Για τη γιορτή της μητέρας και μια παράκληση

images (2)
Όπως κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυρι ακή του Μάη, έτσι κι αύρ ιο 11 του μήνα, είναι η Γιορτή της Μητέρας. Από χθες σκεφτόμουν αν θα γράψω  κάτι για την γιορτή της μητέρας ή αν θα ανεβάσω ποστ για την επίσκεψή μου στην Κέρκυρα. Είχα γράψει  κι άλλη φορά για την ημέρα της μητέρας, και γενικά τη γνώμη μου για όλες αυτές τις «ΗΜΕΡΕΣ». Όσοι είστε καινούργιοι στο  blog και θα θέλατε να διαβάσετε τα σχετικά κείμενα μπορείτε να τα βρείτε με ένα κλικ ΕΔΩ το ένα -για τις “ΗΜΕΡΕΣ” γενικά, κι  ΕΔΩ άλλο, που με διασκέδασε πολύ όταν το έγραφα.  Την τελική απόφαση  με έκανε να την πάρω, το mail μιας μητέρας που ζητάει κάτι για το παιδί της και που θα σας το πω στο τέλος, σαν δική μου παράκληση.
Πρώτα, λοιπόν, θέλω να ανεβάσω δύο φωτογραφίες που βρήκα στο ίντερνετ και μου άρεσαν πολύ: Ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι με τις μαμάδες  τους που περιμένουν τα αδελφάκια τους.

Και πρώτα το κοριτσάκι.
images

Και το αγοράκι.

images (1)

 

Και τώρα η παράκληση. Πριν λίγο καιρό πήρα ένα e-mail στη Διεύθυνση του “Παραμυθά”, εδώ, από μια μητέρα που διάβασε ένα post που είχα βάλει παλιά για τα άτομα με άσπεργκερ. Μου ζήτησε να τη φέρω σε επαφή με κάποιους από εκείνους που είχαν αφήσει σχόλια, την έφερα σε επαφή, και ανταλλάξαμε κάνα δυο mail ακόμα. Σας βάζω εδώ μια περίληψη όλων των mail και μετά θα σας πω την παράκληση.

«…Μόλις σή μερα ψάχνοντας στο διαδίκτυο για εργασία στα άτομα με άσπεργκερ, βρήκα το δικός σας site και διάβαζα τα σχόλια. Είμαι μητέρα ενός ενήλικα άσπεργκερ,  22 χρονών, και προσπαθώ να τον βοηθήσω και να τον κατανοήσω. Αν έχετε το e-mail εκείνων που σχολίασαν, θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί τους. Μπορείτε επίσης να τους δώσετε και το δικό μου μέιλ. (…)
Ελπίζω να είστε καλά. …  Ο λόγος που σας ξαναγράφω είναι ο εξής. Εδώ στη περιοχή μας, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας γίνονται πολλά εθελοντικά προγράμματα Η/Υ, αλλά το μόνο προαπαιτούμενο για να συμμετάσχεις είναι να έχεις δικό σου φορητό. Ο γιός μου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει, αλλά δυστυχώς εγώ λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορώ να του το προσφέρω. Έτσι χάνουμε μια ευκαιρία να βγει, να κοινωνικοποιηθεί και να ασχοληθεί με κάτι που του αρέσει. Έχω προσπαθήσει μέσα από site που ασχολείται με ΑΜΕΑ μήπως βρεθεί κάποιος χορηγός ή κάποιο μέλος που διαθέτει μεταχειρισμένο φορητό και δεν του είναι απαραίτητο. Κάτι πήγε να γίνει αλλά δυστυχώς δεν τελεσφόρησε. Αν πέσει κάτι στην αντίληψή σας, θα ήθελα να με έχετε υπόψη σας. Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο λόγω των συνθηκών που ζούμε όλοι, αλλά ποτέ κανείς δε ξέρει…»

Αν οι συνθήκες δεν ήταν πολύ δύσκολες, όπως λέει, ήδη θα είχε αγοραστεί ένα καινούργιο laptop  και θα το είχε πάρει η γυναίκα. Αλλά… Ξέρετε… Η παράκλησή μου, λοιπόν, είναι, αν κάποιος ή κάποια από σας έχει ένα  μεταχειρισμένο laptop που, βέβαια, να δουλεύει και δεν το χρειάζεται πια, αν θέλει ας το στείλει σ΄αυτό το παιδί. To mail της μητέρας του για συνεννόηση είναι: giannalex@hotmail.com  Επίσης μπορείτε να μου γράψετε κι εμένα εδώ. np@paramithas.gr

Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο.
Σας ευχαριστώ πολύ και χρόνια πολλά στις μανούλες.
Σας φιλώ.
Π. / Ν.Π.

 

2 σχόλια στο “Για τη γιορτή της μητέρας και μια παράκληση”

   Hengeo
   10 Μαΐου 14 στις 21:03

   111 του μήνα ε; Χαχα!

   Να πω πάντως ότι με τη συγκεκριμένη είχαμε μία μεγάλη συζήτηση μέσω μειλ, μακάρι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει..

   Καλό Σ/Κ

   Ιωάννα
   20 Μαΐου 14 στις 19:00

   Όσο υπάρχουν άνθρωποι, μπορούμε να κάνουμε όνειρα και να ελπίζουμε.
   Ο υπολογιστής βρέθηκε χάρη στην ευαισθησία και τη προσφορά του μέλους Δημήτρη.
   – Δημήτρη σ’ευχαριστώ. Η προσφορά σου είναι πολύτιμη για το παιδί μου, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
   Ευχαριστώ και το κύριο Νίκο που έδειξε ευαισθησία και έκανε την ανάρτηση στο site του.
   Ιωάννα

Σχολιάστε