Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας;

Θα ήθελα σήμερα να μου επιτρέψετε να πάρω αυτό το χώρο για να σας ζητήσω μια χάρη. Όλο το υλικό που έχω σε βίντεο δεν είναι πολύ – για παράδειγμα οι παραμυθάδες είναι 16. Κάποιος από σας σε ένα σχόλιο είπε ότι με τη σημερινή τεχνολογία ίσως θα ήταν εύκολο να φτιαχνόντουσαν καινούργιες ιστορίες του ΠΑΡΑΜΥΘΑ – όχι βέβαια 3D. – αλλά με το παλιό πνεύμα. Με αυτάstoryteller-flying.jpg τα δύο δεδομένα, λοιπόν, ξεκινώντας από μερικά ακόμα σχόλια κάποιων από σας – και κυρίως ένα τελευταίο της ARISTEA με διάφορες ιδέες – θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το πώς θα βλέπατε τη δημιουργία ενός SITE που θα λεγόταν PARAMITHAS TV, ξεχωριστά από το blog αυτό το οποίο θα το συνεχίζαμε με κουβέντες, φωτογραφίες, σχέδια και γραπτές ιστορίες. Τα dvd που ζητάει η Αριστέα, δεν μπορούν να γίνουν πρώτον γατί τα δικαιώματα ανήκουν στην ΕΡΤ (εδώ τα βάζω με ευθύνη μου και δεν τα εμπορεύομαι), και δεύτερον επειδή οι μήτρες των εκπομπών είναι μάλλον κατεστραμένες και δεν μπορεί να υπάρξει η ανάλογη ποιότητα εικόνας που εδώ στο blog δεν είναι απαραίτητη όπως χρειάζεται σε ένα DVD ή σε τηλεοπτικό κανάλι. Για να φτιάξω, λοιπόν, τώρα καινούργια προγράμματα ή θα πρέπει να ξαναπάω σε κάποιο κανάλι – που μοιάζει αρκετά δύσκολο – ή να βρεθούν χρήματα να κάνω δικές μου παραγωγές και να τις βάζω σε ένα ειδικό website. Ο μόνος τρόπος, λοιπόν, θα ήταν αν υπήρχαν έσοδα από διαφημίσεις.. Έτσι το πρώτο ερώτημα, είναι: Θα σας ενδιέφερε να δημιουργηθεί ένα παιδκό ιντερνετικό τηλεοπτικό κανάλι – κατ’αρχήν WEB TV με διάφορα βίντεο “on demand” που θα διαλέγετε μόνοι σας δηλαδή τι θα δείτε, και όπου θα υπάρχουν διαφημίσεις μέσα, έξω, γύρω-γύρω και δεν ξέρω πού, αλλά που έτσι δεν θα πληρώνατε τίποτα εσείς; Το δεύτερο ερώτημα: αν συνέβαινε, ας υποθέσουμε, κάτι και ξαναγύριζα στην τηλεόραση τι ώρα και τι μέρα θα θέλατε να παίζεται μια παιδική εκπομπή, ώστε να την βλέπετε κι εσείς μαζί με τα παιδάκια σας; Καθημερινή, Σάββατο, Κυριακή και τί ώρα ανάμεσα 7 το πρωί έως 10 το βράδυ; Και κάτι ακόμα πιο ειδικό: Πώς θα σας φαινόταν αν έκανα μια εκπομπή στην τηλεόραση, ένα talk show που θα το παρουσίαζα και θα μαζευόμαστε να μιλάμε για θέματα που αφορούν στα παιδιά.
Θα με υποχρεώνατε αν μου απαντούσατε σε αυτά τα ερωτήματα ή αν μου λέγατε κι άλλες ιδέες αν έχετε – τόσο για το ΙΝΤΕΡΝΕΤ όσο και για την τηλεόραση.
Επίσης, σας παρακαλώ πολύ γράψτε δυο λόγια για όλα αυτά ακόμα κι εσείς που ξέρω ότι διαβάζετε το blog χωρίς να γράφετε, ποτέ ή σπανια, σχόλια.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Σας φιλώ
Π.

31 σχόλια στο “Μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας;”

   Manos S.
   2 Μαΐου 07 στις 21:40

   Αγαπημένε Νίκο μας, παραμυθά μας,
   Η ιδέα της Αριστέας για DVD δεν είναι κακή και ούτε νομίζω πως χρειάζεται να είναι καλή η ποιότητα για να γραφτούν….εμείς θα τα αγαπήσουμε όπως και παλιά, και θα μεγαλώσουμε και τα παιδιά μας με αυτά. Το δύσκολο όμως είναι πως πρέπει να αγοράσουμε αυτά τα DVD κάτι που εμάς δεν μας “χαλάει” εσύ όμως είσαι κατά. Είναι και η ΕΡΤ στη μέση….
   Το “PARAMITHAS TV” πάλι είναι κάτι πολύ έξυπνο. Θα σου κοστίσει όμως…και δεν νομίζω κανείς να δεχτεί να πληρώσει, χωρίς να ζητήσει να “πουλήσει” τα βίντεο του παραμυθά σε εμάς.
   Το κανάλι πάλι, είναι κάτι που έχουμε ξαναπεί εδώ μέσα, καταπληκτική ιδέα…και σε μία ώρα γύρω στις 10-11 Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ καλό νομίζω. Και αν καλείς και live (σε μαγνητοσκόπηση θα το δείχνεις) παιδάκια, και μετά την “ταινία” τους διαβάζεις ένα παραμυθάκι, και συζητώντας το με αυτά μετά;
   Το talk show είναι για μένα επίσης καλό, αλλά δεν είμαι και ο κατάλληλος να το σχολιάσω, γιατί ως αποτυχημένος παρ’ ολίγον ηθοποιός, μια τέτοια “ψωνίστικη” πρόταση δεν είναι δυνατόν να μην την “ακούσω”. Κάθε μέρα θα έρχομαι να κουβεντιάζουμε….Αλλά καλύτερα να γίνεται με τα παιδιά αυτή η δουλειά…κάτι παρόμοιο που κάνει ο Χρήστος καθημερινά στην ΕΤ1 νομίζω, με καλεσμένα 2-3 παιδάκια, αλλά όχι ζωγραφίζοντας και τέτοια, αλλά με κουβέντα όσον αφορά τα παραμύθια που θα τους λες όπως είπα παραπάνω.
   Αυτά εν τάχει, περισσότερες ιδέες αναμένονται πρωινές ώρες, γιατί μόλις σχόλασα, και είναι μια ώρα δύσκολη όπως καταλαβαίνετε…
   Φιλιά πολλά αδέρφια και παραμυθούλη μας…

   Μάνος Συλλιγνάκης

   anna
   2 Μαΐου 07 στις 21:46

   Αρχικώς, η σελίδα είναι υπέροχη και τη διαβάζω μανιωδώς από τότε που την ανακάλυψα. :>

   Ευχαριστούμε! (για όλα!)

