Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

Ε, λέω  κι εγώ, να μην αφήσω να περάσουν οι εκλογές στο ντούκου και να πω κάτι γι’ αυτές έστω και τελευταία στιγμή. Είναι κάτι από τις πρώτες εκλογές μετά τη Δικτατορία της χούντας της 21 Απριλίου, στις 17 Νοεμβρίου του 1974 και είναι από ένα δίσκο του Χάρρυ Κλύνν με σάτιρα για εκείνες τις εκλογές, που έχει τίτλο, “Δοξάστε με” και που ανακάλυψα τυχαία προχτές ότι τον έχω. Αυτός ο δίσκος μου έδωσε την ιδέα για ένα post με… πολιτικό περιεχόμενο. Χα, χα, χα… Ο τίτλος του κομματιού είναι, “Λογομαχία στις Σέρραις Μάντρες”. Είναι παρωδία μιας μονομαχίας τύπου “Λούκυ Λουκ” ανάμεσα στον Γκαούτσο Κώτσο (χα, χα, χα… μ’ αυτόν έχει σχέση το “Σέρραις Μάντρες”) και τον Αντρίκο Ντελ Πάσο. Αυτούς τους δύο βλέπετε εδώ όπως τους έχει σχεδιάσει  υπέροχα, ο Βαγγέλης Παυλίδης.  και ελπίζω να με συγχωρέσει που πήρα τα σχέδιά του δίχως να τον ρωτήσω.

 

Οι παλιοί σίγουρα θα καταλάβουν τα υπονοούμενα που ακούγονται, αλλά για να καταλάβουν κι οι νέοι, να πω ότι: οι Ντάλντον είναι οι πρωτεργάτες της Δικτατορίας, το σύνθημα “φόλα στο σκύλο τον Ραν Ταν Πλαν”, είναι το σύνθημα της εποχής, “φόλα στο σκύλο της Ε.Σ.Α”, δηλαδή τον Δημήτρη Ιωαννίδη και το, “ή εγώ ή οι Ντάλντον”, είναι το σύνθημα, “Καραμανλής ή τανκς.
Ελπίζω να το διασκεδάσετε.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Π. 

ένα σχόλιο στο “Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι”

   δημήτρης
   5 Μαΐου 12 στις 14:51

   χα!χα! είχε αγοράσει ο θείος μου την κασέτα και εγώ πιτσιρίκος του δημοτικού την άκουγα συνέχεια και προσπαθούσα να μιμούμε τις φωνές.
   Βλέπει κανείς 30 και βάλε χρόνια μετά πόσο επίκαιρο είναι…
   Όσο δεν αλλάζουμε εμείς θα ζούμε την ίδια ιστορία νυν και αεί!
   “Θα μείνουν αν το θελήσουμε…ίσως όμως μείνουν κι αν δεν το θελήσουμε.”
   Καλό μας βόλι που λένε 🙂

Σχολιάστε