Η βελανιδιά

Τον Σεπτέμβριο του 2007 είχα ανεβάσει ένα ποστ με τίτλο  ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΧΗΜΑ ΑΙΩΝΟΒΙΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΑΓΡΟ. Ήταν φωτογραφίες μίας υπέροχης βελανιδιάς που είχα βγάλει και που βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα απέναντι από το σπίτι μας στο Καπανδρίτι, με κείμενα του Κρισναμούρτι που μιλάνε για δέντρα. Είχα ετοιμάσει ένα βιβλίο με αυτά, που δυστυχώς δεν εκδόθηκε ποτέ. Το ποστ το είχα ανεβάσει επειδή και τότε είχαν γίνει πυρκαγιές όπως και φέτος. Έτσι σκέφτηκα να ανεβάσω άλλη μία φωτογραφία της βελανιδιάς από εκείνο το βιβλίο με το κείμενο που τη συνοδεύει, σαν φόρο τιμής στα δέντρα που κάηκαν φέτος.
Καλό Σαββατοκύριακο.
              Π.

” Υπάρχει ένα δέντρο μόνο του σε κάποιο χωράφι που πιάνει τέσσερα ολόκληρα στρέμματα· είναι μεγάλης ηλικίας και όλα τ’ άλλα δέντρα στο λόφο τρέφουν μεγάλο σεβασμό γι’ αυτό. Μέσα στη μοναχικότητά του δεσπόζει στους λόφους και στο εξοχικό σπίτι πέρα από το ξύλινο γεφύρι. O κορμός του είναι πολύ μεγάλος, βαθιά χωμένος στη γη, στέρεος, ακατάβλητος· τα κλαδιά του είναι μεγάλα, σκούρα και καμπυλωτά· οι σκιές του είναι πλούσιες…
…Το σούρουπο είναι αποτραβηγμένο στον εαυτό του, δύσκολα πλησιάζεται, αλλά τις ώρες της ημέρας είναι ανοιχτό και σε καλωσορίζει. Είναι ολόκληρο, ανέγγιχτο από τσεκούρι ή πριόνι… ”
Τζ. Κρισναμούρτι από το βιβλίο, “Το ημερολόγιο”.

 

 

 

 

Σχολιάστε