Ο σοφός ομιλητής.

xotzas-08.jpgΣτη μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης όπου ζούσε ο Χότζας, ήρθε να δώσει ομιλία ένας διάσημος σοφός. Όλη η πόλη είχε μαζευτεί εκεί για να ακούσει το λόγο του σοφού και βέβαια κι ο Χότζας, που κάθισε στην πρώτη σειρά. Η ομιλία άρχισε και πολύ γρήγορα ο Νασρεντίν βαρέθηκε με τις κοινοτυπίες που άκουγε. Κάποια στιγμή, ο σοφός ομιλητής είπε: «Τι παράξενοι κι αχάριστοι που είναι οι άνθρωποι!  Ποτέ τους δεν είναι ευχαριστημένοι  με τίποτα! Το χειμώνα παραπονιούνται ότι παρακάνει κρύο, ενώ το καλοκαίρι παραπονιούνται ότι παρακάνει ζέστη».
Οι ακροατές της ομιλίας κούνησαν βαθυστόχαστα το κεφάλι τους, γιατί πίστευαν ότι κάνοντάς το αυτό, συμμετείχαν στην ουσία της σοφίας του ομιλητή.
Ο Νασρεντίν χωρίς να βγει εντελώς από την αφηρημάδα του, σήκωσε τα μάτια του προς τον σοφό ομιλητή και του είπε: «Δεν έχεις προσέξει ότι για την Άνοιξη, δεν παραπονιέται κανένας»;

 

 ******

 Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας για το τι κομπιούτερ θα ‘πρεπε να πάρω. Ομολογώ ότι ο “μάστορας” και η αδελφή του με ψήνουνε εδώ και καιρό να πάρω makintosh αλλά δεν ψήθηκα ακόμα. Έτσι αγόρασα ένα laptop που δεν σας λέω τη  μάρκα γιατί μόλις το άνοιξα το πρωί, μου ‘σπασαν τα νεύρα γιατί μου θύμισε μαύρο φερετράκι από έβενο με ασημένια χερούλια.  Δεν πάει να ‘χει φοβερή οθόνη, τρομερές δυνατότητες, τέλειο service, μεγάφωνα με τρομερό ήχο και… και… ΔΕΝ Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!  Στα κομπιούτερς και στ’ αυτοκίνητα πάντα μου έπαιζε κάτι σαν κεραυνοβόλος έρωτας. Εδώ, είναι κάτι σαν… συνοικέσιο! Εγώ φταίω που αγόρασα από φωτογραφία στο internet. Ευχηθείτε μου ρε μωρά μου (μέσα σας) να μου το πάρουν πίσω και να μου δώσουν κάτι άλλο... Ευτυχώς ξαναδουλεύω άνετα – με κάποιες αναβαθμίσεις – το παλιό μου κομπιούτερ κι έτσι δεν υπάρχει θέμα επαφής μας.
Καλό βράδυ
Σας φιλώ.
Π.
Υ.Γ. Φταίει κι η nellinezi που με πίεζε να αγοράσω γρήγορα.

4 σχόλια στο “Ο σοφός ομιλητής.”

   nellinezi
   5 Ιουλίου 08 στις 19:50

   χα χα χα χα χα…..έτσι είμαι εγώ!! Τα θέλω όλα να γίνονται στο πατ κιουτ!! Δεν έχω υπομονήηηηηηηηηη !!!! χα χα χα !!

   Καλορίζικο! ….ωχ….φτου…..παρτοπισωγρηγοριάρικο να είναι εννοούσα!!!!!!!! χα χαχα!!

   Μααααααατς μουουουουτς!!!!

   twinkle
   5 Ιουλίου 08 στις 23:16

   Παραμυθά, καλορίζικο το μηχάνημα. Θα το συνηθίσεις!!! Κάθε αρχή και δύσκολη… αν και με τα “συνοικέσια” δεν έχω καλό προηγούμενο!

   Ωραία η ιστορία σου με τις εποχές…Έτσι είναι! Τελικά υπάρχει η χρυσή τομή που μπορεί να βρει σύμφωνους τους περισσότερους.

   Πολλά φιλιά και καλή σου νύχτα!!!

   Άλλη μια βραδιά μόνη μου, αλλά τελικά η παρέα σου (αλλά και του Η/Υ γενικά) είναι καλή….

   cortlinux
   6 Ιουλίου 08 στις 1:46

   Να υποθέσω Dell? Αν είναι Dell είναι δυνατά μηχανήματα.

   Καλορίζικο. Κάθε φορά που μεγαλώνω περνάω από εδώ για να θυμηθώ ότι κάποτε κι εγώ ήμουν παιδί (παραφράζοντας τον Εξιπερί)

Σχολιάστε