Η αγάπη των παιδιών και των μεγάλων!

Έδεσσα.1

Αυτή την κάρτα με την καρδούλα, την έφτιαξαν -όπως βλέπετε- τα παιδιά του 4ου  Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Έδεσσας, όπου όπως θα θυμάστε από το προηγούμενο post, ήμουν καλεσμένος  να κάνω παρουσιάσεις  των βιβλίων του “Παραμυθά”, την Παρασκευή το πρωί σε Σχολεία και το απόγευμα στο Βιβλιοπωλείο Κράλλη. Στον τίτλο του post αναφέρω και τους μεγάλους, γιατί πρώτη φορά είδα τόσους πολλούς “παραμυθομεγαλωμένους” γονείς και Δάσκαλους και δέχτηκα τόση αγάπη από μικρούς και μεγάλους!!!  Πραγματικά με συγκίνησαν πάρα πολύ. Γι’ αυτό και ο τίτλος αναφέρεται και στους δύο, ενώ το υλικό που έχω ανεβάσει είναι φτιαγμένο και από τους δύο: και από τα παιδιά και από τους μεγάλους, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς βλέποντάς το μεγαλύτερο μέρος του. Δυστυχώς δεν μπορώ να τα ανεβάσω όλα , γιατί είναι πολλά για το blog. Άρχισα με την κάρτα και θα συνεχίσω με τα εξώφυλλα από δύο άλμπουμ που μου χάρισαν τα παιδιά, με ζωγραφιές  τους. Το πρώτο είναι των παιδιών του 2ου  Νηπιαγωγείου της Έδεσσας.

Έδεσσα.2

 

Το δεύτερο  είναι των παιδιών του Γ1 Τμήματος του 2ου  Δημοτικού Σχολείου της Έδεσσας, που έχει και δύο ποιηματάκια. Στο δεύτερο, μάλιστα υπάρχει ένας στίχος που μιλάει για κάτι που δεν το έχω ξανακούσει και μου άρεσε πολύ! Μιλάει για νεράιδες που φοράνε… αρώματα! Χα, χα, χα… Φοβερή επινόηση για να γίνει ομοιοκαταληξία! 

Έδεσσα.3

 Στη συνέχεια σας έχω μια ωραία Χριστουγεννιάτικη κάρτα, με … 2015 ευχές των παιδιών του Γ1 Τμήματος του 20υ Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας. 

 Έδεσσα.5

Και  τώρα κάτι που άρεσε πολύ και που κάποιο παραμυθομεγαλωμένο … “παιδάκι”, έχει βάλει το χέρι του και γι’ αυτό με συγκίνησε. Στην αρχή σκέφτηκα να  το αντιγράψω, αλλά τελικά προτίμησα να το ανεβάσω όπως είναι, γιατί βγαίνουν μια χαρά τα γράμματα. Αυτό μου το χάρισαν τα παιδιά, του 1ου Ολοήμερου Τμήματος του 4ου Νηπιαγωγείου Έδεσσας.

Έδεσσα.6

 Και θα τελειώσω με το υλικό από κάποια πράγματα που μου χάρισαν στις επισκέψεις μου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Έδεσσας. Είναι κάτι που δεν μου έχουν ξαναδώσει ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια που κάνω παρουσιάσεις σε Σχολεία! Είναι ένα χειροποίητο “μετάλλιο” από χαρτί που μου κρέμασαν τα παιδιά ενός Νηπιαγωγείου, που δεν θυμάμαι ποιο ήταν γιατί το…  “μετάλλιο” ήταν σκόρπιο σε μια τσάντα που είχα βάλει όλο το υλικό, και δεν γράφει τίποτα από πίσω. Αν δει το post κάποια Δασκάλα αυτού του Σχολείου, ας γράψει κάτι στα σχόλια. Δείτε το… “μετάλλιο”.

Έδεσσα.4

Ε;.. Εξαιρετικό! Και να και μια φωτογραφία από το βράδυ στο Βιβλιοπωλείο Κράλλη,  όπου έγινε χαμός! Ομολογώ δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε εκδήλωση Βιβλιοπωλείου! Και ενώ λέγαν στους γονείς να μπούνε μόνο τα παιδιά τους γιατί ήταν μικρός ο χώρος, εκείνοι χώθηκαν πίσω από τα ράφια, δεξιά, αριστερά, βγήκαν και μεγάφωνα έξω για να ακούνε όσοι κοιτάγανε από τις βιτρίνες… Τι να πω… Με κατασυγκίνησαν… Υπέγραφα για πολύ ώρα μετά βιβλία!… Να και μια φωτογραφία από το κέντρο του Βιβλιοπωλείου, που έβγαλα με το κινητό.

