Το έξυπνο κόλπο του έμπορου

Λέω να βάλω ένα από τα γνωστά παραμύθια με ήχο που είχα κάνει παλιά. Είναι μέρα για σπίτι και παραμύθια. Από τη μια η αργία του Σαββατοκύριακου, από την άλλη που το βάρυνα τελευταία κι από την παρ’άλλη το “χιονάκι” που λέει κι η Άιναφετς, επειδή βλέπει το “χιονάκι” σαν κάδρα από το παράθυρο, ενώ ο ταλαίπωρος ο σύζυγος, χώνεται μέσα στο χιόνι για να πάρει το αυτοκίνητο και να πάει στο χωριό να ψωνίσει, και να κάνει κι εκατό χρόνια να πάει και να ‘ρθει γιατί κάτι παπάρες με αυτοκίνητα σαν του Λούνα Παρκ, βρήκανε τη μέρα να βγούνε βόλτα και μένουνε σαν τις μύγες, κι εσύ κατεβαίνεις και σπρώχνεις για να βγούνε από τη μέση του δρόμου και να περάσεις. Κι αυτό το έργο, γίνεται δεκαοχτώ χρόνια τώρα: Πώς το λέει η Σοφία Βέμπο στο παλιό ελαφρό τραγούδι; “Αθήνα και πάλι, Αθήνα…” Τέλος πάντων… Γι’ αλλού το ξεκίνησα κι αλλού με πήγε, γιατί ενδιάμεσα πήγα να διαβάσω το τελευταίο χιονισμένο post της Άιναφετς. (Και για όποιον δεν κατάλαβε, παρακολουθείτε ενδο-οικογενειακή διαφωνία). Και θα μου πείτε, τι είναι αυτή η φωτογραφία του ψυγείου; Μήπως, την έβαλα αντί για τοπίο με χιόνι; Όοοοοχι. Απλώς, επειδή την τελευταία φορά που ανέβασα παραμύθι με ήχο έγραψα και σχόλιο σχετικό με τον τίτλο, λέω να το κάνω και σήμερα. Ε, λοιπόν, σ’ αυτό το ψυγείο βλέπετε το “Το έξυπνο κόλπο του κομπιουτερατζή”. Να τι θα πει αυτό: Μόλις άνοιξα χθες το κομπιούτερ για να δουλέψω,αρχίζει να μουγκρίζει ο ανεμιστήρας, κολλάει η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και βγαίνει ξαφνικά ένα μήνυμα που έλεγε ότι δεν δουλεύει το σύστημα αερισμού και να το πάω αμέσως για service. Πατάω το ένα κουμπί, πατάω το άλλο, τίποτα, ενώ το laptop άρχιζε να βγάζει ζέστη σαν θερμοφόρα! Παίρνω τηλέφωνο στο computer service, μου λένε να το κλείσω αμέσως και με ρωτάνε αν έχω κάνει αντίγραφα τα αρχεία μου. Πάγωσα. Είχα να κάνω back up από τον Σεπτέμβριο! Κλείνω το τηλέφωνο και βάζω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο για να αντιγράψω τη δουλειά του τελευταίου τρίμηνου, αλλά τίποτα. Και δώσ’ του να βγαίνει το μήνυμα ότι πρέπει να το κλείσω και να το πάω για service γιατί θα πάθει ζημιά. Κι επειδή, όπως μου έλεγε η μανούλα μου, εκτός από το ότι δεν έχω “ούτε ιερό ούτε όσιο”, είμαι και “ξεροκέφαλος και πεισματάρης”, δεν το έβαλα κάτω και είπα: “εγώ θα κάνω backup οπωσδήποτε”. Και τότε, μου έκανε “κλικ”: Άδειασα ένα ράφι του μικρού ψυγείου, ανέβασα την ψύξη στο τέρμα, έβαλα το laptop μέσα (είναι η φωτογραφία που βλέπετε), περίμενα λίγο και να που το σύστημα άρχισε να δουλεύει. Έκανα τα αντίγραφα που χρειαζόμουν, και μετά έβγαλα το κομπιούτερ, μια χαρά κρύο-κρύο, και το πήγα στο service, χωρίς να έχει πάθει ζημιά ο σκληρός δίσκος.

Και τώρα, αφού παρακολουθήσατε το “κόλπο του κομπιουτερατζή”, ακούστε και το “κόλπο του έμπορου”.

Καλό βράδυ.

Π.

[audio:http://www.fileden.com/files/2009/9/2/2562339/par2/2.1-To_eksipno_kolpo_tou_emporou.mp3]

15 σχόλια στο “Το έξυπνο κόλπο του έμπορου”

   dimitrisp
   11 Δεκεμβρίου 10 στις 20:44

   χα!χα!…τι σκαρφίζεται ο έλληνας 🙂
   Μόλις άναψα το τζάκι και μας περιμένουν οι ιστορίες,θα ξεκινήσουμε με το κόλπο του εμπόρου!
   Φιλιά ζεστά για προσάναμα!

   marilia
   12 Δεκεμβρίου 10 στις 0:00

   χιχιχιχιχι! “Κομπιουτερατζή”! χιχιχιχιχι!

   Φιλάκι… χαλαζένιο κι εδώ, άφησα κι ένα στη Μάγισσα από ‘κεί 😉

   Παπαστρατής το "θηρίο" Ιωάννης
   12 Δεκεμβρίου 10 στις 6:53

   Καλημέρα.

   Πανέξυπνο κόλπο,για το δικό σου μιλάω,με λίγο ρίσκο αλλά αφού σώθηκε ο ασθενής όλα καλά.

