Η κυρία Σπουργίτι και ο πίθηκος

Είχα ετοιμάσει ένα “σεντόνι” για το θυμό, αλλά έτσι, για το “καλή εβδομάδα”, σας έφτιαξα ένα … παραμυθάκι. Κανονικό παραμυθάκι, όχι περιπέτειά μου.
Πολλά φιλιά.
Ο Παραμυθάς.

Ένα ζευγάρι σπουργίτια, ήρθε κι έφτιαξε τη φωλιά του στο κλαδί ενός μεγάλου δέντρου και ζούσε εκεί ευτυχισμένα. Σύντομα τέλειωσε το καλοκαίρι και άρχισαν τα πρώτα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια. Και τα βράδια, έπιαναν συχνά κάτι ξαφνικά δυνατά βοριαδάκια, που έκαναν το κρύο ανυπόφορο.  Ένα από αυτά τα βροχερά και κρύα βράδια, ήρθε να βρει καταφύγιο κάτω από τα κλαριά του δέντρου ένας πίθηκος, που ήταν μούσκεμα από τη βροχή και έτρεμε από το κρύο.

sparrow-1.jpgΒλέποντας την κατάσταση του πίθηκου η κυρία Σπουργίτι, του είπε: «Μα αγαπητέ μου κύριε, έχοντας χέρια και πόδια που σας κάνουν να μοιάζετε με άνθρωπο, γιατί δεν χτίζετε ένα σπιτάκι αντί να τρέχετε κάτω από τα δέντρα»;
Ο πίθηκος, θυμωμένος από τη συμβουλή που δεν ζήτησε να του δώσουν, της φώναξε: «Κι εσύ βρεmonkey2.jpg ανόητη, γιατί δεν το βουλώνεις και να μην φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουνε»; Κι ύστερα μουρμούρισε μέσα από τα δόντια του: «Κοίτα θράσος! Αυτό το απολειφάδι της φύσης έχει την αναίδεια να με συμβουλεύει. Μ’ έχει κάνει περίγελο με την άχρηστη φλυαρία της. Πρέπει να της δώσω ένα μάθημα. Μμμ… Και γιατί να μην της χαλάσω τη φωλιά της, να γίνει μούσκεμα»;

Και γυρνώντας προς τη σπουργιτίνα ο πίθηκος της είπε: «Δεν έχεις ακούσει που λένε, ‘τη συμβουλή σου να τη δίνεις μόνο σ’ όποιον σου τη ζητάει’; Δεν έχεις ακούσει που λένε, ‘φωνή βοώντος εν τη ερήμω’; Ε, αυτό είναι το να δίνεις συμβουλές σε κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν».
Η κυρία Σπουργίτι, όμως, επέμενε: «Εγώ για το καλό σας το είπα, κύριε. Αν φτιάξετε ένα σπίτι όπως οι άνθρωποι δεν θα ξαναβραχείτε ποτέ και δεν θα τρέμετε από το κρύο».
«Ε, εσύ δεν βάζεις μυαλό», είπε ο πίθηκος και σκαρφαλώνοντας στο δέντρο κατέστρεψε τη φωλιά των σπουργιτιών κι έφυγε για να βρει καταφύγιο από τη βροχή σε άλλο δέντρο.
Η κυρία Σπουργίτι και ο κύριος Σπουργίτης, αγκαλιάστηκαν τρέμοντας από το κρύο και περίμεναν κάτω από ένα μεγάλο φύλλο να περάσει η βροχή για να ξαναφτιάξουν τη φωλιά τους.
«Γι’ αυτό θα πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός πότε και σε ποιον δίνει τις συμβουλές του», είπε ο κύριος Σπουργίτης ενώ χτύπαγαν τα δόντια του από το κρύο.

51 σχόλια στο “Η κυρία Σπουργίτι και ο πίθηκος”

Σχολιάστε