   Στο πρώτο ερώτημα:
   Δε θα ήταν άσχημο. Θέλει διαφήμιση μέχρι να γίνει γνωστό, αλλά σίγουρα υπάρχει “μαγιά” για να ξεκινήσει.

   Στο δεύτερο ερώτημα:
   Η καλύτερη ώρα για τους γονείς που εργάζονται είναι το πρωινό του Σαββάτου / της Κυριακής. Τότε είναι και τα παιδιά πιο χαλαρά.
   Όχι πολύ νωρίς (χουζουρεύουμε λίγο!) αλλά ούτε και εντελώς μεσημέρι. Στις 9-10 ας πούμε, πίνουμε καφέ και κάνουμε “ζάπινγκ”.

   Στο τρίτο ερώτημα:
   Σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον ένα talk show για τα παιδιά. Βέβαια, τα ερωτήματα της σειράς “τώρα που κοιμούνται τα παιδιά” … δεν έχω ιδέα τι ώρα θα έπρεπε να συζητηθούν.

   lpanos
   2 Μαΐου 07 στις 21:51

   Αγαπημένε μας Παραμυθά,

   χαίρομαι πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας τις σκέψεις σου – όχι μόνο τις προσωπικές, αλλά και τις επαγγελματικές (τουλάχιστον σε ότι μας αφορά).

   Για να μη μου βγει και μένα σεντόνι το σχόλιο, γρήγορα-γρήγορα απαντάω:

   Πρόταση video on-demand: Καλή ιδέα και συμφωνώ. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι οικονομικά βιώσιμη μια τέτοια πρόταση, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα στο internet σε σχέση με την τηλεόραση, είναι η μέρα με τη νύχτα.

   Σχετικά με την παιδική εκπομπή δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ούτε παιδιά έχω (αν και πολύ θα το ήθελα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία), ούτε και τηλεόραση. Πάντως, νομίζω ότι για μια τέτοια εκπομπή, το Σάββατο στη μεταμεσημβινή ζώνη είναι μια χαρά.

   Πρόταση talk show: Φαίνεται καλή ιδέα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι εκμεταλλεύσιμη εμπορικά (ενδεχομένως να ενδιαφέρει μόνο την κρατική τηλεόραση). Θα μπορούσε να παίζει Κυριακή πριν τις βραδινές ειδήσεις (μεταξύ 7-8).

   Αυτά για την ώρα. Πολλά φιλιά.

   lpanos

   despina
   2 Μαΐου 07 στις 22:02

   Για το ιντερνετικό τηλεοπτικό κανάλι δεν μποώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν κατάλαβα πως θα λειτουργεί.
   Για το πρόγραμμα στην τηλεόραση και τις προτεινόμενες ώρες: Παιδιά δεν έχω ακόμα, αν κρίνω από την εμπειρία μου με τα ανίψια μου θα έλεγα ότι έχουν δυνατότητα να βλέπουν τηλεόραση τις καθημερινές κατά την διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού δηλ. 1.45′ με 2.15′ περίπου, και τα Σαββατοκύριακα κυρίως το πρωϊ.
   Το talk show το βρίσκω καταπληκτική ιδέα, και σίγουρα όλοι οι “τωρινοί” γονείς και “τότε” παιδιά θα σε παρακαλουθούμε μανιωδώς. Το βρίσκω ιδιαιτέρως αισιόδοξο να γίνει κάτι τέτοιο στην ελληνική τηλεόραση αλλά θεωρώ ότι ως απλό talk show κινδυνευεί. Θα πρότεινα να εμπλουτιστεί ‘ τώρα με τι…. αυτό θέλει σκέψη και σε παρακαλώ καλέ μου Παραμυθά να μου δώσεις λίγο χρόνο.
   Θα επανέλθω

   passer by
   2 Μαΐου 07 στις 22:18

   Το ιντερνετικό κανάλι δεν κατάλαβα ούτε εγώ πως θα λειτουργεί.
   Οσο για την τηλεόραση, Σάββατα πρωι και καθημερινές μετά το σχολείο. Πάντως το talk show δεν θα το παρακολουθεί πολύς κόσμος, αφού θα ακούγεται σαν μια από τις δεκάδες ανάλογες γελοιότητες.

   Η τηλέοραση έχει εγκαταλειφθει από πολλές οικογένειες. Νομίζω ότι το ίντερνετ και οι εκδόσεις είναι καλύτερες επιλογές από ένα μέσον που έχει χαμηλώσει πολύ τα στανταρντ ποιότητας.

   Manos S.
   2 Μαΐου 07 στις 23:10

   Παιδιά νομίζω πως κρίνουμε εξ’ ιδίων. Καλό το ίντερνετ, αλλά για τους λίγους. Μην γελιόμαστε. Έχουμε διαβάσει πολλές φορές πόσο πίσω είμαστε σε χρήση ίντερνετ στην Ελλάδα. Ενώ η τηλεόραση; Είνα μέσα σε κάθε σπίτι. Έχει πλάκα όμως, που εχουμε γράψει μόνο 5 ως τώρα, και έχουμε 5 διαφορετικές γνώμες: για το μέσο, για την ώρα…καλό αυτό, αν και δυσκολεύουμε τον παραμυθά μας.

   unamama (amalia)
   2 Μαΐου 07 στις 23:52

   αγαπητε κυριε πιλαβιε η ιδεα του διαδυκτιακου καναλιου δεν ξερω κατα ποσο θα εχει ανταποκριση στα παιδια αλλα σιγουρα θα ανταποκριθουν οι μεγαλυτεροι. Για παραδειγμα σας λεω πως στο γραφειο μου παραλληλα με αλλα πραγματα που κανω εχω ανοιχτο το mad tv (απο το site, οχι απο καρτα τηλεορασης) σε μικρο frame και εχω βρει και αλλα ξενα sites που αναμεταδιδουν δεκαδες καναλια παγκοσμιως αναμεσα τους και καμποσα ελληνικα. προχθες ας πουμε μεσω αυτου του site εβλεπα μια ταινια στο star. Τα παιδια μου (καπως μεγαλα..16 και 13 βλεπουν ταινιες και επεισοδια στο youtube…ΑΛΛΑ εχουν προσβαση σε αυτα οποιαδηποτε ωρα. Αν η ωρα ηταν συγκεκριμενη για κατι που τις ενδιεφερε δεν ξερω κατα ποσο θα βολευε. Σιγουρα η τηλεοραση ειναι για τη Ελλαδα η ηλεκτρικη συσκευη που παραμενει περισσοτερες ωρες ανοιχτη απο οποιαδηποτε αλλη. Η ιδεα του talk show βεβαια ειναι καταπληκτικη και πιστευω θα εχει μεγαλη ανταποκριση. Ο καθε ενας απο εμας που μεγαλωνουμε παιδια εχουμε βρει πολλες φορες μπροστα μας βουνα κι εχουμε αναγκη να ακουσουμε..να μαθουμε

