Επέτειος με Θέρεμιν, Μπετόβεν και Γιαπωνέζες

theremin.2
Έχετε ακούσει ποτέ για το απίστευτο μουσικό όργανο που λέγεται Θέρεμιν (Theremin); Όσοι θέλετε να μάθετε όλη την ιστορία του, μπορείτε να τη βρείτε ΕΔΩ.
Αυτό που βλέπετε  στη φωτογραφία είναι ένα κλασσικό Θέρεμιν. Το «theremin» είναι ένα αλλόκοτο ηλεκτρικό μουσικό όργανο που το παίζεις χωρίς να το αγγίζεις! Όταν το αγγίξεις δε βγάζει κανένα ήχο. Ο ήχος του ελέγχεται καθώς τα δύο χέρια του οργανοπαίκτη πλησιάζουν και απομακρύνονται από δύο κεραίες που το όργανο διαθέτει (κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν μια τηλεόραση παίζει με εσωτερική κεραία και επηρεάζεται από τη θέση των ανθρώπων στο ίδιο δωμάτιο. Είναι ένας ήχος κάπως διαστημικός, λίγο αιθέριος αλλά και οξύς. Το theremin πρωτο-δημιουργήθηκε από έναν  Ρώσσο φυσικό, τον Λεβ Θέρεμιν, από τον οποίο πήρε και το όνομά του, όταν πειραματιζόταν με συσκευές ανίχνευσης κίνησης το 1919(!).  Και για να καταλάβετε τι είναι, αν δεν το έχετε ξαναδεί κι ακούσει, σας έχω εδώ ένα βίντεο με το γνωστό τραγούδι “Over the rainbow ” παιγμένο από Θέρεμιν.

Αυτό ήταν η εισαγωγή σε εκείνο που έχω ανεβάσει ως δώρο για την σημερινή επέτειο, που είναι η επέτειος του γάμου μας με την Άιναφετς – όχι δεν είμαι ο Παραμυθάς, είμαι ο Νϊκος – με την Στεφανία ήθελα να πω, και κλείνουμε ακριβώς 30 χρόνια. (!!!!). Και αυτό το ποστ είναι το μπλογκοδώρο μου για την επέτειο. Ανακάλυψα κάτι που με ενθουσίασε: Την Ωδή στη Χαρά”, του Μπετόβεν από την Ενάτη Συμφωνία, που σας ξαναείχα ανεβάσει πριν λίγο καιρό, παιγμένη αυτή τη φορά με Θέρεμινς,  φτιαγμένα από Ρώσσικες… Μπάμπουσκες  (!!!)  και παιγμένα από … 137 Γιαπωνεζούλες που κατασυμπαθεί  η Στεφανία, δυο Γιαπωνέζους κι ένα πιάνο.  Δείτε τη φωτογραφία από αυτή τη τρελή συναυλία.

theremin_matryoshkadolls.jpg.CROP.original-original

Και τώρα το δωράκι για την επέτειο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις ευχές και καλό βράδυ
Ν.Π.

 

4 σχόλια στο “Επέτειος με Θέρεμιν, Μπετόβεν και Γιαπωνέζες”

   amalia
   4 Δεκεμβρίου 13 στις 22:43

   Να πώ την αλήθεια;Έμεινα κυριολεκτικά με ανοιχτό το στόμα. Καταπληκτικό.
   Χρόνια σας πολλά για την μαργαριταρένια σας επέτειο.

   δημήτρης
   5 Δεκεμβρίου 13 στις 10:00

   Χρόνια σας πολλά για την μαργαριταρένια(ε!Αμαλία!) επέτειο.. Γεροί και δυνατοί να είμαστε όλοι και να σας ευχηθούμε και στην διαμαντένια(;).
   Πω!πω! αυτό το θέρεμιν με εντυπωσίασε…δεν το ήξερα καν.
   Φιλιά.

Σχολιάστε