Γενέθλια του blog με… μένα.

Χα, χα, χα… Ναι, κάπως εγωκεντρικός ο τίτλος του post για τα πέμπτα γενέθλια του blog, αλλά ύστερα από διάφορες ιδέες, κατέληξα ότι εκείνο που ταίριαζε πιο πολύ με όσα σκεφτόμουν να γράψω για το κλείσιμο των πέντε χρόνων αυτού του blog, που μου έφτιαξε το παιδάκι μου ο Κωνσταντίνος -γνωστός και ως cpil στην μπλογκοπιάτσα- ήταν ένα βίντεο από μια παράσταση που δεν θα γινόταν ποτέ, αν δεν είχε υπάρξει αυτό το blog! Αυτό το blog μου έδειξε πολύ σύντομα ότι η εκπομπή του “Παραμυθά”, που πρωτάρχισε τον Οκτώβριο του 1978, γράφτηκε στις καρδιές των τότε παιδιών, έτσι όπως δεν το φανταζόμουν και που ακόμα δεν το έχω χωνέψει εντελώς! Αυτή η τρυφερότητα που μου ερχόταν μέσα από τα σχόλιά σας, είναι που μ’ έκανε να σκεφτώ να ξανακάνω την εκπομπή στην τηλεόραση κι έτσι έγιναν τα 26 καινούργια επεισόδια που παίχτηκαν για πρώτη φορά το 2010 στην ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ, και που από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο άρχισαν να επαναλαμβάνονται για πέμπτη φορά! Ξεκινώντας απ’ αυτό το blog έγραψα τις ιστορίες των τριών καινούργιων βιβλίων του “Παραμυθά” για τα παιδιά  και το βιβλίο “Ιστορίες της καρδιάς”  για εσάς, τα μεγάλα πια παιδιά. Και τέλος, όλα αυτά κατέληξαν στη θεατρική παράσταση που παίχτηκε πέρσι στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ και που φέτος, παίρνοντας την τελική της μορφή παίχτηκε στις γιορτές στον ΔΑΝΑΟ. Μια σκηνή από αυτή την παράσταση, είναι και το βίντεο που ανέβασα εδώ και που το γύρισε μία φίλη με το κινητό της. Αυτό υποννοεί ο τίτλος του post.
Και πριν κλείσω θα ήθελα να γράψω και μερικά στατιστικά στοιχεία από αυτά που παίρνω. Στα πέντε χρόνια που υπάρχει το  blog, γράφτηκαν 724 posts και έγιναν 10.134 σχόλια, ενώ μπήκαν στο blog 295.051 κομπιούτερς για πρώτη φορά και έγιναν 972.364 επιστροφές και hits. Ναι, με διασκεδάζουν τα στατιστικά, αλλά δίνουν και καλή πληροφόρηση. Για παράδειγμα, από αυτά είδα ότι, ναι μεν από τη στιγμή που σταμάτησα να απαντάω στα σχόλια άρχισαν και να λιγοστεύουν, αλλά η επισκεψιμότητα του blog δεν σταμάτησε να μεγαλώνει.
Κλείνοντας, θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, για όλη τη δύναμη που μου δώσατε με όλη αυτή την αγάπη που μου στείλατε και μου στέλνετε και με σπρώξατε να κάνω όσα έκανα αυτά τα πέντε χρόνια και που πολύ πιθανόν έχω να κάνω ακόμα, γιατί μπορεί πρακτικά να έχω πάρει σύνταξη, αλλά ψυχολογικά και πνευματικά σκοπεύω ν’ αργήσω ακόμα. Χα, χα, χα… Αυτοπεποίθηση ο παππούς, ε;
Και δυο λόγια για το βίντεο που θα δείτε. Είναι ένα από τα θεατρικά παιχνίδια που έκανα με τα παιδιά και που για μεγάλη μου χαρά και συγκίνηση, είδα να τα παίζουν και οι μεγάλοι που ήταν στην παράσταση, σαν να ήτανε κι εκείνοι παιδιά!!! Αρχίζει με την παρουσίαση των ήχων που θα ήθελα να κάνουν, όσο εγώ θα λέω μια ιστορία, για να την ζωντανεύουν.
Σας φιλώ πολύ όλες και  όλους.
Νίκος

 

10 σχόλια στο “Γενέθλια του blog με… μένα.”

   να-τασσσάκι
   9 Φεβρουαρίου 12 στις 0:46

   Κι εμείς να σ’ ευχαριστήσουμε. Για τα πέντε χρόνια τώρα, και για όλα τα προηγούμενα.
   Και για τα επόμενα 😉

   Σματς!

   ainafets
   9 Φεβρουαρίου 12 στις 9:29

   Χρόνια πολλά Παραμυθοσύντροφε μου, να χαίρεσαι το blog που έδωσε κι εξακολουθεί να δίνει χαρά και όχι μόνο, σε μικρούς και μεγάλους!
   Εύχομαι καλή δύναμη για να χιλιάσουν οι αναρτήσεις!!!

   ΑΦιλάκια σε όλους!

   marilia
   9 Φεβρουαρίου 12 στις 15:32

   Χρόνια πολλά πολλά στο μπλογκί, χρόνια πολλά, καλά, δημιουργικά και σε σένα!

   Ευχαριστοφιλάκια. Τόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοσα!

   dimitris
   9 Φεβρουαρίου 12 στις 17:24

   Χρόνια πολλά!
   Να είσαι καλά και να κάνεις όλα αυτά που είναι να γίνουν…
   Εμείς σε ευχαριστούμε πολύ για όλα!
   Φιλιά.

   Hengeo
   9 Φεβρουαρίου 12 στις 20:06

   5 χρόνια ε; Άρα ξεκινήσαμε σχεδόν ταυτόχρονα το blogging, εγώ τα κλεινω στις 28/2!

   Να το χαίρεσαι το blog και καλά να περνάς! 😉

   amalia
   9 Φεβρουαρίου 12 στις 21:50

   Χρόνια πολλά στο blog που μας κρατάει παραμυθένια συντροφιά.Και βέβαια και σε σας εύχομαι χρόνια δημιουργικά, ιδιαίτερα στα δύσκολα που ζούμε στις μέρες μας.Να χαμογελάτε πάντα και να είστε έμπνευση για όλους μας.

   Mika
   10 Φεβρουαρίου 12 στις 15:23

   Χρόνια πολλά στο μπλογκάκι σου και σε σένα!
   Να είσαι γερός και δυνατός να το συνεχίσεις και να κάνεις όπως λές και αλλα πολλά ακόμα!
   Αυτό το μπλογκ ήταν η αφορμή να σε συναντήσω διαδικτυακά σαν Παραμυθά μετά απο πολλά χρόνια αλλά και προσωπικά ως Νίκο και αυτές οι συναντήσεις μου έδωσαν πολλά…και με βοήθησαν πολύ σε μια δύσκολη φάση της ζωής μου.

   Φιλια πολλά και πάντα τέτοια ευχάριστα!!

   mrm
   11 Φεβρουαρίου 12 στις 19:51

   Αν και αργησα να βρω αυτο το υπεροχο blog…μου εδωσε τοσο χαρα….ευχομαι για πολλα πολλα δημιουργικα χρονια με υπεροχες ιστοριες για μικρους και μεγαλους…..σε ευχαριστω τοσο πολυ……χρονια πολλα…….χχχ

Σχολιάστε