   rodoula-kelly
   3 Μαΐου 07 στις 1:05

   Καλησπέρα σε όλους.
   Στα δύο πρώτα ερωτήματα δεν μπορώ να πω ότι έχω άποψη, ούτε από πως λειτουργεί το INTERNET σε τέτοιες περιπτώσεις ξέρω,και δεν ‘εχω και παιδιά για να ξέρω για τα ωραριά τους(πρωινά σαββατοκύριακου πάντως μου ακούγεται ως πιό καλό)
   Το Talk show πάντως είναι νομίζω πολύ πολύ καλή ιδέα,προσωπικά θα το έβλεπα στην απογευματινή ζώνη του σαββατοκύριακου 5-7 περίπου.
   Πολλοί γονείς αλλά και νέοι εκπαιδευτικοί νομίζω θα ήθελαν να ακούσουν ενδιαφέροντα πράγματα για το παιδί και τους ενήλικες σε σχέση με αυτό.

   Ειρήνη
   3 Μαΐου 07 στις 9:10

   Η ιδέα του site δεν είναι άσχημη. Ωστόσο ίσως χρειαστεί ο «μάστορας» να μας πει τι απαιτείται προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
   Η δεύτερη ιδέα ακούγεται πιο εύκολη, τουλάχιστον για εμάς. Μια καλή ώρα προβολής της εκπομπής θα ήταν καθημερινή απόγευμα 6.00 -7.00 ή Σαββατοκύριακο 9.00 – 10.00.
   Όσο αφορά το talk show είναι επίσης μια πολύ ωραία ιδέα, αν και δε ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει μορφή (ασχέτως αν εσείς ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχετε τέτοιες διαθέσεις) και να γίνει ένα διαφορετικό talk show. Φοβάμαι ότι αν μαζευτούν στην τηλεόραση πολλοί γονείς, ο καθένας με τον πόνο του, το μακρύ και το κοντό του, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εκπομπή τύπου Δρούζας, Θρασκιά κ.ο.κ.
   Αυτό που επίσης θα μπορούσε να γίνει, είναι να υπάρχει η δυνατότητα συνομιλίας μεταξύ μας (παιδιών του παραμυθά), κάτι σαν chat (στο Internet). Για παράδειγμα πολύ θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να συνομιλώ με όλους τους φίλους του παραμυθά και να ανταλλάσουμε απόψεις γύρω από θέματα των παιδιών, τη διαπαιδαγώγησή τους, τη ψυχαγωγία τους κ.τ.λ.
   Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

   Πολλά φιλιά,
   Ειρήνη (με τον ένα γιο και ένα coming)

   Μαρουσώ Μπιρσίμ
   3 Μαΐου 07 στις 10:24

   Αγαπημένε μας Παραμυθά,

   Δυστυχώς η web tv και το video on demand είναι σε προσχολικό στάδιο εδώ στην Ελλάδα. Βεβαίως είναι πολύ καλή ιδέα και γιατί να μην είστε εσείς ο πρώτος που θα κάνει παιδική web tv. Παρόλα αυτά, θα συμφωνήσω με τον Mano S., οτι το internet δυστυχώς ακόμα είναι για τους λίγους… πάντως, πληροφορίες και βοήθεια για web tv και video on demand θα ζητήσω απο τον αδελφό μου (και εκείνος κι εγώ έχουμε video απο την παρουσία μας, παιδιά στις εκπομπές σας!) να σας δώσει που έχει σπουδάσει ακριβώς αυτό.

   Εις ότι αφορά τις παιδικές εκπομπές θεωρώ οτι εκτός απο το σύνηθες πρωινό (με τα “άκυρα” παιδικά προγράμματα) σε όλα τα κανάλια, μπορεί να αλλάξει με την απογευματινή ώρα της Κυριακής (18.00 είναι όλα τα παιδάκια ξύπνια) που συνήθως οι γονείς απολαμβάνουν – ειδικά το χειμώνα – τον καφέ τους στο τζάκι και τα παιδιά παίζουν ή βλέπουν κάποιο παιδικό. το θέμα είναι : οι Ιθύνοντες των καναλιών θα αφιερώσουν τηλεοπτικό χρόνο στον απλό παραμυθά μας ?!

   Τελειώνω σχολιάζοντας οτι καλή η τεχνολογία και συμφωνώ που την ακολουθούμε… αλλά απο την άλλη τι κρίμα που έχουν περάσει εκείνα τα χρόνια…
   😉

   Σας χαιρετώ και στη διάθεσή σας,
   Μαρουσώ Μπιρσίμ
   mbirsim@argoscom.gr
   http://www.olyvon.com

   enteka
   3 Μαΐου 07 στις 10:33

   καλημέρα!
   οι διαφημίσεις δε θα ενοχλούσαν κανένα ακόμη και να είχαν σκοπό τον πλουτισμό σας, πόσο μάλλον αν θα ήταν για να καλύπτουν έξοδα.
   όσο για την εκπομπή παραμυθιών (ή το τοκ σόου) νομίζω ότι μεσημεροαπόγευμα σαββατοκύριακου θα ήταν μια πολύ καλή ώρα!
   🙂

   Nικη Μ.Θ.
   3 Μαΐου 07 στις 10:33

   Φυσικά και θα μας ενδιέφερε ένα τέτοιο κανάλι, ή μια εκπομπή που θα προβαλόταν Κυριακή γύρω στις 18:00-19:00 μέρα και ώρα που λίγο πολύ όλοι είναι στο σπίτι και προετοιμάζονται για την έλευση της νέας εβδομάδας!

   Είναι πολύ σημαντικό, κατά τη γνώμη μου, να έχεις τα περιθώρια επιλογής για το τι είδους ψυχαγωγία θα παρέχεις στο παιδί σου καθώς μέσα από τις παιδικές σειρές περνούν μηνύματα που ίσως κάποιος να μην θέλει να τα δώσει στο παιδί του.

   Επίσης μια ενημερωτική εκπομπή ή talk show σχετικό με τα παιδιά θα έκανε τη διαφορά και θα έδινε μια δεύτερη ματιά στους γονείς για πράγματα και καταστάσεις που τους προβληματίζουν.

