Ο Χότζας λαθρέμπορος


Καθώς άνοιξα σήμερα το blog μου για να ανεβάσω post, το μάτι μου έπεσε στις κατηγορίες των posts που ανάμεσά τους είναι κι εκείνη με ιστορίες του Νασρεντίν Χότζα. Είδα ότι έχω να ανεβάσω κάποια ιστορία του από τον περασμένο Μάρτιο κι έτσι αποφάσισα σήμερα να σας πω την ιστορία του Χότζα που έκανε λαθρεμπόριο.
Καλό βράδυ.
Π.

Ο Νασρεντίν συνήθιζε να περνάει κάθε μέρα από τα σύνορα της χώρας του με τον  γάιδαρό του φορτωμένο με δύο κοφίνια γεμάτα με άχυρα. Επειδή είχε παραδεχτεί ότι ήταν λαθρέμπορος, και όταν έβγαινε και οταν γύριζε κουρασμένος κάθε βράδυ, οι τελωνειακοί φρουροί των συνόρων τον έψαχναν συνέχεια. Έψαχναν τον ίδιο, κι εξέταζαν τα άχυρα βουτώντας τα στο νερό και κάπου – κάπου  τα έκαιγαν. Στο μεταξύ, ήταν φανερό ότι γινόταν όλο και πιο πλούσιος.
Μετά από κάποιον καιρό σταμάτησε και πήγε να ζήσει σε άλλη χώρα. Εκεί, κάποια στιγμή, τον συνάντησε ένας από τους αξιωματικούς του τελωνείου που τον έψαχναν κάθε φορά και τον ρώτησε: “Μπορείς να μου πεις τώρα Νασρεντίν, ποιο ήταν αυτό που μπαινόβγαζες κι έκανες λαθρεμπόριο;”
“Οι γάιδαροι”, απάντησε ο Χότζας.

 

 

 

2 σχόλια στο “Ο Χότζας λαθρέμπορος”

Σχολιάστε