Ο φίλος μου ο σκαντζόχοιρος

Δυστυχώς, ο “μάστορας” βοηθάει ένα φίλο του στη μετακόμιση και δεν βλέπω ούτε σήμερα να μπαίνει το βίντεο. Οπότε λέω να σας πω την ιστορία με το φίλο μου το σκαντζόχοιρο.

hedgehog-2.jpgΕκεί που έβαφα χθες τα κάγκελα του κήπου μου, κουράστηκα κι είπα να κάτσω στο σκαμνάκι μου. «Ωωωχ!!!» φωνάζω και τινάζομαι! Γυρίζω στο σκαμνί και τι να δω! Ένας σκαντζόχοιρος! «Τι θες εδώ;» φωνάζω. «Δεν φτάνει που κάθισες επάνω μου, αγριεύεις κι όλας! Βγήκα να βρω φαΐ για τα παιδιά μου». «Με συγχωρείς», του λέω, «πάμε να σε κεράσω».
Καθίσαμε σ’ ένα ζαχαροπλαστείο κι εκεί που τρώγαμε το γλυκό μας, νά ‘σου ένας φίλος μου που πριν προλάβω να του πω ότι στην καρέκλα ήταν ο σκαντζόχοιρος, εκείνος κάθισε χωρίς να τον δει και, «ουάου», άφησε μια κραυγή και πετάχτηκε στον αέρα. Πήρα το σκαντζόχοιρο κι έτρεξα στο πάρκο. Εκεί που καθόμαστε στενοχωρημένοι σ’ ένα παγκάκι, να ‘σου ένα παιδάκι μ’ ένα μπαλόνι. «Πρόσεξε παιδί μου», του φωνάζω, «μην πλησιάσεις το σκαντζόχοιρο γιατί μπορεί να σκάσει το μπαλόνι σου και να τρυπηθείς!». Γυρνάω να πω στο σκαντζόχοιρο να προσέχει, αλλά το παγκάκι ήταν άδειο. Κοιτάζω καλύτερα και βλέπω το σκαντζόχοιρο, κάτω από το παγκάκι, να κλαίει. «Τι έχεις;», του λέω. «Δεν μ’ αρέσει να κάνω τον κόσμο να πονάει. Τρύπησα εσένα, τρύπησα τον κύριο και πριν λίγο παραλίγο να τρυπήσω το παιδάκι. Θέλω να κάνω κάτι καλό κι εγώ». «Έλα», του λέω, «θα πετάξουμε σε μια μακρινή χώρα όπου μπορείς να είσαι χρήσιμος».

fakir-a.jpgΠετάξαμε στις Ινδίες και βρίσκω ένα φακίρη που όλος ευχαρίστηση κάθισε πάνω στο σκαντζόχοιρο και οι άνθρωποι που τον κοίταζαν του έδιναν γελώντας περισσότερα χρήματα, απ’ όσα του έδιναν όταν καθόταν πάνω σε καρφιά. «Είδες που υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους πονάς και τους είσαι χρήσιμος; Κάθε άνθρωπος είναι χρήσιμος για κάποιον άλλον, όπως και κάθε άνθρωπος έχει το ταίρι του».

hedgehog-b.jpg
Ο σκαντζόχοιρος ευχαριστήθηκε πολύ. Κι όταν γυρίσαμε πίσω, μου λέει: «Ωραία περάσαμε, μόνο που άργησα και δεν βρήκα φαΐ για τα παιδάκια μου». «Τους αρέσουν τα μήλα», τον ρωτάω. «Και βέβαια», μου λέει. Κι έτσι, τον πήγα στη μηλιά μου και τον φόρτωσα με μερικά μήλα για τα παιδάκια του.

Aπό τότε ο σκαντζόχοιρος κι εγώ είμαστε δύο καλοί φίλοι, και συναντιόμαστε συχνά.

Καλό βράδυ.
Π.

3 σχόλια στο “Ο φίλος μου ο σκαντζόχοιρος”

Σχολιάστε