεια του βουνού”.

“…Το περιστέρι πέταξε στον ουρανό, ενώ η ομορφιά του βουνού και του σύννεφου συνέχισε να βρίσκεται εκεί, πάνω στη γη – όπως και η αλήθεια βρίσκεται εκεί όπου δεν κοιτάς ποτέ”.

Καλό σας βράδυ.
Π.

 

 

Σχολιάστε