Απίστευτο!!!…

%ce%ac%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b2%ce%b9%cf%84%cf%82

Πιστεύω ότι θα έχετε ξαναδεί τη φωτογραφία και ξέρετε ότι είναι η είσδος του Άουσβιτς. Εκείνο που ίσως να μην ξέρετε, όπως δεν το ήξερα κι εγώ και το έμαθα χθες, είναι ότι το τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν, “DANCE ME TO THE END OF LOVE”, δεν είναι γραμμένο για κάποια γυναίκα – όπως πίστευα εδώ και χρόνια – αλλά για το Άουσβιτς! Απίστευτο! Κοιτάξτε τι έχει γράψει ο ίδιος:

«Είναι παράξενος ο τρόπος που γεννιέται ένα τραγούδι, κάθε τραγούδι έχει κάποιου είδους σπόρο, που κάποιος βάζει στο χέρι σου ή ο ίδιος ο κόσμος βάζει στο χέρι σου, και γι’ αυτό η διαδικασία είναι τόσο μυστήρια για το πώς γράφεται ένα τραγούδι. Όμως το συγκεκριμένο ήρθε για μένα απλά επειδή γνώριζα ή άκουγα ότι δίπλα στα κρεματόρια, σε κάποια στρατόπεδα θανάτου υπήρχε μία ομάδα μουσικών, που αποτελούνταν από ένα κουαρτέτο εγχόρδων, οι οποίοι υποχρεώνονταν να παίζουν κάθε φορά που εξελισσόταν η διαδικασία αυτής της φρίκης. Και αυτούς τους ανθρώπους που έπαιζαν, τους περίμενε η ίδια τρομακτική μοίρα. Και υποχρεώνονταν να παίζουν κλασική μουσική, την ώρα που οι συγκρατούμενοί τους θανατώνονταν και καίγονταν. Το “χόρεψέ με στην ομορφιά σου με ένα φλεγόμενο βιολί” εννοεί συμβολικά σαν ομορφιά το τέλος της ύπαρξης, και το στοιχείο του πάθους που διέπει κάθε ολοκλήρωση”.

Έχει πολύ ενδιαφέρον να διαβάσετε όλο το άρθρο που υπάρχει στο ίντερνετ και που μου το άφησαν σαν σχόλιο χθες στο F.B. . Κάντε κλικ ΕΔΩ.
Καλή εβδομάδα
Π.

 

ένα σχόλιο στο “Απίστευτο!!!…”

      mahler76
      14 Νοεμβρίου 16 στις 13:07

      Kι εγώ την έμαθα την ιστορία του τραγουδιού με τον θάνατο του Κοέν. Όπως και να έχει πρόκειται για ένα υπέροχο έργο τέχνης!

Σχολιάστε