“Το Χαμένο Κλειδί του Έρωτα”, βιβλίο…

Cover Lost key

Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου μου με ποιήματα για τον έρωτα, σχολιασμένα με κείμενα του Κρισναμούρτι γι΄αυτόν, και σχέδια της κόρης μου, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Γι΄αυτά τα ποιήματα σας έχω ξαναμιλήσει εδώ, κι όπως βλέπετε στα δεξιά του blog με τις κατηγορίες των posts, υπάρχει και ειδική κατηγορία με αυτόν τον τίτλο, όπου κατά καιρούς έχω ανεβάσει πέντε ακόμα posts, που αν θέλετε μπορείτε να τα δείτε. Τελευταία φορά, ήταν τότε που τα ποιήματα ανέβηκαν σαν e-book στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. Σήμερα, κυκλοφόρησαν και σαν βιβλίο. Στις αριστερές σελίδες, είναι τα ποιήματα, ενώ στις δεξιές, απέναντι από το κάθε ποίημα, υπάρχει κι ένα κείμενο του Κρισναμούρτι για τον έρωτα ή την αγάπη.
ΧΑΜ.ΚΛΕΙΔΙ.1.2

Τέλος, ανάμεσα στα ποιήματα, σε κάποιες σελίδες υπάρχουν και επτά σχέδια της Μαρίας, της κόρης μου, που έχει κάνει και το εξώφυλλο. Ένα από τα σχέδια, είναι κι αυτό εδώ.
ΖΕΥΓΑΡΙ

Και θα κλείσω το post με το προτελευταίο ποίημα που έχει τίτλο, “ΕΞΟΔΟΣ” και το κείμενο του Κρισναμούρτι που υπάρχει στην απέναντι σελίδα.

ΕΞΟΔΟΣ

Η ανείπωτη θλίψη
των γνήσιων
 ερωτικών τραγουδιών,
μαρτυράει
την απέραντη μοναξιά
των ανθρώπων,
και την απουσία
 αληθινής αγάπης
 από τις καρδιές τους.
Τα δάκρυα των ανθρώπων
έχουν γεννήσει τον Θεό
όπως γεννήσανε και τον έρωτα.

Από το βιβλίο του Κρισναμούρτι, «Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ». Ερώτηση 30.
«…Επειδή έχετε χάσει το τραγούδι από την καρδιά σας, κυνηγάτε τον τραγουδιστή. Επειδή δεν υπάρχει αγάπη θέλουμε να μας την δώσει κάποιος άλλος άνθρωπος ή ο Θεός. Αν αγαπούσαμε πραγματικά, ξέρετε τι διαφορετικός που θα ήταν αυτός ο κόσμος;  Θα είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι άνθρωποι. Οπότε δεν θα επενδύαμε την ευτυχία μας σε αντικείμενα, στην οικογένεια, σε άλλους ανθρώπους, σε ιδανικά. Θα είμαστε ευτυχισμένοι κι επομένως τα αντικείμενα, οι άνθρωποι και τα ιδανικά δεν θα δυνάστευαν τις ζωές μας. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα. Επειδή δεν αγαπάμε κι επειδή δεν είμαστε ευτυχισμένοι, επενδύουμε σε τούτο ή σ’ εκείνο, νομίζοντας ότι αυτά θα μας χαρίσουν την ευτυχία…»

Για όσους θα ήθελαν πιθανόν να το πάρουν, θα βρίσκεται στα Βιβλιοπωλεία από την επόμενη Δευτέρα.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Π.

 

 

13 σχόλια στο ““Το Χαμένο Κλειδί του Έρωτα”, βιβλίο…”

   δημήτρης
   3 Οκτωβρίου 14 στις 20:41

   Έρχεται σε μια στιγμή που “κάτι” έπρεπε να θυμηθώ… Ερωτευμένοι και μη πρέπει να το διαβάσουν οποσδήποτε…
   Καλοτάξιδο να είναι στις καρδιές των ανθρώπων.

   Γιαγιά Αντιγόνη
   5 Οκτωβρίου 14 στις 8:00

   Καλοτάξιδο να είναι πρώτα στις καρδιές μας!
   Ολων όσων σε αγαπάμε με τα παιδιά μας, δυνατά, νοσταλγικά.
   Σαν άλλα θα το φυλάξω για τον εγγονό μου και για αυτόν που… έρχεται!
   Παραμυθά της καλύτερης συντροφιάς σε ευχαριστούμε!

   Παραμυθάς
   5 Οκτωβρίου 14 στις 10:34

   Με συγκινήσατε…
   Δημήτρη κι εγώ “κάτι” θυμήθηκα, τώρα που τα ξαναδιάβασα όλα μαζί, 22 χρόνια μετά από τότε που τα έγραψα.
   Γιαγιά Αντιγόνη, έχεις το καλύτερο προσόν για γιαγιά: έχεις κρατήσει στην καρδιά σου την παιδική αθωότητα!!!
   Σας φιλώ.

   Σμαραγδάκη Ρούλα
   5 Οκτωβρίου 14 στις 21:05

   Καλοταξιδο να είναι το βιβλίο σας…υπέροχη και η εικονογράφιση της κόρης όσοι γραφουν ποιηση είναι ευαισθητοι χαρακτήρες και βλέπουν την ζωή διαφορετικά .. όμορφα είστε μια υπέροχη καλλιτεχνική οικογένεια. σας εύχομαι κάθε επιτυχία σε ότι κάνετε.. !!!!!

   Ευαγγελία
   7 Οκτωβρίου 14 στις 8:22

   Καλοτάξιδο! Οι καλύτερες ευχές μου κι η αγάπη μου, σταλμένα θα είναι πάντα σε σας για να συντροφεύουν κάθε νέο σας εγχείρημα!

   Ο Παραμυθάς » Blog Archive » Αν αγαπάς κάτι ελευθέρωσέ το
   25 Μαρτίου 15 στις 19:55

   […] Για άλλη μια φορά έπεσα κατά τύχη σε ένα εξαιρετικά φτιαγμένο, 3D ANIMATION βίντεο, που μου άρεσε πολύ όχι μόνο τεχνολογικά, αλλά και σαν άποψη. Το μήνυμά του, που είναι και ο τίτλος του post, μπαίνει στο τέλος της ταινίας και είναι κάτι που το πιστεύω κι ο ίδιος. Γι” αυτό και έχω πει, κάμποσα χρόνια πριν, ότι ο έρωτας είναι σκλαβιά και η αγάπη ελευθερία. Δείτε το και θα καταλάβετε. Κάτι μικροί τίτλοι στα Αγγλικά, που βγαίνουν κάτω αριστερά συνέχεια, είναι τεχνικές λεπτομέρειες για τους animators  που θα δουν την ταινία, οπότε μη δίνετε σημασία – εκτός αν ξέρετε από animation. Θα ήθελα να το αφιερώσω σε όλες τις ερωτευμένες και τους ερωτευμένους, με την ευχή να γυρίσει γρήγορα ο έρωτάς τους σε αγάπη. Και θα κλείσω με μερικούς στίχους από το βιβλίο του Κρισναμούρτι «Παραβολές και Ποιήματα», που τους έχω βάλει και στο βιβλίο μου, «Το Χαμένο Κλειδί του Έρωτα». […]

Σχολιάστε