Ο χαρακτήρας από τη βάφτιση φαίνεται!

Ναι, δεν βάζω “σεντόνι” σήμερα Παρασκευιάτικα… Σαββατιάτικα ίσως. Άλλωστε το τελευταίο παραήταν βαρύ. Ήθελα από το πρωί σήμερα να βάλω κάτι που να είναι αστείο και το βρήκα. Πριν κάμποσα χρόνια, είχα κάνει μια εκπομπή στο MEGA που λεγόταν, “Σπιτικές ταινίες, όπως… σπιτικό φαΐ”. Σ’ αυτήν παρουσιάζονταν διάφορα ερασιτεχνικά βίντεο κάθε είδους. Όταν σχεδιάζαμε την εκπομπή είχα πει ότι θα βάζουμε τα πάντα, ακόμα και βαφτίσια. Όλοι αντέδρασαν λέγοντας ότι τα βαφτίσια δεν θα έχουν κανένα νόημα γιατί θα είναι πάντα τα ίδια. Διαφωνούσα, κι επειδή ήμουν και το αφεντικό, μετά από τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες έγινε αυτό που ήθελα εγώ. Κι έλα να δεις που αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο! Ούτε εγώ δεν το περίμενα! Στην πρώτη κι όλα εκπομπή, είχαμε τέσσερις βαφτίσεις (η μία του “μάστορα”) και οι τέσσερις διαφορετικές! Δείτε τις και θα καταλάβετε τον τίτλο. Όλες μαζί κρατάνε δύο λεπτά περίπου. Λοιπόν:
Στην πρώτη το μωρό κλαίει κλασσικά από την αρχή έως το τέλος.
Στην δεύτερη το μωρό κατουράει τη νονά του.
Στην τρίτη το μωρό (ο “μάστορας”) την έχει καταβρεί στο νερό και κλαίει, αφού τελειώσει η βάφτιση και τον βγάλουν!
Και στην τέταρτη βάφτιση έχουμε ένα μωρό τζόρα. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράμα στη ζωή μου! Δεν θέλει να μπει στην κολυμπήθρα και τεντώνει με δύναμη τα πόδια του, έτσι που ο παππάς δεν μπορεί να τον βουτήξει στο νερό!
Τέσσερις βαφτίσεις και οι τέσσερις διαφορετικές, όπως και τέσσερα μωρά, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες.
paramithas-heretaei.jpg
Καλό Σαββατοκύριακο.
Σας φιλώ.

Π.

6 σχόλια στο “Ο χαρακτήρας από τη βάφτιση φαίνεται!”

   κατερίνα
   29 Ιουλίου 08 στις 14:22

   γεια σας κύριε παραμυθά, πολύ καλό,θέλω να βαφτίσω την κόρη μου και προσπαθώ να γράψω ένα παραμύθι, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε ?

   Fwtino_Asteraki
   7 Ιανουαρίου 09 στις 3:57

   Απιστευτα…Το δικο μου το αγγελακι ηταν πολυ φλονημο ευτηχως!χιχιχι!
   Νιαρ νιαρ νιαροφιλακια…
   (ετσι ελεγε το αγγελακι μου οταν γρινιαζα και ημουν μωρακι…με κανε γατουλα γιατι με τα νυχακια μου..εβγαζα τα ματακια μου χχιχιχι…οχι απλα τραυμτιζομουν σαν μωλακι και γω χιχιχι)

Σχολιάστε