Το αυγό

Να και μια ιστορία μου, καθαρά και μόνο για τα παιδάκια σας.
egg-f.jpgΠροχθές, εκεί που πήγαινα βόλτα στο δάσος, βλέπω ένα μεγαλούτσικο αυγό! Ο καθαρός αέρας μου είχε ανοίξει την όρεξη κι έτρεξα σπίτι, έβαλα τ’ αυγό σ’ ένα μπρίκι κι ετοιμάστηκα να το βράσω. Εκείνη, όμως, τη στιγμή, ακούω μια φωνίτσα να βγαίνει από τ’ αυγό. «Θέλω να πάω στη μαμά μου». «Και ποια είναι η μαμά σου», ρωτάω. «Είμαι μέσα στ’ αυγό και δεν ξέρω», μου απαντάει. «Καλά, θα ψάξουμε να την βρούμε μαζί», είπα. Ξέρετε τι τρομερό είναι για μια μάνα να έχει χάσει το παιδί της – και μάλιστα πριν το δει! Πήρα, λοιπόν, τ’ αυγό αγκαλιά κι άρχισα να ψάχνω.

kota-f.jpgΈτρεξα πρώτα πρώτα στην κυρά κότα και της ζήτησα να κλωσήσει το αυγό για να βγει αυτό που ήταν μέσα, έξω και να μας πει ποια είναι η μαμά του. Κάθισε πάνω στο αυγό η κότα, κούνησε λίγο τον ποπό της για να βολευτεί και μου λέει: «Δεν μπορώ να στο κλωσήσω. Είναι πολύ μεγάλο για μένα. Δεν είναι πάντως δικό μου».

peristeri-f.jpg

Παίρνω το αυγό και φεύγω πετώντας. Σε λίγο έφτασα στον περιστερώνα. «Τέτοιο αυγό μόνο καμία αετίνα μπορεί να το ‘χει κάνει», μου είπε η κυρία περιστέρι.

aetos-f.jpg
Και να ‘μαι σε λίγο να δείχνω το αυγό σε μια αετίνα. «Δικό μου αυτό το αυγό!», μου λέει, «ας γελάσω! Για φίδι με πέρασες;».Τι να κάνω κι εγώ, πήρα το αυγουλάκι και πήγα να συναντήσω το φίδι.

snake-f.jpg«Μήπως κυρία φίδι είναι δικό σας αυτό το αυγό»; Η κυρία φίδι μου έβγαλε κοροϊδευτικά τη γλώσσα και μου είπε: «Αυτό το χοντροκομμένο αυγό δικό μου! Για ψάρι με πέρασες»;Απογοητευμένος πια, γύρισα στο δάσος, στο ίδιο σημείο όπου είχα βρει το αυγό.

Εκεί που περπατούσα, βλέπω μπροστά μου μια στρουθοκάμηstrutho-f.jpgλο να κλαίει. «Τι έχεις», της λέω. «Έχασα ένα από τ’ αυγά μου», κλαψούρισε. «Μη μου πεις ότι είναι αυτό;» τη ρωτάω και της δείχνω το αυγό που είχα βρει. «Αυτό είναι», φωνάζει σαν τρελή από τη χαρά της, «δώσ’ το να το κλωσήσω». Είχα βρει επιτέλους ποιανού ήταν τ’ αυγό. Και την άλλη μέρα, η στρουθοκάμηλος, για να μ’ ευχαριστήσει, μου έκανε επίσκεψη με όλη της την οικογένεια και μου έφερε ένα σωρό δώρα, αλλά για μένα το καλύτερο δώρο είναι ότι η στρουθοκάμηλος είχε βρει το παιδάκι της!

Σας φιλώ
Π.

4 σχόλια στο “Το αυγό”

   Manos S.
   27 Μαΐου 07 στις 13:15

   Είδες τύχη, ζεις στην εξοχή και κάθε μέρα σου συμβαίνει όλο και κάτι…ενώ εμείς στην κ***πόλη!
   Καλημέρα παραμυθά μου, πάμε και μεις μια βόλτα στην εξοχή να αναπνεύσει λίγο ο γιος μου…και το εμβρυάκι μας…

   MaYaMaYa
   27 Μαΐου 07 στις 16:28

   ε, τι? μόνο για τα παιδιά? και για τα λιγο μεγαλύτερα εγώ θα συμπλήρωνα! πολύ γλυκό και το μήνυμα μας το πέρασε!

   καλό απόγευμα!

   marilia
   29 Μαΐου 07 στις 23:40

   Άκου εκεί “καθαρά και μόνο για τα παιδάκια σας”!!! τςτςτς! Θα… ξαναζηλέψω και θα χάσετε πάλι κάνα τρένο!!! Γι’ αυτό προσέχετε λίγο τις αφιερώσεις σας, παρακαλώ!

   😛

   Καληνυχτοφιλάκι γλυκό!

Σχολιάστε