Δυο ιστορίες του Χότζα.

Χαθήκαμε. Εκτός που βγήκαν κάτι δουλειές που δεν μπορούσα… να αποφύγω, συνεχίστηκε τα βασανιστήριο με τα lap top. Τις πρώτες μέρες δούλευα με το παλιό που του λείπαν διάφορα και επίσης κάθε τόσο «κατέβαζε» κάτι ενημερώσεις και μου ‘σπαγε τα νεύρα που σερνότανε. Στα μέσα της εβδομάδας πήρα καθαρισμένο και μια χαρά το lap top που είχε αρπάξει  ιούς, αλλά του λείπαν προγράμματα που θα βάλω τη Δευτέρα κι έτσι, τελικά, δούλευα και με τα δύο κομπιούτερ!!! Πριν λίγο ξεμπέρδεψα με τις δουλειές που είχα να κάνω – βασικά του «μάστορα» ήταν αλλά είπα να τον ξαλαφρώσω. (Κάτι τέτοια κάνω και με μαλώνει η αδελφή του ότι τον κακομαθαίνω).  Έλεγα να πάω για ύπνο, αλλά ξαφνικά σας αποθύμησα κι είπα να ανεβάσω κάτι. Κι επειδή η ιστορία που σκέφτομαι εδώ και μέρες να γράψω θα ήθελε κάνα τρίωρο, «έτρεξα» στον σωτήρα μου: στον Χότζα. Οπότε πιάστε δυο ιστορίες του.
Καλή εβδομάδα.
Π.

«Πιστεύω ότι έχεις δίκιο».
Κάποτε ο Χότζας διορίστηκε Πρόεδρος Δικαστηρίου. Στη  πρώτη του δίκη, ακούγοντας  τον κατήγορο να αγορεύει πολύ πειστικά, μόλις τέλειωσε η αγόρευση του είπε:   «Πιστεύω ότι έχεις δίκιο». Ο Εισαγγελέας του Δικαστηρίου, παρακάλεσε τον Χότζα να συγκρατηθεί γιατί ακόμα δεν είχε ακουστεί η υπεράσπιση.
Λίγο αργότερα, ο Χότζας παρασυρμένος από την ευφράδεια της υπεράσπισης με το που ολοκλήρωσε ο δικηγόρος το λόγο του,  δεν κρατήθηκε και φώναξε: «Πιστεύω ότι έχεις δίκιο».
Ο Εισαγγελέας δεν μπορούσε να το επιτρέψει αυτό και είπε στον Χότζα: «Εξοχώτατε, δεν είναι δυνατόν και οι δύο να έχουν δίκιο»!
Κι ο Χότζας του απάντησε: «Πιστεύω ότι έχεις δίκιο».

Πόσο πολύ μπορεί να κοροϊδεύει κανείς τον εαυτό του;
Μια μέρα, περνώντας ο Χότζας από μία λίμνη είδε κάτι πάπιες να παίζουν μέσα στη λίμνη και σκέφτηκε ότι θα ήταν νοστιμότατες αν τις έκανε σούπα. Μπήκε, λοιπόν, μέσα στη μικρή λίμνη και προσπάθησε να πιάσει κάποια απ’ αυτές, αλλά εκείνες πέταξαν μακριά. Τότε ο Χότζας, έκατσε στην άκρη της λίμνης, έβγαλε ένα καρβέλι ψωμί από το  δισάκι του, το έκοψε σε μπουκιές και τις έριξε στο νερό. Μόλις μούσκεψαν άρχισε να τις τρώει.
Κάποιος περαστικός που τον πρόσεξε τον ρώτησε τι είναι αυτό που κάνει, κι ο Χότζας του απάντησε:  «Τρώω σούπα από πάπια».

7 σχόλια στο “Δυο ιστορίες του Χότζα.”

   να-τασσσάκι
   6 Ιουλίου 09 στις 0:53

   Κι εμείς σας αποθυμήσαμε! Και είπαμε να περάσουμε από δω πριν πάμε για ύπνο, και να δυο ιστορίες του αγαπημένου Χότζα!
   🙂

   Καλή βδομάδα
   Φιλί 🙂

   υγ. Πιστεύω ότι έχεις δίκιο!
   😉

   Παπαστρατής Ιωάννης
   6 Ιουλίου 09 στις 6:19

   Ιστορίες με νόημα και βάθος.Ειδικά η πρώτη καλύτερη από τη δεύτερη!!!.Και σε μας έλειψες.

   Καλή εβδομάδα επίσης.Φιλιά!

   Παπαστρατής Ιωάννης
   6 Ιουλίου 09 στις 11:31

   Κυρία Παραμυθά μία ερώτηση:Η zωγραφιά στη κεντρική σελίδα του blog είναι δική σας;Φιλιά.

   Fwtino_Asteraki
   11 Ιουλίου 09 στις 15:19

   eutixos pane ta anakateumata me ta diastimika lapitopia :p xixi!alitheia eseis oi goneis giati kakomathainete panta ta aderfia mas+mas oxi? :p xixixi! panta to leme auto emeis ta ala aderfia+idiaitera ta mika..xixi!poli wraies oi istories!esi ti soupa thes paramitha i einai zesti gìa tsoupa?xmm pantos 1einai sigouro,pisteuw pws exeis dikio! :p xaxaxaxa!

Σχολιάστε