   Συμφωνώ γενικά όπως καταλάβατε για την δραστηριοποίησή σας ξανά στο χώρο των μέσων επικοινωνίας. Η εμπειρία σας αλλά και τα δείγματα δουλειάς σας κατά το παρελθόν αποτελούν εγγύηση για εμάς τους τηλεθεατές.

   ARISTEA
   3 Μαΐου 07 στις 15:29

   αγαπητε Παραμυθα,
   οπως διαβαζω ημουν και εγω η αφορμη των ιδεων που μας αναφερετε αλλα μαλλον θα ειμαι εγω που θα μεινω ανηκανοποιητη!σνιφ,σνιφ!!!!
   θα προτυμουσα τα δισκακια με παλιες και νεες ιστοριες απο τον αγαπημενο μου Παραμυθα!

   Κριμα που η ελληνικη κρατικη τηλεοραση αφηνει να χανονται τοσο προτοτυπα και μοναδικα κομματια της δικιας της ιστοριας.
   Κριμα μεγαλο!

   Θα μπορουσατε σιγουρα να κανετε ενα δικο σας καναλι στο νετ,αλλα ποσοι θα το βλεπουν;
   ποσα ελληνικα νοικοκυρια διαθετουν εναν ηλεκτρονικο υπολογιστη για να εχει ακροαματηκοτητα τοση ωστε να συνεχιστει η λειτουργια του;
   η πιθανοτητα του τηλεοπτικου καναλιου ειναι κατα την αποψη μου πιο εκλυστικη και κυριως πιο κοντα στην ελληνικη πραγματηκοτητα,αν και εκει πρεπει να βρεθει σταθμος με πανελλαδικη καλυψη και οχι κωδικωποιημενος!

   αν γινετε ,εκτος κρατηκου φορεα ,θα ηταν ακομη καλυτερα!(δειτε την δουλεια σας πριν μολις εικοσι χρονια που καταντησε!)

   μια εκπομπη που θα μιλουσατε για τα παιδια με τα παιδια και τους γονεις τους καλο θα ηταν να δουμε ενα “πιλοτο”αλλα και παλι το φοβαμαι.
   τι θα πουν ολοι αυτοι οι ειδικοι που κρατανε υψηλοβαθμες θεσεις σε υπουργεια παιδειας ,εκπαιδευσης,θρησκευματων(πανε πακετο 3σε1!!!)και υγειας(βλεπε ψυχολογια παιδιων …ως ψυχιατρικη!)
   ειναι πολλα τα ερωτηματα τελικα.

   εγω παντως σαν ξενακι και μαζι μου πιστευω ολοι αυτοι που ειναι στην ιδια θεση με μενα ,δεν θα μπορουμε!

   το σχολειο για παραδειγμα, εδω που μενω δεν λειτουργει τεταρτη .
   σαββατο πρωι εχουν μαθημα ομως τα παιδια και μαλιστα ως το μεσημερι!
   εκτος του οτι δεν βλεπουμε ολα τα ελληνικα καναλια παρα ενα τριαλαρουμ μπικ μπλοκ της ελληνικης κρατικης τηλεορασης!

   νομιζω πως εχουν φωνη, μονο οι μονιμοι κατοικοι Ελλαδας.
   εμεις θα αρκεστουμε στα της ιστοσελιδας σας!
   σνιφ,σνιφ,σνουφ!!!και παλι!

   πολυ μα πολυ λυπημενα, φιλακια

   Giorgos
   3 Μαΐου 07 στις 18:22

   Αγαπητέ Παραμυθά,
   Κατ’ αρχάς ζητώ συγγνώμη που ήμουν άφαντος τόσο καιρό (δεν προλάβαινα να γράψω σχόλια).
   Η ιδέα της webtv μου αρέσει, αλλά δεν τη θεωρώ λειτουργική. Προτιμώ περισσότερο να κατεβάζω τα όποια επειδόδια και να τα βλέπω την ώρα που μπορώ και έχω ελεύθερο χρόνο, παρά να τα παρακολουθώ live από ένα site. Δεν ξέρω τι θα αποφασίσεις, αλλά επειδή κυκλοφορώ χρόνια στο ίντερνετ, πιστεύω ότι αυτή η ιδέα δεν είναι ακατόρθωτη. Μπορούν να μπουν διαφημιστικά banners μεγάλων επιχειρήσεων που θα καλύπτουν τα έξοδα της σελίδας.
   Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι δεν πρέπει να χαθεί αυτό εδώ το blog. Είναι διαφορετική η ιδέα του blog από αυτή, του website.
   Όσον αφορά μια πιθανή εκπομπή στην τηλεόραση (κάτι μας κρύβεις…), προτείνω την παλιά καλή ώρα του Disney Club του Mega. Σάββατο πρωί από τις 9 και μετά, αλλά όχι μετά τις 11.
   Για το talk show: επίσης εξαιρετική ιδέα. Δεν θα μιλήσω για τα σκουπίδια της tv τώρα γιατί δεν είναι του παρόντος. Αλλά πιστεύω ότι μια τέτοιου είδους εκπομπή και με το θέμα που προτείνεις είναι άκρως απαραίτητη για την ελληνική τηλεόραση.
   Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

   αυτόματος
   3 Μαΐου 07 στις 19:32

   εγω θα μιλησω μονο για τον εαυτο μου, αφου ουτε παιδια εχω ακομα ουτε & μπορω να κρινω τι θα μπορουσε να δουλεψει/τραβηξει & τι οχι.

   προσωπικα, η ιδεα του web tv με ενδιαφερει περισσοτερο, αφου στην τηλεοραση αποκλειεται να το πετυχω ο,τι ωρα & να ειναι (δεν την ανοιγω ποτε με προγραμμα ντε! & ακομα & οταν την ανοιγω, μενει ανοιχτη για 10-15 λεπτα & αυτο ειναι καμια φορα το μηνα). αν καταλαβα καλα, τα βιντεακια θα ειναι διαθεσιμα οποιαδηποτε στιγμη & οχι συγκεκριμενες ωρες (καταλαβα λαθος;) – το οποιο θα ελυνε το προβλημα του ποιος/α μπορει τοτε & οχι τοτε. σχετικα με τις διαφημισεις, προσωπικα θα προτιμουσα μια μικρη συνδρομη παρα αυτο, αλλα δυστυχως ειμαι σιγουρος (σ’αυτη την περιπτωση ειμαι οντως σιγουρος) πως αυτο θα εκοβε παρα πολυ κοσμο απο το να δει τα επεισοδια (ειτε χρησιμοποιηθει τραπεζικος λογαριασμος, ειτε paypal, ειτε κατι αναλογο για την πληρωμη της συνδρομης). οποτε…

   αυτα. εγω παντως χαιρομαι το blog & οπως ειναι, χωρις web tv & τα σχετικα!

