Ξιπασιά.

Είχα έτοιμα δύο “σεντόνια”, αλλά – να, δεν ξέρω – μου φάνηκαν βαριά και είπα να το σκεφτώ πρώτα και να τα ξαναδώ. Ήθελα, όμως, κάτι να βάλω… βίντεο δεν μπορώ γιατί ο “μάστορας” λείπει κι έτσι μ’ έσωσε ο Χότζας για άλλη μια φορά. Εξαιρετική ιστορία.
Καλό Σαββατοκύριακο (ό,τι απόμεινε)
Σας φιλώ πολύ
Π.

Κάποτε κάλεσε τον Χότζα – μαζί με άλλους αξιωματούχους – ένας πάμπλουτος άγγλος γαιοκτήμονας, στο εξοχικό του, σε ένα τεράστιο αγρόκτημα.
Όταν όλοι οι καλεσμένοι μαζεύτηκαν στον κήπο κι έπιναν το αναψυκτικό τους, ήρθε η ώρα της ιππασίας και ο οικοδεσπότης διέταξε κι έφεραν κάμποσα άλογα μπροστά στους φιλοξενούμενους ώστε ο καθένας να διαλέξει όποιο ήθελε. Τα άλογα μπήκαν στη σειρά κι άρχισαν να παρελαύνουν μπροστά στους καλεσμένους, ενώ ο σταβλάρχης του οικοδεσπότη ανάγγελλε τα άλογα ένα ένα: «Σ’ αυτό το άλογο έχει ανέβει ο Πρίγκιπας τάδε, μ’ αυτό το άλογο έχει κάνει ιππασία η κόμισσα δείνα, αυτό το άλογο είχε στην πλάτη του τον Δούκα του Blankshire…» και λοιπά.
Ο Νασρεντίν, όμως, που δεν «μάσαγε» από τέτοια, είπε με ένα αυστηρό και απαιτητικό ύφος: «Φέρτε μου, παρακαλώ, ένα άλογο που να μην το έχει καβαλήσει ποτέ κανένας».

hotzashorse.jpg

2 σχόλια στο “Ξιπασιά.”

   νατασσάκι
   25 Μαΐου 08 στις 19:46

   Σωστός ο Χότζας!
   🙂

   (αυτό με το μάστορα, που όλο λείπει και μας αφήνει χωρίς βιντεάκια… χμμμμ 🙂 )

   Φιλιά πολλά
   Καλή εβδομάδα!

   maria
   25 Μαΐου 08 στις 20:40

   καλά τα λέει το νατασσάκι..μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις να τα βάζεις μόνος σου???? 🙂

Σχολιάστε