   ΔΥΣΤΗΧΩΣ εδώ δε το έστρωσε αλλά κάνει μία παγωνιά άλλο πράγμα!!

   Και από οτι βλέπω σταμάτησε και να χιονίζει. 🙁

   Φιλιά!

   Fwtino_Asteraki
   12 Δεκεμβρίου 10 στις 13:56

   Καλησπέρα και απ μέναααα!
   Χαχαχαχα!Καλά λέω εγώ είσαι απίστευτος! χαχαχα!Εμ η πανουργία του Έλληνα που λένε!…καμιά αναλαμπή και για μένα?Είναι λίγο πριν να βγάζει ατμούς αλλά δεν λέει στο γιατρό(εμένα) τι έπαθε !!!! χαχαχαχα!
   Τώρα όσο για το χιονάκι..θα πω οτι έχετε δίκιο και οι δυο..είναι όμορφο οπτικός και λοιπά αλλά όταν πρέπει να βγείς έξω για δουλείες είναι λιγάκι πολύ…(σσσςςς) ζόρι! χαχαχαχα!
   Αλλά θα συμφωνήσω με αυτό που ειπαν και κάποιοι στις ειδήσεις…αν και εδώ δεν χιόνισε…επιτέλους είδαμε μια άσπρη μέρα! χιχιχι!
   Μάκιαααααααααααααααααααααααα και ζεστουλίνιες αγκαλίτθεθ! 🙂

   ken
   13 Δεκεμβρίου 10 στις 1:14

   Λιγάκι άσχετο παραμυθά μου… αλλά εμείς τα μεγάλα σου παιδιά περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο στην Παραμυθάς TV. Καθότι πολυάσχολοι μόνο αργά το βράδυ μπορούμε να τα δούμε από το διαδίκτυο…

   dimitrisp
   13 Δεκεμβρίου 10 στις 16:20

   @ mika
   καλά, δεν είναι και Θεός ο Π(από ένα ανέκδοτο που μου θύμησες αλλά είναι μεγάλο σαν “σεντόνι” για να το γράψω) 🙂
   Καλή εβδομάδα σε όλους.

   να-τασσσάκι
   13 Δεκεμβρίου 10 στις 20:39

   @ όλους που ρωτάτε για τα καινούρια επεισόδια: κάντε λίγο υπομονή, να “επιστρέψει” ο μάστορας και να ξεκουραστεί λίγο, και θα το κανονίσει 🙂
   (btw, το επεισόδιο της Κυριακής ήταν απίθανο!!! ;-))

   Hengeo
   14 Δεκεμβρίου 10 στις 1:13

   Τόσα χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές, αυτό δεν ξέρω αν θα το σκεφτόμουν! 🙂

   Φανατικός χιονόφιλος εγώ, μου αρέσει όταν πέφτει και το φρεσκοστρωμένο τοπίο, αλλά καταλαβαίνω ότι δημιουργεί αρκετές πρακτικές δυσκολίες, ειδικά τον πάγο δεν τον αντέχω καθόλου.

   Καλή συνέχεια 😉

   dimitrisp
   14 Δεκεμβρίου 10 στις 22:42

   ναι, mika έχεις δίκιο.
   το ανέκδοτο προέρχεται από το Ισραήλ και μιλάει για τρεις ραβίνους που κάθινταν στο πίσω κάθισμα ενός ταξί.Ο πρώτος λοιπόν ραβίνος αναστενάζοντας λέει:
   “όταν σκέφτομαι το θεό συλλογίζομαι πως είμαι πραγματικά ασήμαντος.”
   Ο δεύτερος ραβίνος είπε στον πρώτο:
   “Αν εσύ είσαι ασήμαντος εγώ τί είμαι;Έγώ είμαι ένα τίποτα.”
   “Ο τρίτος ραβίνος είπε στον δεύτερο:
   “Αν εσύ είσαι ένα τίποτα, τότε τί είμαι εγώ;Έίμαι κάτι λιγότερο κι από το τίποτα,πιο κάτω απ’ όλα…”
   Ο οδηγός του ταξί γύρισε το κεφάλι προς τους ραβίνους και τους είπε:
   “Αν εσείς μιλάτε έτσι για τον εαυτό σας και τον θεωρείτε ένα τίποτα και ακόμα παρακάτω εγώ δηλαδή τί πρέπει να πω;δεν υπάρχει λέξη να με περιγράψει! Δεν υπάρχω καν!!!”
   Και οι τρεις ραβίνοι κοιτάζοντά τον με υποτιμητικό βλέμα είπαν αυστηρά:
   “Ποιός νομίζει ότι είναι αυτός εδώ;…”

   Καλό βραδάκι

   Καραπιπέρης Γιάννης
   21 Δεκεμβρίου 10 στις 18:00

   Το κόλπο με την κατάψυξη πιάνει καμιά φορά αν έχει “χτυπήσει” ο σκληρός δίσκος. 12 ώρες στο ψυγείο (ΟΧΙ όλο το pc, ΜΟΝΟ ο σκληρός σε αεροστεγή συσκευασία για την αποφυγή υγρασίας και βραχυκυκλώματος.)
   Στην περίπτωσή σου, ένα άνοιγμα του laptop και φύσημα για να καθαρίσουν τα φανάκια και οι αεραγωγοί πιστεύω θα ήταν αρκετό.
   Τέλος καλό όλα καλά, αφού γλίτωσες τα χειρότερα!

Σχολιάστε