Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα, που εκτός από τα ζώα, γιορτάζουμε και όσοι μας έχουν κάποτε αποκαλέσει “ζώο” ή με το όνομα κάποιου ζώου – είτε υβριστικά, π.χ. “είσαι γαϊδούρι” ,  είτε χαϊδευτικά, “λαγουδάκι μου εσύ”. Εμένα, πάντως, εκτός από τη μάνα μου που με έλεγε κάποιες φορές,  “γαϊδούρι”, στα νιάτα μου είχα σχέση με μία κοπέλα που με έλεγε, “ψούψουκο”!!  Χα, χα, χα… Φριχτό!! Αλλά, εκτός απ΄ αυτά, όταν ήμουν παιδί, έχω παίξει στο θέατρο και το ρόλο ενός γάτου!!! Χα, χα, χα… Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω μία φωτογραφία από τότε, που την ψάχνω ώρες και γι’ αυτό καθυστέρησα να ανεβάσω το post.  Λοιπόν: Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα, όπως είπαμε, κι επειδή όπως ξέρετε όσοι μπαίνετε από την αρχή σ’ αυτό το blog δεν είμαι και πολύ υπέρ αυτών των ημερών, γιατί θεωρώ ότι έχουν και κάτι υποκριτικό όπως έχω εξηγήσει παλιότερα, λέω να κάνω μία μικρή “αταξία” σήμερα.  Θα αφιερώσω το post μου σε ένα ζώο που είναι αδικημένο και δεν το συμπαθεί ο κόσμος, στον κροκόδειλο. Όπως ξέρετε όσοι παρακολουθείτε τις “δραστηριότητες” του Παραμυθά, υπάρχει ένα παραμύθι του με τον τίτλο, “Ο φίλος μου ο κροκόδειλος”.  Αυτό, είναι από τις ιστορίες του βιβλίου, “ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ”,  αλλά είναι και ένα από τα τελευταία επεισόδια του “ΠΑΡΑΜΥΘΑ” που έκανα πρόπερσι στην ΕΡΤ. Για όσους δεν το έχουν δει, μπορούν να πάνε στο website του “ΠΑΡΑΜΥΘΑ” και να το δούνε κάνοντας κλικ  ΕΔΩ.   Όμως, το βασικό μου αφιέρωμα στη μέρα, δεν είναι αυτό. Είναι η δουλειά που έκαναν οι φίλοι μου τα πρωτάκια του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, στην Κρήτη, που είχα επισκεφθεί πέρσι. Τα παιδιά, λοιπόν, με τη Δασκάλα τους, έκαναν e-book την ιστορία μου, “Ο φίλος μου ο Κροκόδειλος”!!!  Όσοι θέλετε μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Φοβερή δουλειά!!!

Σας  φιλώ… ζωάκια μου.
Π. 

 

 

5 σχόλια στο “Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων”

   ainafets
   4 Οκτωβρίου 12 στις 21:37

   Μπράβο στα παιδιά και στην άξια Μαριλίτσα δασκάλα τους για το αποτέλεσμα. ο δικός μου κροκόδειλος δίπλα στον δικό τους δεν πιάνει μπάζα… ειδικά όταν είναι ξάπλα στο οδοντιατρείο… εύχομαι και άλλες δασκάλες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και να εικονογραφήσουν και τους υπόλοιπους Παραμυθάδες! 😉

   ΑΦιλάκια σε όλα τα μωρά, μωράκια και ζωάκια του Παραμυθά! 🙂

   Μαριλία
   4 Οκτωβρίου 12 στις 22:05

   Ευχαριστούμε για την άδεια, κατ’ αρχήν, να το ανεβάσουμε στο δίκτυο με τη μορφή e-book και για την τιμή που μας κάνετε να το παρουσιάσετε από εδώ! Ευχαριστούμε πολύ! 🙂

   Άιναφετς,
   Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη δουλειά των παιδιών δεν είναι “ο ξαπλωτός κροκόδειλος” (καλά, κι εγώ ενθουσιάστηκα!), αλλά το ότι: α) μου ζήτησαν, όπως κάθε φορά, “να ‘ρθουμε κοντά σου να μας διαβάσεις παραμύθι;”, β) ανταποκρίθηκαν με πάρα πολλή όρεξη να το ζωγραφίσουν, γ) τους είπα ότι ο μόνος περιορισμός θα ‘ταν να κρατήσουν όρθια τη σελίδα, ώστε να μπορεί να γίνει βιβλίο η δουλειά τους και δ) τους ζήτησα να μην αντιγράψουν το διπλανό τους, αλλά να προσπαθήσουν να καλύψουν όλο το παραμύθι. Κι αυτό το τελευταίο, για 2η εβδομάδα λειτουργίας Α’ τάξης, απαιτεί τρομερή συνεργασία!!! Εντυπωσιάστηκα κι εγώ η ίδια!!! Μόνο κάνα δυο εικόνες τους ξέφυγαν κι αυτό… δεν το ‘κανα θέμα!!! Είμαι τρομερά ευχαριστημένη με τα παιδιά μου και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσουμε να ζωγραφίζουμε όλους τους… Παραμυθάδες. Και υποσχόμαστε, μόλις καταφέρουμε να γράφουμε μόνοι μας -γιατί ακόμα “παπί” λέμε- να τους αλλάξουμε και… τα φώτα! χαχαχα! Εννοώ… να τους αλλάξουμε το τέλος, έτσι, για να δοκιμάσουμε και των δυο σας τις αντοχές! χαχαχαχαχα!

   Φιλιά και από τους 19 μας! Είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστούν αύριο τα… παπάκια μου (έτσι τα λέω 3 βδομάδες τώρα κι αυτά κάνουν “πα πα πα” και “πι πι πι” μπαίνοντας στην αίθουσα! χαχαχαχαχα)

Σχολιάστε