Η Αγελάδα και άλλα… πρωτότυπα!

Και ας κλείσουμε την πρώτη εβδομάδα… “προβολής” του σήριαλ, “Ταξίδι στην Ινδία”, με μία Αγελάδα και δύο Ινδικές πρωτοτυπίες που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, πουθενά!
Την Αγελάδα, την γράφω με κεφαλαίο “Α”, γιατί δεν είναι οποιαδήποτε αγελάδα, αλλά μία ιερή Αγελάδα, απ΄ αυτές που τριγυρνάνε ελεύθερες και στους πιο κεντρικούς δρόμους της Ινδίας, έτσι όπως κυκλοφορούν, άνθρωποι, ποδήλατα και αυτοκίνητα. Στα δύο πρώτα μου ταξίδια, πριν πολλά χρόνια, στην Ινδία, μου είχε κολλήσει η επιθυμία να ακουμπήσω μια τέτοια αγελάδα. Επειδή, όμως, και τις δύο εκείνες φορές κυκλοφορούσα μόνο με ταξί, δεν το κατάφερα. Αυτή τη φορά, όμως, στο ποδαρόδρομο από τον Γάγγη στο πάρκινγκ όπου βρισκόταν το ταξί, βρέθηκε μπροστά μου μία αγελάδα, σαν να με περίμενε! Χα. χα, χα… Όχι θα την άφηνα. Την πλησίασα και… αλλά δείτε κι από μόνοι σας το βίντεο. Στην αρχή σας έχω  δύο λεπτά από το περπάτημα στο χάος του κεντρικού δρόμου του Μπενάρες.

Και τώρα η πρώτη παγκόσμια και μοναδική Ινδική πρωτοτυπία. Βλέπετε αυτή τη δέσμη με ρουπίες;
φωτογραφία0022
Είναι 4.000 ρουπίες, σε χαρτονομίσματα των 500,  φοβερό ποσό για Ινδία, αλλά για μας όχι και τόσο, γιατί οι 4.000 ρουπίες είναι 510 ευρώ. Αυτό το πακετάκι με ρουπίες, είναι το ένα από τα δύο που έκανα  στο αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί, και μάλιστα σε παράρτημα της πολυεθνικής εταιρίας ΤΟΜΑΣ ΚΟΥΚ. Παρατηρήσατε πού είναι το περίεργο; Όπως το κοιτάτε, εκεί στα αριστερά, δίπλα στα σκούρα γράμματα, υπάρχει ένα πιαστράκι συρραπτικού. Μάλιστα. Τα χρήματα αυτής της δέσμης, όπως κι όλων που πήρα εκείνη την ημέρα, ήταν πιασμένα με συρραπτικό! Το συνειδητοποίησα, όταν κάποια στιγμή, μόλις είχα φτάσει, πήγα να τραβήξω ένα χαρτονόμισμα και δεν έβγαινε με τίποτα! Έτσι κατάλαβα ότι ήταν πιασμένα με συρραπτικό. Υποψιάστηκα γιατί, αλλά το επιβεβαίωσα στην επιστροφή, όταν ανταλάσσοντας με ευρώ τα δύο πακέτα με τις ρουπίες που δεν είχα χαλάσει, ρώτησα τον υπάλληλο της Τράπεζας γιατί ήταν πιασμένα με το συρραπτικό. Κι εκείνος, μου απάντησε χαμογελώντας πονηρά και με νόημα ότι, “από το Κεντρικό Υποκατάστημα  στην πόλη μέχρι το αεροδρόμιο, τα πακέτα, περνάνε από μερικά διαφορετικά χέρια, κι όλο και θα τραβούσε κάποιος (όλοι δηλαδή) από ένα χαρτονόμισμα, που δεν φαίνεται ότι λείπει όταν παίρνεις το πακέτο και είναι αργά όταν το ανακαλύπτεςι” ! Χα, χα, χα.. Καθώς μου το έλεγε μου έδωσε την αίσθηση έτσι που γελούσε, ότι κι αυτός θα το έκανε. Βλέπετε, το κάθε χαρτονόμισμα, 500 ρουπίες, είναι πολλά λεφτά για την Ινδία.

Και θα κλείσω αυτό το ποστ, με τη δεύτερη παγκόσμια πρωτοτυπία, το ρολόι για αναλφάβητους! Χα, χα, χα… Όχι, δεν λέγεται έτσι, εγώ του έδωσα αυτό το όνομα. Ίσως να υπάρχει κι αλλού, αλλά εγώ το είδα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκεί, κι έχω μείνει σε πολλά Ξενοδοχεία σε διάφορα μέρη στον κόσμο! Ήταν ένα ρολόι που υπήρχε δίπλα στο κρεββάτι και έδειχνε την ώρα και τη θερμοκρασία. Αλλά δεν την έδειχνε μόνο. Αν πατούσες ένα κουμπί που είχε από πάνω, στα έλεγε και τα δύο μία γυναικεία φωνή. Χα, χα, χα… Δείτε το στο βίντεο που τράβηξα. Για την ιστορία να πω μόνο, ότι η θερμοκρασία 26 βαθμούς Κελσίου που δείχνει, είναι η θερμοκρασία του δωματίου με φουλ το κλιματιστικό όλη μέρα. Έξω ήταν 47 βαθμούς!

Θα τα πούμε πάλι, με τη συνέχεια του ταξιδιού, την Τετάρτη.
Καλή εβδομάδα.
Π.

 

3 σχόλια στο “Η Αγελάδα και άλλα… πρωτότυπα!”

   marilia
   6 Οκτωβρίου 13 στις 19:13

   Για αναλφάβητους δεν ξέρω… αλλά υποθέτω πως ένα τέτοιο ρολόι πολύ θα εξυπηρετούσε ανθρώπους με μειωμένη όραση… Να υπάρχει άραγε και σε τηλέφωνο;

   δημήτρης
   7 Οκτωβρίου 13 στις 11:55

   xα!χα!χα!…πραγματικά η αγελάδα έμοιαζε να σε περίμενε! κουνούσε την ουρά της και τέντωνε και το αυτί της σα να περίμενε κάτι να της πεις 🙂 σα να σε γνώριζε!
   Καλή μας εβδόμάδα!

Σχολιάστε