281120141958

 

Και θα κλείσω την επίσκεψη στην Έδεσσα, όπου πήγα για πρώτη φορά,  με ένα πολύ μικρό βίντεο που πρόλαβα  να τραβήξω από τη σύντομη επίσκεψη, σε ένα μέρος απίστευτης ομορφιάς: Τους καταρράκτες της Έδεσσας! 

Και θα περάσω στην εκδήλωση που σας είχα πει, στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, όπου κι εκεί η ανταπόκριση όσων ήρθαν ήταν συγκινητική, και η όλη εκδήλωση είχε πολύ επιτυχία! Δυστυχώς, δεν μου έστειλαν – όπως και από την Έδεσσα – έως σήμερα, Δευτέρα βράδυ, που ετοιμάζω το post, καμία φωτογραφία ή βίντεο από ό,τι τράβηξαν.

Θεσσαλονίκη

 

Αυτή η φωτογραφία που βλέπετε, είναι το μέσα ενός χαρταετού που άνοιγε στα δύο κι έγραφε μέσα αυτά που βλέπετε. Η εκδήλωση στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη έγινε σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη,  όπου τα παιδιά της Β’ Δημοτικού, μου είχαν ετοιμάσει μία έκπληξη! Είχαν κάνει θεατρική διασκευή μιας ιστορίας του “Παραμυθά”, από το τελευταίο βιβλίο, “ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ”, της “Μάχης των Χαρταετών” και δώσανε μια μικρή παράσταση μ’ αυτήν, πριν αρχίσω την παρουσίασή μου. Όταν τέλειωσαν, με φώναξαν και μου χάρισαν ένα πολύ ωραίο χαρταετό, σαν παιχνίδι, που είχαν φτιάξει και που όταν τον άνοιγες, διάβαζες αυτά που βλέπετε. Τράβηξα σε βίντεο την παράσταση, αλλά ο ήχος δεν ήταν καλός και καθώς πάρα πολλοί γονείς τράβαγαν φωτογραφίες και βίντεο από την παράσταση έμπαιναν άθελά τους μπροστά μου ή με σκούνταγαν,  κι έτσι το βίντεο που γύρισα δεν ήταν καλό. Κατάφερα μόνο, να μοντάρω το τραγούδι “Εγώ κι εσύ” που είπαν στο τέλος τα παιδιά και να βάλω για τίτλους αρχής, τον χαρταετό που σας είπα. Δείτε το.

Ελπίζω να μην σας κούρασα. Αλλά γι’ αυτό δεν έβαλα τίποτα με μένα αυτή τη φορά- ούτε βίντεο ούτε φωτογραφίες – για να ευχαριστηθείτε τη δουλειά των παιδιών.
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα.
Σας φιλώ
Π.

 

 

4 σχόλια στο “Η αγάπη των παιδιών και των μεγάλων!”

   Σάκης
   1 Δεκεμβρίου 14 στις 21:19

   Η επίσκεψη σας τουλάχιστον συγκινητική για εμάς τους μεγάλους και το λιγότερο ευχάριστη και εποικοδομητική για τα μικρά παιδιά σας περιμένουμε ξανά στην Έδεσσα για πέστροφα κτλ.
   Ο μεγαλύτερος θαυμαστής σας…

   κ Κατερινα κΆσπα
   3 Δεκεμβρίου 14 στις 20:19

   Τ ο μετάλλιο είναι από τις νηπιαγωγούς και τα παιδιά του 4ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Έδεσσας και είναι και χρυσό! Με όλη μας την αγάπη!

   2ο Νηπιαγωγείο Έδεσσας
   5 Δεκεμβρίου 14 στις 12:39

   Σήμερα διαβάσαμε μία ιστορία σας από το βιβλίο “Το Τσίρκο” και ταξιδέψαμε…. όπως κάθε φορά. Σας ευχόμαστε “Χρόνια Πολλά” για αύριο και να είστε πάντα χαρούμενος!!!

Σχολιάστε