   Sandiago Nasar
   3 Μαΐου 07 στις 20:13

   Ανήκω κι εγώ στην κατηγορία των αναγνωστών του Blog σας που μεγάλωσαν με την εκπομπή, και σας διαβάζουν με χαρά χωρίς να σχολιάζουν συχνά (αν το σχόλιο δεν είναι απαραίτητο).
   Νομίζω ότι η λύση της Online εκπομπής δε θα είναι ευρέως προσβάσιμη. Η μέση οικογένεια, μπορεί να χρησιμοποιεί το internet ως μέσο εργασίας και ενημέρωσης, αλλά για την ψυχαγωγία, η τηλεόραση συνεχίζει να είναι περισσότερο “βολική” λύση.

   Πιστεύω κι εγώ ότι το πρωί και το μεσημέρι του Σαββατοκύριακου είναι ιδανικό για εκπομπή που απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά.
   Στις εποχές που διανύουμε, ολόκληρη η υπόλοιπη εβδομάδα είναι φορτωμένη με υποχρεώσεις, ακόμα και για τα μικρά παιδιά.
   Ένα talk show για τα παιδιά… Δεν ξέρω αν θα ενδιέφερε τα ίδια τα παιδιά να παρακολουθήσουν κάτι τέτοιο, όμως είμαι σίγουρος ότι κάτι καλό έχετε στο μυαλό σας.
   Όσο για τις διαφημίσεις, μη σας προβληματίζει το θέμα… Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν διαφημίσεις. Τις έχουμε υποστεί σε ευτελούς αξίας πράγματα, γιατί να μην υπάρχουν σε μια αξιόλογη προσπάθεια, καθιστώντας την περισσότερο βιώσιμη;
   Χαίρομαι που σκέφτεστε να επανέλθετε με νέα πράγματα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνετε. Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε!

   με εκτίμηση
   Στέλιος Καλογεράκης

   katerina
   4 Μαΐου 07 στις 9:33

   Αγαπητε ΠΑΡΑΜΥΘΑ δεν εχω βρει το θαρρος να σου γραψω ποτε μεχρι τωρα αν και σε θαυμαζω και σε αγαπω απο τοτε που ημουν παιδι και σε εβλεπα. Για το πρωτο ερωτημα σου δεν μπορω να εκφερω γνωμη γιατι δεν ξερω και δεν μπορω να καταλαβω πως θα λειτουργει(ειμαι καινουρια στο ιντερνετ) αλλα σιγουρα θα μου αρεσε να μπορω να βλεπω παλι εκπομπες σου ή βιντεακια σου οπως παλια.
   Στο δευτερο ερωτημα σου μπορω να απαντησω γιατι τωρα πια ειμαι μαμα ενος αγοριου 16μηνων και θα ηθελα πολυ να σε βλεπει οπως καποτε και εγω τα Σαββατοκυριακα γυρω στις 9-10 ή καθημερινες κατα τις 5 το απογευμα (οπως καποτε ηταν το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ).
   Οσο αφορα το τριτο ερωτημα θα ηθελα να γινει μια τετοια εκπομπη με καλεσμενους και τα παιδια μας και να συζηταμε ολοι μαζι και περισσοτερο εκεινα τα θεματα που θα προκηπτουν απο τα παραμυθια σου ή καποια ιστοριουλα σου.

   Με πολυ πολυ αγαπη η (μικρη σου) φιλη Κατερινα

   beba
   4 Μαΐου 07 στις 10:59

   Πολυ καλες ολες οι ιδεες και θα τις στηριξουμε ολοι-οσοι εχουν παιδακια αλλα και οσοι δεν εχουμε.Θα ηταν υπεροχο να σε ξαναδουμε στην τηλεοραση!Θα εισαι η οαση στην-ο Θεος να την κανει-παιδικη ζωνη!οσο για το talk show θα μου αρεσε επισης πολυ+ το θεμα του νομιζω οτι θα ενδιεφερε πολυ κοσμο ποσο μαλλον αν το παρουσιαζεις εσυ!οσον αφορα τις ωρες προβολης για το παιδικο προγραμμα θα ελεγα σαβ/κο και κυριως Κυριακη(το Σαββατο ειναι για πολλους εργασιμη μερα) γυρω στις δεκα.
   Και κατι αλλο που το σκεφτομαι απο τοτε που μπηκα στο μπλογκ αυτο και θελω να στο πω-διαβαζοντας τα “σεντονια” σου, μου δοθηκε η ευκαρια να ριξω μια ματια στον ανθρωπο πισω απο τον “παραμυθα”και αυτο που ειδα δικαιωσε το παιδι μεσα μου και μου εβγαλε σεβασμο και εκτιμηση για τον ανθρωπο Νικο Πιλαβιο.Τελικα συνειδοτοποιησα οτι δεν υπαρχει ανθρωπος “πισω” απο τον παραμυθα μας, ησουν απλα εσυ οπως εισαι ,δεν επαιζες απλα ενα ρολο.Η αληθεια σου και η αγαπη σου περνουσε κατευθειαν στις παιδικες ψυχες μας γι’αυτο και σ’αγαπησαμε τοσο πολυ.Θα μου πεις βεβαια, τωρα το καταλαβες??Οταν ημουν παιδι το ενιωθα αλλα τωρα ως ενηλιξ το καταλαβα κιολας!Το ποιος εισαι ειναι αυτονοητο και απλο για ενα παιδι που ξερει να βλεπει με τα ματια της ψυχης αλλα για εναν μεγαλο που εχει ξεχασει να βλεπει ετσι και πρεπει (αλιμονο)να τα επεξεργαζεται ολα με το μυαλο, τα πραγματα ειναι λιγο πιο πολυπλοκα.(Χιλια συγγνωμη που μεγαλωσα-υποσχομαι να μην το..ξανακανω)Τελικα το παιδικο μας ενστικτο βγηκε αλανθαστο-δε θα μπορουσε αλλωστε ο παραμυθας μας να ειναι καποιος δηθεν,ετσι δεν ειναι?
   Παραμυθα μας συνεχισε ακαθεκτος να εισαι ο ευατος σου και ειμαι σιγουρη πως οτι και αν κανεις (τις ιδεες που ηδη εχεις ή ό,τι αλλο προκύψει)θα παει εκπληκτικα καλα κυριως γιατι το αγαπας και μη σε νοιαζει :εχεις ετοιμο κοινο να σε υποδεχτει με ανοιχτες αγκαλες!
   ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!!

