Α-πί-στευ-τη αθλιότητα!!!

bibl2
Την ιδέα γι΄αυτό το post μου την έδωσε το post που ανέβασε σήμερα ο  γιος μου στο face book.  Καταλάβατε τι έχει μέσα αυτό το μπλέντερ; Ανθρώπους!!!!  Και ξέρετε τι είναι αυτή η φωτογραφία; Είναι  πίνακας ζωγραφικής του Γιαπωνέζου  καλλιτέχνη (???)  Άιντα Μακότο !!! Και μπορείτε να δείτε τι έχει μέσα το μπλέντερ και το αλέθει; Έχει ανθρώπους!!!! Ναι ανθρώπους!!!!  Αν δεν το έχετε δει ήδη κάπου αλλού, ξέρετε από πού είναι; Από το βιβλίο Φυσικής της Ε΄ Δημοτικού και το κεφάλαιο, “Μελετώντας τα μίγματα”!!!!   Και καλά ο Γιαπωνέζος   καλλιτέχνης (του κώλου, με το συμπάθιο), αλλά αυτοί από το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που το διάλεξαν και το έβαλαν σε βιβλίο Φυσικής παιδιών του Δημοτικού, δηλαδή για κορίτσια και αγόρια κάτω των 12 χρονών, τι σκατά έχουν στο κεφάλι τους για να μην πω και στη ψυχή τους για να θεωρήσουν αυτή την αθλιότητα ως συνδυασμό έργου τέχνης και Φυσικής!!! Αλλά και οι γονείς και οι Δάσκαλοι δεν το είχαν προσέξει; Και αν “ναι”, γιατί δεν έκαναν τίποτα μέχρι σήμερα;  Όλες τις πληροφορίες και τις λεπτομέρειες μπορείτε να τις δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ, όπου είναι το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, απ΄όπου που πήρα όλο το υλικό. Εδώ, θέλω να εντοπίσω κάτι άλλο που πρόσεξα  και δεν το είδα να αναφέρεται πουθενά. Κοιτάξτε προσεχτικά  την επόμενη φωτογραφία που έχει  το κομμάτι  με τους ανθρώπους που δεν έχει αλέσει ακόμα το μπλέντερ.
bibl1

Το καταλάβατε; Κοιτάξτε προσεκτικά. Είναι μόνο γυναίκες μέσα στο μπλέντερ!!!  Φαίνεται ότι ο κύριος Μακότο έχει φάει απίστευτο φτύσιμο από γυναίκες, γιατί αλλιώς  θα έβαζε και άντρες μέσα σ΄αυτήν την αθλιότητα! Μοιάζει με προσωπική… εκδίκηση!! Και για να τελειώσουμε με κάτι καλό, να σας πω ότι πριν λίγο άκουσα στο ραδιόφωνο, ότι με όλο το σάλο που τελικά δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Παιδείας θα αποσύρει τον πίνακα από το βιβλίο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…
Καλό Σαββατοκύριακο.
Π.

 

 

5 σχόλια στο “Α-πί-στευ-τη αθλιότητα!!!”

   Βάσω Συντιρελα
   21 Νοεμβρίου 14 στις 23:40

   Οι αθλιότητες στα βιβλια του δημοτικου ειναι παρα πολλές και δεν βλέπω να ιδρώνει το αυτί κανενός. Με άλλα ασχολούνται. Ισως είναι σημαντικά , δε λέω, αλλά μόνο εάν κάποιος ´´ποστάρεί´´ κάτι γίνεται θέμα στο πανελλήνιο. Στο βιβλίο της γλώσσας της Δ´ δημοτικού του γιού μου είδα: υπογραμμίστε τα πλάγια γράμματα στο παρακάτω κείμενο. Οσο κι αν έψαξα δε βρήκα πλάγια γράμματα. Ξέρετε τι εννοούσε ο ´´ποιητής´´ που έγραψε το βιβλίο.; Πλάγιο λόγο. Να υπογραμμίσουν τον πλάγιο λόγο. Ούτε η δασκάλα βοήθησε να κατανοήσουν τις ανοησίες του βιβλίου. Εγώ έπρεπε να γίνω η δασκάλα.

