Τέσσερις εικόνες και ήχοι από το παρελθόν

Σήμερα έπεσα πάνω σε ένα post που το είχα σχεδιάσει πριν καιρό και το είχα ξεχάσει. Είναι ένα post με εικόνες και ήχους από άλλες εποχές που μου θύμισαν τα νιάτα μου, αλλά και τα παιδικά μου χρόνια.

Και πρώτα-πρώτα,  ένα πράσινο “κλασσικό” για την εποχή του τηλέφωνο, με καντράν. Δείτε το, κι ακούστε τον ήχο της επιλογής αριθμού.

Και τώρα κάτι που το είχα αποκτήσει το 1983  (πω, πω… τριάντα δύο χρόνια πριν!!)  μαζί με το πρώτο μου κομπιούτερ, έναν AMSTRAD που έκανε μόνο επεξεργασία κειμένου.  Αυτό το κομπιούτερ είχε έναν εκτυπωτή dot matrix, σαν αυτόν που βλέπετε. Θαυμάστε τον να δουλεύει.

Και κάτι εφιαλτικό από την παιδική μου ηλικία: Ένα γερμανικό ρολόι-ξυπνητήρι. Δεν είναι μόνο ο ήχος του ξυπνητηριού που σου έφερνε ταραχή, αλλά και ο ήχος του ρολογιού όλη νύχτα, που σου τάραζε τον ύπνο! Σου ερχόταν να το πετάξεις κάτω. Η απόδειξη  στο βίντεο.

Και θα τελειώσουμε, με κάτι από την παιδική ηλικία των παιδιών μου. Μία μηχανή προβολής 9,5 χιλ. με ήχο. Τότε, δεν υπήρχαν DVD,  κι όταν θέλαμε  να κάνουμε κάποια προβολή σε παιδικό πάρτι γενεθλίων, νοικιάζαμε μια τέτοια μηχανή προβολής.  Φοβερό μηχάνημα για εκείνη την εποχή!
https://www.youtube.com/watch?v=r5xDUWbAQ_E

Και να σας ευχηθώ ένα καλό Σαββατοκύριακο.
Πολλά φιλιά
Π.

 

 

Σχολιάστε