Η σαύρα

Καλό μήνα.
Καθώς σήμερα το πρωί σημείωνα διάφορα πράγματα που θέλω να βάλω στο blog, άκουσα ένα «τσικ τσικ» στο παράθυρό μου – όπως σας έχω πει μένω στην εξοχή. Σηκώνω το κεφάλι μου και τι να δω; Μια σαύρα είχε σηκώσει τα ποδαράκια της, είχε κολλήσει το πρόσωπό της στο τζάμι του παραθύρου και με κοίταγε γεμάτη περιέργεια! Ναι, περιέργεια! Έκανα όσο μπορούσα πιο απαλές κινήσεις για να μην την τρομάξω και την έβγαλα φωτογραφίες με το κινητό μου για να σας τις δείξω. Ούτε που νοιάστηκε· ανασήκωσε το λαιμό της για να δει όλο το δωμάτιο, μ’ άφησε να την βγάλω μερικές φωτογραφίες κι ύστερα χάθηκε ήσυχα μέσα στα χόρτα.

saura.jpg

Διάφοροι φίλοι μου πρότειναν σήμερα που είναι Πρωταπριλιά, να σας πω κανένα ψέμα γι’ αστείο, αλλά τους είπα ότι για μένα σήμερα είναι η γιορτή μου. Τι; Ποια γιορτή μου; Τι θα πει, «ποια γιορτή μου»; Ποιος είμαι; Ο Παραμυθάς. Τι δουλειά κάνω; Λέω παραμύθια… Έλααα… Σκεφτείτε λίγο. Παραμύθια;… Δηλαδή ψέματα. Σήμερα, λοιπόν, γιορτάζουν όλοι όσοι η δουλειά τους – ανεξαρτήτως κίνητρου και στόχου – είναι να λένε ψέματα. Και μάλιστα όσο με περισσότερη ειλικρίνεια τα λένε (διότι άλλο αλήθεια κι άλλο ειλικρίνεια), τόσο πιο καλοί είναι στο επάγγελμά τους. Και ποιοι είναι; Είναι οι παραμυθάδες, οι ηθοποιοί, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί.

Χρόνια μας πολλά.

Σας φιλώ πολύ

Π.

9 σχόλια στο “Η σαύρα”

   natasaki
   1 Απριλίου 07 στις 23:19

   Χρόνια Πολλά, λοιπόν, Παραμυθά μας! Μακάρι όοοολοι οι “ψεύτες” να ήταν σαν εσένα, αγαπημένε μας! Και όλα τα “ψέματα” που ακούμε να ήταν σας τα δικά σου…..
   Καλό Μήνα από τα μωρά σου (καινούρια και παλιά).
   😉

   eugenia
   1 Απριλίου 07 στις 23:20

   Χρόνια σου πολλά Παραμυθά! Ακόμη έχω το βιβλίο σου, εδώ και τόσα χρόνια…που με συντρόφευε τόσο γλυκά όταν ήμουν παιδί! Θυμάμαι οτι αν και το είχα διαβάσει τόσες φορές, που και που μου άρεσε να το ανοίγω και να το ξεφυλλίζω, ξανά και ξανά, έτσι για να πάρω άλλη μια γλυκιά γεύση από τις όμορφες ιστορίες σου…

   marilia
   2 Απριλίου 07 στις 13:40

   Εγώ θέλω να πω μια ξεχωριστή καλημέρα -τι λες παιδί μου, μεσημεριάτικα;;;- στον Παραμυθάς μας, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Λογοτεχνίας! 🙂

   Να ζητήσω ένα παραμύθι, λόγω της ημέρας;;; :$ Υπόσχομαι να ‘μαι καλό παιδί όοοοοοοοοολη τη βδομάδα. Λοιπόν;

   lpanos
   2 Απριλίου 07 στις 14:21

   Χρόνια πολλά λοιπόν και από εμένα (έστω και λίγο καθυστερημένα). Και μακάρι όλοι όσοι γιόρταζαν χθες να είχαν τα δικά σου κίνητρα και τους δικούς σου στόχους.

   MaYaMaYa
   2 Απριλίου 07 στις 16:18

   Παραμυθά μου μπερδεύτηκες! Σήμερα γιορτάζεις! Τι θα μας κεράσεις? έχω ήδη στρωθεί δίπλα απο τη marilia και περιμένω και εγώ παραμύθι! “οκλαδόν στη συντροφια” όπως μας έλεγε η δασκάλα! αντε μη μας κρατάς σε αγωνία, θα αρχίσω να τραβάω τις κοτσίδες! καλό απογευμα και καλή μεγαλοβδομάδα!

   περιπετών
   3 Απριλίου 07 στις 9:05

   Μα η μικρή πράσινη σαύρα να σου μιλήσει ήθελε Παραμυθά μου. Δεν μιλάς με όλα τα ζώα εξάλλου;:) και του ζωικού και του ανθρώπινου βασιλείου.

   Οι παραμυθάδες, οι κωμικοί και οι καλλιτέχνες όλοι χρησιμοποιούν τα ψέματα για να πουν την αλήθεια στον κόσμο. Όσοι βρίσκονται στην εξουσία, τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν την αλήθεια.

   Eva
   4 Απριλίου 07 στις 19:21

   Γλυκέ μου Παραμυθά, τηλεοπτικέ μου μπαμπά 😉
   Αν κρίνουμε από την καρέκλα του σκηνοθέτη, αυτή δεν είναι σαύρα…. είναι η μαμά του godzilla!!!! LOL
   Φεύγω τα χαράματα για την Κρήτη και θα επιστρέψω το πρωί της Τετάρτης μετά το Πάσχα—-μέχρι τότε με βρίσκεις στο κινητό.
   Εύχομαι να περάσετε τις μέρες αυτές ανέμελα!

Σχολιάστε