   marilia
   22 Νοεμβρίου 14 στις 10:44

   Τα βιβλία έχουν πολλά, μικρά και μεγάλα -στα όρια του τραγικού- λάθη! Το συγκεκριμένο “έργο” όμως είναι φρικτό! Το μάθημα για τα μίγματα το δίδαξα μία και μοναδική φορά (δεν έχω ξαναπάρει Ε’) το 2007. Από περιέργεια, επειδή δεν θυμόμουν καθόλου τον πίνακα, άνοιξα το βιβλίο που έχω ακόμα. Η εικόνα εκτείνεται σε 2 σελίδες (!!!) και είναι τόσο “συμπιεσμένη” που, όσο κι αν προσπάθησα να καταλάβω τι έβλεπα, δεν τα κατάφερα. Δεν θυμάμαι καν αν ασχολιάστηκε και καθόλου τότε. Πάντως σίγουρα αν κάποιος είχε καταλάβει τι έβλεπε θα το θυμόμουν πολύ καλά! Ακόμα και σήμερα αν το ‘βλεπα θα ‘λεγα ότι μάλλον ανακατεύει δημητριακά.

   Ασκήσεις, εκφωνήσεις, εικόνες, λέξεις είναι συχνά λάθος στα σχολικά εγχειρίδια. Προσωπικά “πετάω έξω” ό,τι δεν έχουν φροντίσει να διορθώσουν -δεν είμαι μάγος, ούτε μπορώ να ΥΠΟΘΕΤΩ τι θέλει να πει ο συγγραφέας- ό,τι ξέρω πως “δεν τραβάει” ή “είναι ακατάλληλο για την ηλικία των μαθητών μου. Παρατηρήσεις στάλθηκαν και ξαναστάλθηκαν. Λάθη εντοπίζουμε και στέλνουμε κάθε χρόνο! Φέτος, με χαρά, είδα πως έχουν διορθώσει ολόκληρες ασκήσεις και κεφάλαια στα Μαθηματικά και τη Γλώσσα της Α’.

   Εύχομαι, κάποια στιγμή, όλοι να σοβαρευτούμε περισσότερο.

   Παναγιωτης
   22 Νοεμβρίου 14 στις 13:23

   Δυστυχώς πολλοί κρύβονται πίσω απο το καλλί και την τέχνη για να βγάλουν τη χολή τους !

   Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πω αυτό που λέω πάντα. Θες να με δεις σαν σκατό; Δικαίωμά σου. Κάντο…Σαν σκατό που είμαι θα σε αφήσω να με πατήσεις…Και θα γλυστρίσεις και θα φας τα μουτρα σου…Και ναι μολις έχασες !!!

   Αν είχα μπροστά μου τον καλλιτέχνη του πίνακα … έτσι για να του σπάσω λίγο τα ήδη ταραγμένα νεύρα του θα του έλεγα : Τελικά εσύ το έχεις πιάσεις το νόημα…Όπως και να είναι οι γυναίκες…Τελικά πάντα…είναι να τις πιεις στο ποτήρι !

   Παραμυθάς
   23 Νοεμβρίου 14 στις 18:41

   Χα, χα, χα…. Πολύ καλό Παναγιώτη. Πάντως από την Παρασκευή το βράδυ, είπαν στο δελτίο ειδήσεων του STAR ότι το βιβλίο αποσύρεται και θα αλλάξει η εικόνα. 10 χρόνια μετά!!! Και όντως στο βιβλίο, δεν μπορείς να καταλάβεις χωρίς φακό περί τίνος πρόκειται, αλλά εκείνος που το διάλεξε και το έβαλε εκεί, είχε δει πολύ καλά τι διάλεγε. Ίσως και αυτός να είχε το πρόβλημα του π…ς που λένε ότι έχουν όλοι οι Γιαπωνέζοι και γι’ αυτούς ισχύει η σοφή ελληνική παροιμία -δεν αντέχω, το απέφυγα στο ποστ, αλλά τώρα πια θα το γράψω- η παροιμία που λέει: “Της κοντής ψ@L^ς της φταίγανε οι τρίχες”. Χα, χα, χα… Συγνώμη…

Σχολιάστε