30 χρόνια

Πέρσι τέτοια μέρα, 4 Δεκεμβρίου, είχα ανεβάσει ένα post για τη σημερινή επέτειο του γάμου μας με την κυρία μου, τη γνωστή -από τις ιστορίες του “ΠΑΡΑΜΥΘΑ” και το blog της – μάγισσα Άιναφετς. Σ΄ εκείνο το post  είχα κάνει διάφορους υπολογισμούς για το πόσα χρόνια είναι τελικά, από την πρώτη συνάντηση, από τη δεύτερη, από το γάμο… Χα, χα, χα… Το έκανα πολύπλοκο το πράγμα. Αλλά αυτή τη φορά είδα ότι είναι πολύ απλό: μπορεί να παντρευτήκαμε 4 Δεκεμβρίου του 1983, αλλά η σχέση αρχίζει κανονικά στις αρχές Δεκεμβρίου του 1982 στην έκθεση ζωγραφικής που είχε πάρει μέρος, όπως περιγράφεται και στο επεισόδιο 25 του “ΠΑΡΑΜΥΘΑ”.  Βέβαια, εξακολουθούμε να διαφωνούμε όπως θα δείτε στο δικό της επετειακό post, γιατί έχουμε διαφορετική άποψη του ποια είναι αρχή: η αρχή της σχέσης ή ημερομηνία του γάμου; Εγώ θεωρώ το πρώτο, αλλά δε βαριέσαι, τι 29  τι 30;  Το θέμα είναι να μην είσαι παντρεμένος.(Τι λέω γιορτιάτικα!  Χα, χα, χα…)  Τώρα: η αλήθεια είναι ότι δεν είχα στο νου μου φέτος να ανεβάσω ειδικό post για την επέτειο, μια και στο περσινό τα έχω πει όλα και όσα νομίζω για το γάμο γενικά, αλλά και για μας ειδικά και λοιπά. Πριν μερικές μέρες, όμως, ψάχνοντας στο YOYTUBE για ένα μικρό βίντεο του Κρισναμούρτι, που το ανέβασα σε παλιότερο post, έπεσα πάνω σε ένα τραγούδι του Παπακωνσταντίνου, το “Μη με αλλάξεις”. Δεν το είχα ξανακούσει ποτέ και μου έκανε εντύπωση, γιατί νομίζω ότι λέει, έμμεσα κάτι που λέει ο Κρισναμούρτι σε ένα γράμμα σε μια φίλη του. Σκέφτηκα να το ανεβάσω και το έκανα, αλλά επειδή  η εκτέλεσή τελικά μου φάνηκε υπερβολικά θεατρική και δραματική, το κατέβασα. Έτσι θα κλείσω αυτή τη μικρή αναφορά στην επέτειό μας  με τη φράση του Κρισναμούρτι από το γράμμα στη φίλη του.
Χρόνια πολλά και στα… δικά σας.
Σας φιλώ πολύ
Ν.Π.

“Χρειάζεται μεγάλη νοημοσύνη σ΄ έναν άντρα και σε μια γυναίκα για να ξεχάσουν τους εαυτούς τους και να ζήσουν μαζί, χωρίς να παραδοθεί ο ένας στον άλλον, χωρίς να κυριαρχηθεί ο ένας από τον άλλον. Οι σχέσεις είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη ζωή”.

 

 

4 σχόλια στο “30 χρόνια”

   ainafets
   4 Δεκεμβρίου 12 στις 11:50

   “Καλλιεργούμε καθετί το εξωτερικό δίνοντας πολύ λίγη προσοχή σε όσα βρίσκονται μέσα μας, αλλά το μέσα είναι που τρώει το έξω. Το σκουλήκι που καταστρέφει τη φρεσκάδα του μήλου βρίσκεται μέσα του”.

   Αυτό το κείμενο προηγείται του αποσπάσματος που αναφέρεται εδώ από τα “Γράμματα σε μια νεαρή φίλη” του Κρισναμούρτι, που και για μένα είναι ένα αγαπημένο βιβλίο!

   Ευχαριστώ για τις ευχές για τα “29” χρόνια συμβίωσης μας… χαχα! 😉

   ΑΦιλάκια σε όλους και όλες που μοιράζονται τη χαρά μας! 🙂

   Καραπιπέρης Γιάννης
   6 Δεκεμβρίου 12 στις 20:23

   Να ζήσετε πολλά πολλά χρόνια! Φίλε Νίκο, για την ονομαστική σου εορτή εύχομαι τα καλύτερα!
   ΚΜΝΔ να τον χαίρεσαι, ξέρω, ψιλοχάθηκα, αλλά σας σκέφτομαι συνέχεια.
   (Είθε σε λίγο καιρό να ξαναντηθούμε παρέα με τις κορούλες μου ;-))

Σχολιάστε