   Vanda
   4 Μαΐου 07 στις 12:24

   Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με την ιδέα του DVD με τα παλιά επεισόδια -κι ας έχουν προβλήματα- άλλωστε κυκλοφορούν τόσα με περιοδικά και εφημερίδες! Ακόμη και το “Μινόρε της Αυγής” κυκλοφορεί, νομίζω από το περιοδικό της ΕΤ.

   Επίσης θα ήθελα να μου πει κάποιος για μια παλιά παιδική σειρά με κούκλες – η Άννα Παναγιωτοπούλου έδινε την φωνή της στην σοφή κουκουβάγια – όπου παιζόταν μια ιστορία και στο τέλος υπήρχε και το “ηθικό δίδαγμα”!

   Ευχαριστώ.

   κουκουτσία
   4 Μαΐου 07 στις 17:01

   μμμ… δεν ξέρω αυτό το talk show… στην εκπομπή θα εμφανίζεσαι ως παραμύθας ή αυτός που έκανε το παραμυθά ή δεν θα έχει καμία σχέση με τον παραμυθά? ενώ βρήκα πολύ συγκινητικό το γεγονός ότι μετά από τόσα χρόνια ξαναβρήκα τον παραμυθά, νομίζω πώς με κάτι τέτοιο ίσως να μου χαλάσει την εικόνα που είχα εγώ για τον παραμυθά ως παιδί…μήπως έρχεται η απομυθοποιήση ?…ή παραείναι ρομαντικές οι σκέψεις μου?

   Ανέζα
   4 Μαΐου 07 στις 19:20

   Αγαπημένε μου Παραμυθά,

   έλειψα μερικές μέρες από την παρέα και βρήκα πολλές συζητήσεις να έχουν “ανάψει”. Χαίρομαι που ζητάς τη γνώμη μας για θέματα που σε αφορούν και αποδεικνύεις το πόσο σημαντική είναι η σχέση που έχουμε αναπτύξει μέσα από αυτό το blog.
   Όσον αφορά την web-tv με τα video-on-demand είναι μια ιδέα πρωτοπόρα για το χώρο της Ελλάδας, όχι καινούρια όμως για το εξωτερικό. Ήδη τα μεγάλα κανάλια της Αμερικής έχουν φτιάξει αντίστοιχες σελίδες όπου μπορεί να δει κάποιος επεισόδια από τη σειρά που “έχασε” το προηγούμενο βράδυ. Η ιστορία αυτή έχει πλεονεκτήματα τα οποία όμως δεν ξέρω αν μπορούν να γίνουν εκμεταλεύσιμα από τους Έλληνες χρήστες. Και αυτό το λέω γιατί ακόμα η κατάσταση στις broadband συνδέσεις εδώ είναι σε νηπιακό στάδιο. Οι χρήστες στο εξωτερικό είναι εξοπλισμένοι με τεράστιες ταχύτητες, δεν έχουν καθυστέρηση (buffer) στην αναπαραγωγή της ταινίας, και την απολαμβάνουν άμεσα χρονικά χωρίς διακοπές και με πολύ καλή ποιότητα. Πως είναι δυνατόν αυτό να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, όταν όλοι έχουμε προβλήματα με τις συνδέσεις μας, αλλά και οι χρεώσεις είναι ακόμα υπερβολικά υψηλές? Πάντως τη θεωρώ εξαιρετική ιδέα, και θα την προτιμούσα από το να δίνεται απλά η δυνατότητα για “κατέβασμα” των επεισοδίων. Αυτό έτσι και αλλιώς γίνεται και εδώ, στο blog μας. Υπάρχει για παράδειγμα μια ιστοσελίδα με video-on-demand για ελληνικά σήριαλ και ταινίες, η οποία προσωπικά με κάνει να κερδίζω χρόνο (βέβαια κυνηγήθηκε πάρα πολύ ..καταλαβαίνεις εσύ). Δε χρειάζεται να περιμένω 4-5 ώρες για να κατέβει όλο το υλικό και να το δω. Αν θέλεις λεπτομέρειες μπορώ να σου στείλω τη διεύθυνση να δεις πως λειτουργεί. Δε θα ήθελα να φανεί ότι κάνω διαφήμιση. Επίσης δεν ξέρω αν μπορεί να στηριχτεί οικονομικά εύκολα μια τέτοια ιδέα, μιας και η υποδομή που θα χρειαστεί είναι αρκετά σημαντική.
   Όσον αφορά την εκπομπή στην τηλεόραση είναι κάτι που θα με χαροποιούσε πάρα πολύ. Δεν είμαι μητέρα ακόμα (αν και η καρδιά μου το ζητά τελευταία-παρόλα τα τραγικά που έχω περάσει), αλλά θα έβλεπα ευχάριστα οτιδήποτε δικό σου. Ιδιαίτερα με εξιτάρει η ιδέα ενός talk-show όπου θα συζητάς για παιδιά (μικρά και μεγάλα όμως). Δεν μπορώ να προτείνω ωράριο, γιατί έχουν προτεραιότητα οι οικογενειάρχες. Όμως να ξέρεις πως θα έχεις τη στήριξη μου σε ό,τι κάνεις.

   Φιλιά πολλά!

   marilia
   4 Μαΐου 07 στις 21:32

   Καλησπέρα κι από μένα.

   Το διαδικτυακό κανάλι δεν είναι άσχημη ιδέα. Μόνο που, φαντάζομαι, θα απαιτούνται μεγάλες ταχύτητες για να δει κάποιος ένα βίντεο χωρίς να “κολλάει” το σάιτ. Θεωρώ πως… κοινές θνητές γραμμές δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν ικανοποιητικά.

   Καλά, επιστρέψτε εσείς, με το καλό, στην τηλεόραση και εμείς θα βλέπουμε συνέχεια! 😀 Εντάξει, σοβαρεύομαι. Για καθημερινές, μάλλον δύσκολα τα πράγματα για παιδιά… όλων των ηλικιών. Προσωπικά “βλέπω” τηλεόραση (δηλαδή την αφήνω να μουρμουρίζει), όταν επιστρέφω από το σχολείο και μέχρι να φάω και να κάνω e-βόλτα στο δίκτυο. Δηλαδή… 14:00-16:00
   Τα Σαββατοκύριακα τα πράγματα είναι καλύτερα. Από τις 10:00 και μέχρι… όλη μέρα. χεχε!

