Εικόνες από τα Χανιά

Σήμερα, σας έχω πολύ πράμα, από το Σαββατοκύριακο στα Χανιά που σας είπα στο προηγούμενο post. Πέρασα πραγματικά πολύ ωραία, όσο κι αν όλο το ταξίδι ήταν γρήγορο. Δεν θα πω πολλά, δυο λόγια μόνο για την κάθε εικόνα και βίντεο. Και θ’ αρχίσω με μια φωτογραφία που πήρα με το κινητό από το αεροπλάνο, καθώς πλησιάζαμε στα Χανιά: Είναι μία κορφή από τα Λευκά Όρη που έβγαινε πάνω από τα σύννεφα.
170120141704.B
Η δεύτερη φωτογραφία είναι αυτό που έβλεπα βγαίνοντας από την είσοδο του Ξενοδοχείου, και που δεν το έχω ξαναδεί ποτέ και πουθενά: ένα παρτέρι καρδιά!
180120141705

Η τρίτη είναι από την παραλία της Νέας Χώρας, όπου πήγαμε για φαγητό και τα δύο μεσημέρια. Είναι η θέα που βλέπαμε και μου άρεσε πολύ.
Kato hora

 

Η επόμενη είναι από το χώρο της Παιδικής Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης, στα Χανιά, όπου έγινε η εκδήλωση του Σαββάτου. Επειδή ήταν μικρή, δεν χώρεσαν οι μεγάλοι, κι όπως θα δείτε στο βίντεο κοίταζαν από τα παράθυρα!
Chania
Και θα κλείσουμε με το βίντεο -και τα δύο τα τράβηξε η Μαρία- με τη δεύτερη εκδήλωση ήταν στο Σταλό, όπου η αίθουσα ήταν μεγαλύτερη και αν και κάποιοι ήταν όρθιοι, τους χώρεσε όλους. Να η φωτογραφία. Όλη την αίθουσα θα την δείτε στο βίντεο.
Stalos.2

Και μια τελευταία φωτογραφία από την υπογραφή βιβλίων που έκανα μετά τις εκδηλώσεις που είχε αναλάβει Το Βιβλιοπωλείο Πελεκανάκη, βασικός οργανωτής των εκδηλώσεων. Οι περισσότεροι από τους γονείς ήθελαν να βγάλουν φωτογραφία το παιδάκι τους τη στιγμή που υπογράφω το βιβλίο που του είχαν αγοράσει.
DSC00121
Και κάποιες άλλες φωτογραφίες υπάρχουν στα ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, όπου υπάρχει μια συνέντευξή μου. Και ας περάσουμε στα δύο μικρά βίντεο τώρα.
Το πρώτο είναι μια πολύ διασκεδαστική στιγμή από την εκδήλωση στα Χανιά. Όπως πάντα κάποια στιγμή παίζω ένα θεατρικό παιχνίδι με τα παιδιά, που κάθε φορά τα αφήνω να κάνουν κάτι που θέλουν. Κοιτάξτε τι έγινε αυτή τη φορά.Χα, χα, χα…

Και θα κλείσουμε με το βίντεο από την εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, που την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Χανίων και ο Αντιδήμαρχος!  Εδώ θα δείτε κάτι που το έκανα για  πρώτη φορά.  Καθώς ήταν και όλοι οι γονείς μέσα στην αίθουσα, ρώτησα τα παιδιά αν μ΄ αφήνουν να πω ένα μικρό “παραμύθι” στους μεγάλους. Συμφώνησαν και τους είπα, σαν μικρό παραμύθι, την ιστορία του προ-προ-προ πάππου μου, που τον έφεραν  από την Κρήτη  ο Όθωνας και η Αμαλία και τον έκαναν Σταβλάρχη, που σας έχω πει και σε προηγούμενο ποστ, εδώ. Και τότε, ακούστηκε μια φωνή που  είπε δυνατά “Κρη-τι-κός”!!!  Δείτε το βίντεο.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, μου εξηγήθηκε με κάποιο τρόπο,  γιατί η Μαρία η κόρη μου, αφού πήρε δίπλωμα δασκάλας γιόγκα στις Ινδίες έκανε πραγματικότητα αυτό που ήθελε από κορίτσι, να ζήσει και να δουλέψει στα Χανιά: μίλησε μέσα της το DNA του Κρητικού προ-προ-προ- πάππου της κι έφτιαξε τη Σχολή Γιόγκα που ήθελε στα Χανιά!!!

Καλό σας βράδυ και καλή εβδομάδα.
Π.

 

 

4 σχόλια στο “Εικόνες από τα Χανιά”

Σχολιάστε