“Η ομορφιά της ελευθερίας”

Τελείωσε η μετάφραση του βιβλίου του Κρισναμούρτι, “ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” -από το οποίο έχω ανεβάσει εδώ διάφορα αποσπάσματα- και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019, με τον τίτλο, “Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”.  Για σήμερα έχω μια ερώτηση που κάνουν στον Κρισναμούρτι και την απάντηση που έδωσε εκείνος.
        Π.

ΑΚΡΟΑΤΗΣ: Τι λέτε για εκείνους που έχουν δώσει την πίστη τους στον Κρισναμούρτι; Είναι απολύτως ευτυχισμένοι; Έχουν βρει το πραγματικό;
ΚΡΙΣΝΑΜΟΥΡΤΙ: Ω… «τι λέτε για εκείνους που έχουν δώσει την πίστη τους στον Κρισναμούρτι;» Να μην δίνετε την πίστη σας στον Κρισναμούρτι.  Μην γελάτε, σας παρακαλώ… Πρέπει να στέκεστε μόνοι σας στα πόδια σας. Επειδή μόνο ο νους που είναι εντελώς μόνος, δεν μπορεί ποτέ να πληγωθεί. Ένας νους που είναι μόνος, είναι ελεύθερος. Πίστη σε κάποιον είναι πολύ παιδιάστικο, πολύ ανώριμο. Είναι μεγάλη μετριότητα να έχεις πίστη σε κάποιον. Ποτέ δεν έχεις πίστη σε κάποιον όταν τον αγαπάς, τον αγαπάς. Αλλά δεν ξέρετε τι είναι αγάπη γι’ αυτό νοιώθετε  πίστη.

 

 

 

 

ένα σχόλιο στο ““Η ομορφιά της ελευθερίας””

   διονύσης μάνεσης
   5 Ιανουαρίου 19 στις 9:45

   Καλημέρα.
   Κάπου το είχα ξαναγράψει. Στο ποίημα του Κατσαρού “Αντισταθείτε”, ο ποιητής, αφού προτρέπει σε αντίσταση απέναντι σε ένα σωρό πράγματα, τελειώνει με το “Αντισταθείτε, σε μένα τον ίδιο που σας ιστορώ”. Υπήρξε πυξίδα αυτή η φράση. Και διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον την ανάλογη απάντηση του Κρισναμούρτι. Πυξίδες ζωής.

Σχολιάστε