Άσχετο!!!

Ναι, ναι… άσχετος τίτλος, χα,χα, χα… Ενώ είχα σχεδόν έτοιμα δύο posts και τρία στα σκαριά, ξαφνικά έπεσα σε κάτι που μου άλλαξε τα σχέδια! Θα μου πείτε: “Σιγά! Πρώτη φορά σου συμβαίνει αυτό”;  Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που άλλο post ετοίμαζα κι άλλο έβαλα τελικά, αλλά πάντα αυτό που τελικά έβαζα,  είχε κάποια σχέση με κάτι ειδικό, ενώ αυτή τη φορά είναι κάτι άσχετο!  Ένα σκίτσο του Φρόϋντ!  Άσχετο!  Ούτε καν μ΄ ενδιαφέρει -ούτε και μ΄ενδιέφερε ποτέ – η ψυχανάλυση ή ο Φρόυντ! Τότε γιατί το έβαλα; Δείτε το πρώτα και θα σας πω.

Πριν από πολλά χρόνια, πήγαινα για διάφορες  δουλειές  σε μία εταιρία παραγωγής, όπου το αφεντικό είχε στο γραφείο του ένα μεγάλο κάδρο με αυτό το σκίτσο και από κάτω την επιγραφή, “Στο μυαλό του Φρόυντ”. Μου άρεσε τρομερά και του είχα ζητήσει να το αντιγράψω, γιατί δεν το έβρισκα πουθενά, αλλά εκείνος μου αρνιόταν να μου το δώσει να το αντιγράψω και να το κρεμάσω κι εγώ στο γραφείο μου. Για κάμποσα χρόνια, όποτε πήγαινα στο γραφείο του, το κοίταγα και γέλαγα, μέχρι που έπαψα να συνεργάζομαι με αυτή την εταιρία και δεν ξαναπήγα. Πέρασαν χρόνια από τότε. Το είχα ξεχάσει εντελώς γιατί δεν το είχα ξανασυναντήσει πουθενά αυτό το σκίτσο. Ώσπου προχθές, ψάχνοντας κάτι άσχετο στο ίντερνετ, έπεσα πάνω του!!! Απίστευτο!!! Μέχρι κι αυτό βρίσκεις στο ίντερνετ!!! Βέβαια, δεν έχω πια γραφείο για να το βάλω, ε… και δεν ξέρω κι αν είχα αν θα το έβαζα πια -είμαστε και καμιά σαρανταριά χρόνια μετά – αλλά μ΄ άρεσε η ιδέα να το ανεβάσω εδώ. Κι αν δεν ήταν χθες η γιορτή του Κωνσταντίνου, θα το είχα ανεβάσει. Νάτο, λοιπόν. Και για να μην το ανεβάσω έτσι σκέτο, έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα και διάφορα αποφθέγματα που Φρόυντ, από τα οποία διάλεξα τέσσερα, που κάτι μου είπανε.
1. Σε αποφάσεις δευτερευούσης σημασίας, είναι χρήσιμο να εξετάζουμε λογικά τα υπέρ και τα κατά. Σε κρίσιμα ζητήματα όμως, η απόφαση πρέπει να προέρχεται από την καρδιά.
2. Αν ένας άνθρωπος υπήρξε το αδιαμφισβήτητα αγαπημένο παιδί της μητέρας του, τότε διατηρεί σε όλη του τη ζωή ένα αίσθημα θριάμβου, πίστη στην επιτυχία, που συχνά τον οδηγεί πραγματικά στην επιτυχία.
3. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμιά άλλη ανάγκη στην παιδική ηλικία τόσο δυνατή,  όσο την πατρική προστασία.
 4. Η θρησκεία είναι νεύρωση.

Είδες ο Φρόυντ; Χα, χα, χα… Άσχετο!…
Καλό βράδυ και πολλά φιλιά
Π. 

 

2 σχόλια στο “Άσχετο!!!”

   ainafets
   22 Μαΐου 13 στις 17:27

   Καταπληκτικό σχέδιο, καθόλου άσχετο και μιλάει μόνο του! 😉
   “Ο άνθρωπος που κατακτά δραστήρια το αντικείμενο της ερωτικής του επιθυμίας, δείχνει συνήθως την ίδια δραστηριότητα και την ίδια επιμονή στην επιδίωξη και των άλλων σκοπών της ζωής του”… είπε, προφανώς όταν “είχε” και τη γυναίκα στο κεφάλι του!
   🙂

Σχολιάστε