“Το Χαστούκι στον Βασιλιά”

Είδα ότι μου ζητήσατε παραμύθια για τα παιδάκια σας, που – τώρα στις διακοπές – είναι στο σπίτι. Μια και οι ιστορίες του ΠΑΡΑΜΥΘΑ είναι λίγες, θα φιλοξενήσουμε εδώ τρία παραμύθια από μία σειρά που έχω παρουσιάσει σε μία άλλη παραγωγή για παιδιά, το 1989. Η σειρά αυτή παρουσίαζε μικρά παραμύθια από όλο τον κόσμο, με εικόνες από πίνακες μεγάλων ζωγράφων, και μουσική από συνθέτες της προκλασσικής περιόδου. Η ιδέα ήταν να δοθεί στα παιδιά, μέσα από τα παραμύθια, μία αισθητική καλλιέργεια. Ελπίζω να σας αρέσουν. Θα δείτε ένα σήμερα, ένα τη Δευτέρα κι ένα την Τρίτη. Για το Σαββατοκύριακο έχω μία έκπληξη. Το σημερινό παραμύθι έχει τίτλο, “Το Χαστούκι στον Βασιλιά”.
Να περάσετε καλά αυτές τις μέρες κι εσείς και τα παιδάκια σας – όσοι έχετε. Κι όπως έλεγε κάποιος φίλος, “όσοι έχετε παιδιά να τα χαίρεστε, κι όσοι δεν έχετε να… χαίρεστε”.
Σας φιλώ πολύ.
Π.

5 σχόλια στο ““Το Χαστούκι στον Βασιλιά””

   natasaki & akis
   6 Απριλίου 07 στις 23:44

   Ευχαριστούμε, παραμυθά-παππού!!
   Να είσαι καλά! Θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα!

   Φιλιά πολλά-πολλά….
   Καληνύχτα 😉

   Τζωρτζίνα Κ.
   7 Απριλίου 07 στις 9:12

   Καλή Ανάσταση Παραμυθά μας, να περάσεις με την οικογένειά σου υπέροχα. Είθε το Φως της Ανάστασης να οδηγεί όλους σας σε ό,τι καλύτερο.

   Φαίδρα
   25 Απριλίου 07 στις 21:59

   Τι κρίμα που πάντα κάτι τέτοιες προσπάθειες θα πηγαίνουν πάντα άπατες στην εποχή της φτηνής διασκέδασης χωρίς ίχνος ψυχαγωγίας! Ιδιαίτερα σήμερα που με τις δυνατότητες που έχουν οι υπολογιστές σήμερα, δεν θα παρέμενε κανείς σε στατικές εικόνες…

   Χρήστος
   29 Μαΐου 07 στις 0:43

   Επειδή με αυτά θέλω να μεγαλώσουν τα (μελλοντικά) παιδιά μου… μάλλον πρέπει ν’αρχίσω να κατεβάζω όλα σας τα βίντεο.
   Για φύλαξη, αρχειοθέτηση και χρήση όταν έρθει ο καιρός.

   Ευχαριστούμε που μας δείχνετε ότι η χυδαιότητα δεν είναι μονόδρομος, αλλά συνειδητή επιλογή των σημερινών διαμορφωτών της συλλογικής αισθητικής.

Σχολιάστε