   Για το τρίτο ερώτημα… ε, δε θέλει και ρώτημα!!! Απλά περιμένω να το δω!!! 😀

   Ωραία, απάντησα! Τι κερδίζω; Ναι, ναι! Παραμύθι σέλωωωωωωωωωω!!! 😀

   natasaki
   4 Μαΐου 07 στις 23:43

   Λοιπόν, γενικά είναι υπέροχο και μόνο που συζητάμε για επιστροφή!
   Το διαδικτυακό κανάλι θα ήταν κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα,αλλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει. Και σίγουρα οι περισσότεροι θα είχαμε πρόβλημα με τις ταχύτητες.Σίγουρα θα βόλευε τα παιδιά του εξωτερικού, αλλά….Εμείς πάντως έχουμε γράψει τα βιντεάκια σε DVD και τα είδαμε και με φίλους που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.
   Για την πιθανή επιστροφή του “παραμυθά” στην TV, μόνο αυτό έχω να πω: Γιούπιιιι! ! ! ! Έτσι είπανε οι φίλοι του γιου μου όταν τους το είπα. Να μην ξεχάσεις μόνο το μαγικό μολύβι, έτσι; Τους έχει ξετρελάνει! Από μια μίνι δημοσκόπηση που κάναμε, σε παιδιά 7-8 ετών, οι ώρες που βολεύουν είναι μετά τις 10-11 τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές μετά το σχολείο έχουμε διάβασμα, αγγλικά, αθλήματα…
   Τώρα, για την εκπομπή με τα μεγάλα “παιδιά”, τι να πω….Έχω χρόνια να ακούσω καλύτερη ιδέα! Δεν ξέρω αν υπάρχει ή θα υπάρξει κανάλι να σε φιλοξενήσει, αλλά όπου και όποτε κι αν είναι, εμείς μαζί σου!

   Φιλιά πολλά.

   Ειρήνη K.
   6 Μαΐου 07 στις 22:24

   Αγαπημένε μας Παραμυθά,

   Η ιδέα σου για το web TV είναι πολύ καλή, αλλά θα συμφωνήσω με τους περισσότερους πως οι ταχύτητες τών συνδέσεων εδώ στην Ελλάδα είναι κάπως χάλια. Προσωπικά θα έκανα υπομονή και θα προσπαθούσα τουλάχιστον να κατεβάσω τα Παραμύθια σου και να δω τις εκπομπές σου.
   Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σε δούμε και πάλι στην τηλεόραση. Μάλιστα θα ήταν ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η τηλεόραση τα τεέυταία χρόνια.
   Καθώς διάβαζα την ιστορία με τον κροκόδειλο ήταν σαν να σε ακούω, (και χάρηκα όταν διάβασα το ίδιο σχόλιο κι από κάποιο άλλο “πρώην παιδάκι”).
   Για το Talk show δεν ξέρω, ίσως και να το παρακολουθούσα, αν είναι κάτι το διαφορετικό από τα τόσα που ήδη υπάρχουν.
   Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι.
   Ειρήνη Κ.

   αυτόματος
   7 Μαΐου 07 στις 12:48

   Για την φιλη που ρωτησε για την κουκουβαγια στην οποια τη φωνη δανειζε η Αννα Παναγιωτοπουλου – πληροφοριες βρηκα εδω (google saves): http://www.mabrida.com/phpbb/viewtopic.php?t=94 & τις αντιγραφω ωστε να υπαρχουν & καπου αλλου.

   “Θρασύβουλος κι Ευτέρπη!!!

   Ο παπαγάλος και η κουκουβάγια που έλεγαν τους Μύθους του Αισώπου!”

   “Αυτή ήταν η πρώτη σειρά με κούκλες που άνοιγαν το στόμα τους κι όπου δέχτηκαν να συνεργαστούν με πολύ κέφι εξαίρετοι ηθοποιοί. Ευτέρπη η κουκουβαγια ήταν η Αννα Παναγιωτοπούλου και Θρασύβουλος (παπαγάλος βλάξ μαθητής της) ο Δημήτρης Πιατάς. Σε άλλους ρόλους ήταν η Πέγκυ Σταθακοπούλου, ο Γιώργος Κιμούλης, ο αγαπημένος της οικογενείας μας κύριος Σταυρος Ξενιδης και το κολλητό μας φιλαράκι ο Μιχάλης Μητρούσης. Μα και πολλοί άλλοι, που είναι πολύ αγαπημένοι σας ηθοποιοί. Ήταν από τις πλέον πετυχημένες σειρές που το διασκεδάζαμε αφάνταστα στον ηχογράφηση του κειμένου, απίστευτο γελιο.
   Αυτό ήταν το έναυσμα για να συμμετεχουν αμέσως μετά στην Φρουτοπία όλοι αυτοί οι ηθοποιοί και φίλοι και να προστεθούν και πολλοί ακόμα.”

   Γιωργος
   8 Μαΐου 07 στις 8:36

   Κυριε νικο,οι ιδεες σας ειναι πολυ καλες.πιστευω πραγματικα οτι η ιδεα για την internet tv που εχετε ειvαι κατι που λειπει απτο ελληνικο internet.μια σελιδα που τα παιδια με προσβαση θα μπορουν να χαρουν.και μαλιστα με ελληνικο περιεχoμενο και που γνωριζω εκ πειρας οτι θαναι και ποιοτικο ελπιζω πραγματικα να το προχωρησετε.οσο για την τηλεοραση,δεν ξερω κατα ποσο θα τραβουσε τα σημερινα παιδια (αν και ειμαι σιγουρος οτι εχετε ιδεες και πολυ φαντασια και δεν θα με εξεπλητε καθολου αν τα καταφερνατε)αλλα πρεπει να πω οτι η ιδεα της εκπομπης με θεμα τα παιδια και τους γονεις οπως την περιγραφετε ειναι πολυ ενδιαφερουσα.σιγουρα παντως εχετε μια ολοκληρη γενια 30ρηδων γονιων (κιεγω σαυτους συγκαταλεγομαι) που θα σας παρακολουθουν ανελειπως! σας ευχομαι ειλικρινα καλη τυχη σε οτι και αν αποφασισετε να κανετε τελικα και να ξερετε οτι ολη η γενια μου ειμαι σιγουρος,θα σας στηριξει:-)

   kai μια σελιδα στο internet θα μπορουσε ανετα να στηθει με βαση το ολο θεμα του παραμυθα.μπορειτε ναχετε και τα video on demand φυσικα (απαραιτητα )αλλα αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι μια εκπομπη με τη διαφορα οτι αντι ναναι στην τηλεοραση θαναι στο internet.θα μπορειτε δηλαδη ναχετε ιστοριες,παραμυθια,ζωγραφιες,παιχνιδια,αλληλογραφια,video… οπως ηταν η εκπομπη σας και ακομη καλυτερα γιατι θαναι πιο interactive ειμαι σιγουρος πως πολλα πιτσιρικια θα το εκτιμησουν δεοντως και,θα βοηθησει και τα μικρα παιδια να εξικοιωθουν με τους υπολογιστες…

   GEORGIA STERGIOU
   8 Μαΐου 07 στις 14:18

   Μόλις σήμερα ανακάλυψα το blog και έχω συγκινηθεί απίστευτα!!!Νίκο λείπεις από το παιδικό πρόγραμμα της ελληνικής τηλεόρασης!
   Ένα έχω να πω: κάνε ότι μπορείς σε όποιο μέσο μπορείς! θα είναι όαση και για τα παιδιά και για κάποιους ενήλικες! Δεν υπάρχει ένα παιδικό πρόγραμμα, εκτός του Ουράνιου Τόξου στην ΕΡΤ, που να αξίζει.

