Μια ευχή από την Μαρινέλλα!

Δεν θα φανταζόμουν ποτέ και με τίποτα ότι θα ανέβαζα ποτέ post με την Μαρινέλλα! Είναι εξαιρετική τραγουδίστρια, και τρομερά λαμπερή και ζωντανή παρουσία, αλλά τα τραγούδια της ανήκουν σε μια κατηγορία που δεν με πολυενδιέφερε ποτέ μου. Η πλάκα είναι, ότι δεν έχω πάει στα μπουζούκια ποτέ μου, εκτός από μία φορά που μ’ έπεισαν κάποιοι φίλοι πριν πολλά χρόνια, κι αυτή η πρώτη και τελευταία φορά ήταν εκεί που τραγουδούσε η Μαρινέλλα! Και να που προχθές, εκεί που άκουγα στον REAL FM, μια συνέντευξη της Μαρινέλλας  στον Νίκο Χατζηνικολάου, την ακούω να του ζητάει να του πει μια ευχή για τη βάφτιση της κόρης του, που ήταν ΄-σε ένα μεγάλο βαθμό- το βασικό μήνυμα της ομιλίας για τη δημιουργία ενός καινούργιου σχολείου, που έκανα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως σας είπα στο προηγούμενο post. Να τι είπε στον Χατζηνικολάου: “Μου επιτρέπεις να πω κάτι; Μια πολύ σπουδαία ευχή: Να σας ζήσει η κόρη. Την κούκλα να την χαίρεστε όπως εκείνη θέλει να γίνει”! Έμεινα!!! Αυτό είναι εκείνο που που πρέπει να κάνει ο γονιός και το Σχολείο: Να βοηθάνε το παιδί να βρει και να γίνει εκείνο που του λέει η καρδιά του κι όχι εκείνο που νομίζουν ότι “πρέπει” ή ό,τι έχει κοινωνικό γόητρο και λοιπά.  Εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι αυτό που είπε η Μαρινέλλα θα είναι το post που θα ανεβάσω σήμερα. Ακούστε την να λέει αυτή τη φράση η ίδια και προσέξτε πόσο τονίζει το “σπουδαία” -πράγμα που δείχνει πόσο σημαντικό θεωρεί αυτό που λέει για τα παιδιά- και το πάθος που έχει η φωνή της όταν λέει, “εκείνη”, βγάζοντας τη φροντίδα που νοιώθει για ένα παιδί.

Ε; Ακούσατε; Αν είστε γονείς μικρών παιδιών, σκεφτείτε το.
Και θα κλείσω αυτό το post με την Μαρινέλλα βέβαια, αλλά συδυαζοντάς την με τον αγαπημένο τραγουδιστή της εφηβείας μου – όπως σας έχω πει σε παλιότερο post – τον Κώστα Χατζή. Ας τους δούμε κι ας τους ακούσουμε να λένε μαζί ένα τραγούδι που μου άρεσε πάντα, κυρίως γιατί με συγκινούσε ο  στίχος που είναι ο τίτλος του: “Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει”.  Σίγουρα έτσι είναι η αγάπη – όπως κι ο έρωτας, που αυτόν εννοεί το τραγούδι.
Καλή εβδομάδα.
Π.

 

 

2 σχόλια στο “Μια ευχή από την Μαρινέλλα!”

   δημήτρης
   8 Ιουλίου 13 στις 12:56

   Οι στίχοι της Σώτιας Τσώτου και η μουσική του Κώστα Χατζή πάντα είχαν κάτι να μου πουν… η ερμηνεία της Μαρινέλας βάζει μια ιδιαίτερη πινελιά!
   Kαλή εβδομάδα!

   Ζέτα
   22 Αυγούστου 13 στις 11:30

   Είναι φοβερό, πως καμιά φορά “αρπάζουμε” μια μικρή λεξούλα και βγάζουμε το απόσταγμα της ουσίας!
   Έχει απόλυτο δίκιο η Μαρινέλλα. Ατράνταχτη απόδειξη για ‘μένα, ο ίδιος μου ο εαυτός. Πριν ασχοληθώ με όλα όσα με γεμίζουν (κι ενώ ήξερα ποια είναι αυτά από προνηπιακή ηλικία), προσπάθησα να ικανοποιήσω τους γονείς μου. Μα όσο κι αν ήθελα να μείνουν ευχαριστημένοι γι’ αυτό που διάλεξαν να είμαι, αποτύγχανα. Όχι επειδή είμαι χαζή προφανώς, αλλά επειδή το υποσυνείδητο ήθελε να τους αποδείξει πως κάνουν λάθος, πως προορίζομαι γι’ αλλού!
   Παρεμπιπτόντως η Μαρινέλλα είναι από τις πολύ-πολύ αγαπημένες μου Ελληνίδες τραγουδίστριες (και είναι λίγες αυτές) και ο Χατζής επίσης, παρ’ ότι δε συνηθίζεται σε ανθρώπους της γενιάς μου. Η δική μου επιλογή είναι το ‘Είσαι παντού και πουθενά’ (http://www.youtube.com/watch?v=AVbMZcNx_lk).

Σχολιάστε