Οι “ανόητοι”

Ε, άντε: πριν πάω για ύπνο και μια κι έχουμε καιρό να πούμε και κάτι του Χότζα, πιάστε ένα γρήγορό του. Μεγάλη δουλειά να μπορεί κανείς να κάνει χιούμορ και με τον εαυτό του και να αυτοσαρκάζεται.
Καληνύχτα.
Π.

xotzas-02.jpgΜια μέρα, εκεί που κουβαλούσε ο Χότζας με τον γάιδαρό του ένα πολύτιμο φορτίο με λεπτεπίλεπτα γυαλικά, κάτι δεν έκανε καλά και αδειάζουν όλα στο δρόμο και γίνονται θρύψαλα!
Αμέσως μαζεύτηκε ένα σωρό κόσμος και κοίταγε, οπότε ο Χότζας τους έβαλε τις φωνές: «Τι κοιτάτε βρε ανόητοι, δεν έχετε ξαναδεί ηλίθιο στη ζωή σας;»

4 σχόλια στο “Οι “ανόητοι””

   natassaki
   29 Νοεμβρίου 07 στις 1:38

   Σπουδαίος ο Χότζας, ε, παππού-Παραμυθά μου;
   🙂
   (ο αυτοσαρκασμός είναι απίστευτα δυνατή “άμυνα” (προσγείωση) – και σε βοηθάει να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου – έτσι θαρρώ… και θέλει και πολύ χιούμορ, και πολύ “κουράγιο”)

   Φιλιά, καλημέρα 🙂

   despina
   1 Δεκεμβρίου 07 στις 1:02

   Είχα βρει κάποτε, δημοσιευμένο σε εφημερίδα, αυτό που ακολουθεί:
   …”Ενα βράδυ ο Ναστραντίν Χότζας κοιμόταν με την γυναίκα του. Ξαφνικά ξύπνησε από τις φωνές δύο ανθρώπων που καβγάδιζαν κάτω από το παράθυρό του. Σηκώθηκε, τυλίχτηκε στο πάπλωμα και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Μόλις αυτοί τον είδαν, παράτησαν τον καβγά, άρπαξαν το πάπλωμα και έγιναν καπνός. Οταν η γυναίκα του τον ρώτησε γιατί καβγάδιζαν, της απάντησε: “Ο καβγάς ήταν για το πάπλωμα” ..

Σχολιάστε