   Σήμερα δυστυχώς δεν εχω χρόνο για εκτενέστερα σχόλια.

   Τις ευχές μου για ό.τι καλύτερο!!!

   Anna M.
   14 Μαΐου 07 στις 16:00

   Αγαπητέ Παραμυθά,

   δεν έχω παιδιά, αλλά ευχαρίστως θα έβλεπα μια εκπομπή για παιδιά όταν γυρνάω στο σπίτι 5.30 -6.00 και κυριολεκτικά η τηλεόραση έχει σαβούρες! Δέχομαι μάλιστα να βοηθήσω εθελοντικά για την πργαματοποίηση του προγράμματος, ήδη βοηθάω με διάφορους τρόπους στους Προσκόπους.
   Όσο για το Ίντερνετ, δεν είναι κακή ιδέα για εμάς που το ξέρουμε, αλλά για τους περισσότερους γονείς είναι μάλλον άπιαστο.
   Για μένα που έχω ένα βαφτισιμιό 13 ετών και είναι η αδιάψευστη επαφή μου με παιδιά/εφήβους, η ύπαρξη μιας εκπομπής με θέματα όπως εδώ στη σελίδα θα “πόρωνε” και εφήβους και μεγάλους.
   Αρκετά πια με τα βραζιλιάνικα και με τις ψωροεκπομπές τύπου Μικρούτσικου/Στεφανίδου/Δρούζα/Θρασκιά!!!!!!!!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ!!!!!!!!!! Νομίζω ότι θα ήταν τρελή επανάσταση με τρελότερη τηλεθέαση μια τέτοια εκπομπή…..
   Αν και τα περισσότερα παιδιά έχουν φροντιστήρια τις ώρες 5-7μμ….

   Σε ικετεύουμε να κάνεις μια εκπομπή για εμάς τους νέους-παιδιά 20-30 ετών που είμαστε μεταξύ των γονιών μας και των μελλοντικών παιδιών μας!

   Χρήστος
   29 Μαΐου 07 στις 3:47

   Το διαδικτυακό κανάλι είναι ωραία ιδέα, αλλά αντικειμενικά έχει τα εξής προβλήματα:

   1. Περιορισμένο κοινό.
   2. Περιορισμένα έσοδα.
   3. Την ίδια (ή και περισσότερη) δουλειά απ’ ότι μια τηλεοπτική εκπομπή.

   Η γνώμη μου δεν είναι τόσο ουσιαστική και τεκμηριωμένη όσο οι γνώμες πολλών από τα “αδερφάκια” εδώ, αλλά θά ‘θελα να πω το εξής σημαντικό (και συγγνώμη που θ’αναφερθώ στον Πιλάβιο και όχι στον Παραμυθά).

   Είτε σε παιδική εκπομπή είτε σε talk show για μεγάλους, το ουσιώδες είναι να επιστρέψει ο Πιλάβιος στην ελληνική τηλεόραση.
   Για το καλό της ελληνικής τηλεόρασης – όχι του Πιλάβιου.

   Αντικειμενικά μιλώντας (κι αυτό μπορεί νομίζω να το βεβαιώσει ο οποιοσδήποτε), ο Νίκος Πιλάβιος ήταν μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση.

   Δεν ήταν μόνο ο Παραμυθάς. Ούτε μόνο η Χιλιοποδαρούσα ή το Αμπεμπαμπλόμ ή το Ουράνιο Τόξο.
   Ήταν και ο Κήπος με τ’Αγάλματα και ο Κόσμος της Μουσικής και ο Θησαυρός της Βαγίας και τόσα άλλα.

   Διάβολε, μόνο με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση να ασχολούμαστε, θα είχαμε να μιλάμε για καιρό.

   Ο Πιλάβιος έχει να πει πολύ ουσιαστικά πράγματα είτε σε μικρούς είτε σε μεγάλους.
   Εκεί που ξεκίνησα απόψε να διαβάζω το blog μόνο και μόνο για λόγους νοσταλγίας, κατέληξα να μην μπορώ να ξεκολλήσω από τα κείμενα, όχι πια λόγω νοσταλγίας, αλλά γιατί είναι κείμενα ουσίας.

   Οπότε, το θέμα είναι να μπορεί ν’ ακουστεί η παιδαγωγική (και ουσιαστικά και απέριττα ελληνική) φωνή του Πιλάβιου σ’ένα ευρύ κοινό, όπως άλλοτε.

   Είτε σε κοινό παιδιών (που ίσως είναι και το ουσιαστικότερο, μια που οι ψυχές είναι ακόμα εύπλαστες κι εγώ το παιδί μου θα το εμπιστευόμουν σ’ έναν Πιλάβιο, όπως κάποτε μ’ εμπιστευόταν συνειδητά στον Πιλάβιο η μάνα μου).

   Είτε σ’ ένα κοινό γονιών, που όντας κάποτε “παιδιά” του Πιλάβιου, τώρα θα τον άκουγαν ευκολότερα σε θέματα παιδαγωγικής.

   Ουφ, κύριε Πιλάβιε, αν τυχόν ξαναβγείτε στην τηλεόραση (μακάρι…), θα πάω ν’αγοράσω τηλεόραση ύστερα από οχτώ χρόνια!

   Ανατολη
   1 Ιουνίου 07 στις 9:15

   Καλο μηνα παραμυθουλη!!!!!!!!!!!!
   απο τη βιασυνη μου χανω καποια πραγματα και σημερα ανακαλυψα αυτα!!!Πραγματι δεν ειμαστε εξοικιωμενοι με τη νεα τεχνολογια…….
   Ωστοσο η εκπομπη στην τηλεοραση ειναι καταπληκτικη ιδεα!
   Οπωσδηποτε πιστευω πως και το τοκ σοου καλα θα παει γιατι ειμαι σιγουρη οτι θα το κανεις τελεια.
   Για την ωρα πιστευω πως σαββατοκυριακο απογευματακι ειναι η καλυτερη ωρα και για μας και για τα παιδια ας πουμε απο τις 5 εως τις 8.
   Αυτα τα ολιγα προς το παρον πολλα φιλια και να προσεχεις τον εαυτο σου………….. σε αγαπαμε ολοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε