Το κοκοράκι, “κικιρικικί” και το πουλάκι, “τσίου”

Δεν μπορώ, θα σκάσω. Θέλω να κάνω…αταξία, που είναι και από τις πιο παραμελημένες κατηγορίες του blog. Βαρέθηκα τα σοβαρά. Μ’ έχει πρήξει κι η πάρεση που σας έλεγα ότι έπαθα (τη σταθεροποίησα) κι όλα τα ψυχολογικά που ακούω ότι μπορεί να έχουν σχέση, όπως ότι η πάρεση είναι στη δεξιά μεριά του προσώπου που σημαίνει ότι ανήκει στη αριστρή πλευρά του εγκεφάλου που είναι η αρσενική πλευρά, και λοιπά. Και πάνω εκεί, πέφτω στη μετάφραση που κάνω σε ένα εξαιρετικό (και αποενοχοποιητικό) κείμενο του Κρισναμούρτι για το σεξ που λέω να το ανεβάσω, αλλά ακριβώς τότε ήρθε και ο πειρασμός της αταξίας! Μου έστειλαν ένα πολύ καλοφτιαγμένο βίντεο κλιπ με κινούμενο σχέδιο και με τον τίτλο,  “Το πουλάκι κάνει τσίου”…  Χα, χα, χα… Εγώ δεν είπα τίποτα… Κι εκεί που ενθουσιάστηκα και λέω αυτό θα ανεβάσω, βλέποντας το τραγούδι, θυμήθηκα ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της μάνας μου, εκεί στις αρχές του ’50, το  “Κοκοράκι” ή αλλιώς ,  “Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι” με τον Νίκο Γούναρη. Κι αποφάσισα να το ανεβάσω κι αυτό και να το αφιερώσω στη μανούλα μου που ήταν η πρώτη που με κατάλαβε και μου είπε – κάπου εκεί γύρω στα δέκα – “εσύ παιδάκι μου δεν έχεις ούτε ιερό ούτε όσιο”. Χα, χα, χα… Ευτυχώς. Και μια και μιλάμε  για αταξίες  να σας πω κάτι σχετικό που έγινε στο Τραπέζι Γενεθλίων το περασμένο  Σάββατο, που σας είπα στο προηγούμενο post, όπου έπεσε μία πολύ καλή ατάκα! Εκεί που τρώγαμε, κάποια στιγμή ο Αλέξανδρος και η Ίρις χόρτασαν και κατέβηκαν από τις καρέκλες τους κι ήρθαν δίπλα μου για να κάνουμε καμιά αταξία, όπως μ’ αρέσει να τους λέω όποτε συναντιόμαστε. Συνεχίζοντας να τρώω, τους γαργαλούσα, τους τράβαγα από το πόδι καθώς χωνόντουσαν κάτω από την καρέκλα μου, τους τσίμπαγα και γενικώς  κάναμε φασαρία. Και τότε κάποιος από τους “μεγάλους” μου έκανε την παρατήρηση: “Σταμάτα Νίκο, μην κάνετε φασαρία στο Τραπέζι” κι εγώ απάντησα: “Δεν τα πειράζω εγώ, αυτά με πειράζουν”. Και τότε η νύφη μας, η μαμά τους, γύρισε και είπε στον Αλέξανδρο και στην Ίριδα: “Δεν σας έχω πει, να μην πειράζετε ποτέ τα άλλα παιδάκια. Σηκωθείτε από ‘κει”. Χα, χα, χα… Ενθουσιάστηκα.  Και τώρα, δείτε -ή μάλλον ακούστε – πρώτα το Κοκοράκι.

Και τώρα ήρθε η ώρα για το πουλάκι που κάνει Τσίου. Αν το ανοίγετε με explorer ή mozila και δεν το βλέπετε εδώ, τότε πηγαίνετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ:
Καλή εβδομάδα.
Π. 

 

12 σχόλια στο “Το κοκοράκι, “κικιρικικί” και το πουλάκι, “τσίου””

   ΔΕΣΠΟΙΝΑ
   11 Νοεμβρίου 12 στις 21:48

   Χα,χα,χα!!! Έτσι όπως μας τα λες, έχει πρόβλημα η θηλυκή πλευρά σου!!!
   Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου έχει να κάνει με τις αρσενικές ποιότητες και το δεξί με τα θηλυκά “χαρίσματα”.
   Κάθε ημισφαίριο του εγκεφάλου αλληλεπιδρά κυρίως με το ήμισυ του σώματος αλλά για λόγους που είναι ασαφείς οι συνδέσεις διασταυρώνονται, η αριστερή πλευρά του εγκεφάλου αλληλεπιδρά με τη δεξιά πλευρά του σώματος και αντίθετα.
   Οπότε σωστά “θίχτηκε” η δεξιά πλευρά σου αλλά η διατύπωση σου είναι λανθασμένη.
   Καλό μας βράδυ!!!

   Παραμυθάς
   11 Νοεμβρίου 12 στις 22:35

   Εμένα η γιατρός μου σήμερα μου είπε ότι το δεξί μέρος του εγκεφάλου είναι το αρσενικό και το αριστερό είναι το θηλυκό. Κανένας άλλος έχει να προσθέσει τίποτα; Αν κι αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει στην πάρεση, αλλά λέμε τώρα… Κουβέντα να γίνεται.

   marilia
   12 Νοεμβρίου 12 στις 12:50

   Δεν θα το πιστέψεις, αλλά σήμερα ένα… παπάκι μου μου ζήτησε να τους βάλω να ακούσουν “το πουλάκι Τσίου”!!!!!!!!! Επίσης με τσάκωσα στην αυλή, να πειράζω εγώ τα πιτσιρίκια που είχαν έρθει για να με πειράξουν!!!! Αλλά εμένα κανείς δε μου ‘χει πει να μην πειράζω τα άλλα παιδάκια οπότε… 😛

   δημήτρης
   12 Νοεμβρίου 12 στις 19:29

   τσ,τσ,τσ…παραμελημένη κατηγορία “οι αταξίες”!!! όλο το μπλογκ μια αταξία είναι…κι ο Π ο αρχηγός των ατάκτων 🙂
   Καλή (και άτακτη) εβδομάδα μας

   ζαχαρούλα
   12 Νοεμβρίου 12 στις 22:31

   σχετικά με την πάρεση, η κάθε πλευρά του άνω τμήματος του προσώπου ελέγχεται και από τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, ενώ η κάθε κάτω πλευρά του προσώπου ελέγχεται μόνο από το αντίθετο ημισφαίριο…
   οπότε το θέμα σου φαίνεται να πηγάζει κυρίως από την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου…
   εκεί όπου λαμβάνουν χώρα οι λεκτικές, αναλυτικές και λογικές νοητικές διεργασίες…
   (χρόνος, ομιλία, γραφή, συμβολισμός, αναλυτική σκέψη, λεκτική μνήμη, ελεγχόμενη συμπεριφορά, γραμματική και μαθηματικά, και μερικά άλλα που δε θυμάμαι…)
   τώρα αν αυτό κάποιος το ονομάσει “θηλυκό” ή να το αποκαλέσει “anima”, είναι όλα θέμα ερμηνειών και/ή προσεγγίσεων…
   που κινούνται όμως προς αντίθετες κατευθύνσεις…
   🙂
   ξέρω ότι βοήθησα όπως πάντα καθόλου!

   Παραμυθάς
   13 Νοεμβρίου 12 στις 11:29

   Χα, χα, χα… Κάθε πληροφορία είναι βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ. Απλώς εγώ δεν πρόσεξα στο σχόλιο της Δέσποινας το “χιαστί” που λέει και ότι η γιατρός μου είχε πει “η δεξιά πλευρά του προσώπου μου” και όχι η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. Χα, χα, χα… Δε βαριέσαι… Το θέμα είναι να μην το πάθεις.

   Hengeo
   14 Νοεμβρίου 12 στις 20:37

   Λοιπόν.. Κάναμε ακριβώς τον ίδιο συνειρμό!!! Όταν πρωτοάκουσα το πουλάκι τσίου στο facebook το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι, που μου το τραγουδούσε ο πατέρας μου όταν ήμουν μικρός, μάλιστα είχα γράψει και κάτι σχετικό στο facebook ενώ τώρα ετοιμαζόμουν να κάνω σχετικό θέμα στο blog μου, είπα όμως να δω πρώτα κάποια blog που είχα καιρό να μπω και έπεσα πάνω σε αυτό! Απίστευτο! Πάντως υπάρχει μία ομοιότητα στα δύο τραγούδια ε;

   Καληνύχτα και γρήγορα περαστικά! 😉

Σχολιάστε