Λίγα λόγια για να κλείσουμε το «τεστ/σεντόνι»

Άφησα λίγο παραπάνω απ’ όσο υπολόγιζα το τελευταίο post γιατί είχαν ενδιαφέρον τα περισσότερα σχόλια, ενώ όλα είχαν κανονική παιδική ζωντάνια και πλάκα.
Φοβάμαι, όμως, ότι θα σας πικράνω: το τεστ αυτό πέφτει πάντα μέσα. Είτε το καταλαβαίνετε είτε όχι, είτε το δέχεστε είτε όχι, πέφτει μέσα εκτός από μία περίπτωση: όταν το προσεγγίζει κανείς λογικά. Θα πρέπει να έχετε προσέξει – νομίζω το έχω ξαναγράψει – ότι εκτός από το μυαλό και την καρδιά, δηλαδή την λογική και το συναίσθημα, υπάρχει και κάτι άλλο μέσα μας που – σαν φλασιά – βλέπει αστραπιαία τα πράγματα όπως είναι. Όπως, ας πούμε, ένα ποτήρι που δεν το βλέπει ως μισοάδειο ή μισογεμάτο, αλλά με νερό ως τη μέση. Έτσι δεν υπάρχει κριτική ούτε το «μ’ αρέσει δεν μ’ αρέσει». Το τεστ αυτό, λοιπόν, δεν πλησιάζεται με τη λογική, αλλά αμέσως, αυθόρμητα, σαν από κάποιο «κενό». Αν πλησιαστεί με λογική τότε φυσικά, όπως λέει η Vanda, «είναι αναμενόμενο να πεις πρώτα το άλογο και την τίγρη και τελευταίο το γουρούνι». Από καμιά εικοσαριά φορές που έχω κάνει το τεστ τις τέσσερις έχουν γράψει πρώτο το γουρούνι, μόνο που οι τρεις το γράψανε ως «γουρουνάκι»! Χα, χα, χα…
Η άλλη περίπτωση είναι να νομίζει κανείς ότι το τεστ δεν έχει πέσει μέσα, επειδή αυτό που βγαίνει δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχει για τον εαυτό του. Όπως το παράδειγμα της nellinezi. Είναι σίγουρο πως είναι ένα κορίτσι με καλή καρδιά, που δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό της να βλάψει κάποιον και να του ροκανίζει – ας πούμε τη θέση – σαν ποντίκι. Έτσι βλέπει τους εχθρούς της σαν «μουτράκια» και την πατάει. Γι’ αυτό και – υποθέτω – τους ανακαλύπτει μετά, εκ των υστέρων. (Αυτό, λοιπόν,  με τις εικόνες είναι ξέρετε τραγικό! Ξέρω πολλά ζευγάρια που ο καθένας από τους δύο έχει μία εικόνα για τον εαυτό του και άλλη μία για το άλλο πρόσωπο και στο τέλος έχουν σχέση οι εικόνες τους κι όχι οι ίδιοι).
Τώρα, μια και το ζητάτε, μπορώ να σας πω τι είχα απαντήσει εγώ στον τεστ όταν το πρωτόκανα.
Η σειρά που έβαλα τα ζώα ήταν: Πρόβατο, άλογο, τίγρης, αγελάδα, γουρούνι.
Οι 5  λέξεις που μου ήρθαν στο νου ήταν:
Σκύλος: Φίλος.
Γάτα: Χαδιάρα.
Ποντίκι: Μίκυ (Μάους).
Καφές: Απόλαυση.
Θάλασσα: Κίνηση.
Τώρα στα χρώματα δεν έχει νόημα να σας πω ονόματα που δεν ξέρετε, γιατί δεν θα σήμαιναν τίποτα για σας, εκτός από ένα, του Άλκη που μου ήρθε στο νου στο ΚΙΤΡΙΝΟ, και για τον οποίο σας έχω μιλήσει εδώ.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Σας φιλώ.
Π.
Υ.Γ. Ναι, αποδέχομαι την πρόσκληση της Κοκκινοσκουφίτσας να γράψω σεντόνι  για τον έρωτα.

3 σχόλια στο “Λίγα λόγια για να κλείσουμε το «τεστ/σεντόνι»”

   nellinezi
   12 Ιουλίου 08 στις 8:35

   ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΛΗ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ

   ΔΕΝ ΞΕΡΩ…ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕ ΜΕ “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΑΝ”…ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ….ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ , ΝΑΙ , ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΕΣΕ ΜΕΣΑ. ΚΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ …ΑΛΛΑ….ΕΤΣΙ…ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ….

   ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΣΎ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΛΗ ΜΟΥ ΗΣΟΥΝ ΤΟ “ΠΡΑΣΙΝΟ”…. ΕΣΕΝΑ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΥΤΟ…..
   ΣΕ ΦΙΛΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΠΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ…..ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΜΠΑΜΠΑΔΟΦΙΛΑΡΑΚΟ.
   (και ναι, τωρα εχω ξανά συγκινηθεί! πως το παθα!!! )

   twinkle
   12 Ιουλίου 08 στις 20:25

   Καλησπέρα Παραμυθά μου!!!
   Εγώ δε θα πω άλλα για το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς μου άρεσε. Για την ιστορία, μου έβγαλε ότι η λέξη που χαρακτηρίζει τη σχέση μου με τον εαυτό μου είναι ο “φόβος”….Καθόλου άστοχο!

   Απόψε σου γράφω για να σου πω ότι θαύμασα τον Άλκη. Δεν είχα διαβάσει την ανάρτηση που είχες κάνει παλιά, την είδα μόλις. Τι σου είναι η ζωή!!!!

   Πολλά φιλιά

   twinkle
   12 Ιουλίου 08 στις 20:33

   ……και συνεχίζοντας το “σκάλισμα” περί Άλκη, έπεσα και στο υπέροχο ποίημα που σου έγραψε….

   ” κι αυτό που για χρυσάφι σήμερα μαζεύεις,
   δεν θα ‘ χεις αύριο τι να το κάνεις”

   Τι συγκλονιστική φράση!!!!

Σχολιάστε