Paramithas TV (;;;; – !!!!!)

Γεια σας και καλή εβδομάδα. Ψιλοχαθήκαμε γιατί δεν έβαλα κανένα από τα «σεντόνια» που συνηθίζω να βάζω τα storyteller-himself.jpgΣαββατοκύριακα. Είναι γιατί ήθελα το post, «Για την Αμαλία», να είναι πάνω – πάνω στο blog, ώστε και μετά που μπήκε το βίντεο με το παραμύθι για τα παιδάκια σας ή … για σας «τα παιδάκια μου», μόλις «κατέβαινε» λίγο κανείς για να βάλει το βίντεο με το παραμύθι, να βλέπει το post «Για την Αμαλία». Έτσι, το είδαν όλοι όσοι μπήκαν το Παρασκευοσαββατοκύριακοδεύτερο στο blog, οι οποίοι έως τώρα, Δευτέρα 19.40 που γράφω το post, ήταν – νέοι επισκέπτες (computers) και παλιοί που ξαναγύρισαν- 4.713.
Σήμερα, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω το χώρο για κάτι επαγγελματικό, μια και – κατά κάποιο τρόπο – μου έχετε δώσει θάρρος. Είναι γεγονός ότι αυτό το blog έχει αρχίσει να παίζει ένα ρόλο στα γενικότερα σχέδιά μου – πήγα να γράψω «στη ζωή μου», αλλά μου φάνηκε μελό – και πια σκέφτομαι διάφορα πράγματα με βάση αυτό. Η μεγάλη απήχηση που εσείς το κάνατε να έχει, και μετριέται αντικειμενικά από το σύστημα μέτρησης επισκεψιμότητας ΜΙΝΤ, άρχισε να δημιουργεί τις προοπτικές δημιουργίας διαφόρων εμπορικών προϊόντων – βιβλία και κανάλι στην τηλεόραση ή στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ – με βάση τη λογική, τη νοοτροπία, τη φιλοσοφία και την αισθητική του «ΠΑΡΑΜΥΘΑ». Επίσης άρχισε να υπάρχει η δυνατότητα διαφημιστικής εκμετάλλευσης.

Ένα κορίτσι από σας – η «μέλπη» λέει στο σχόλιό του: «Θα ήταν ‘ιεροσυλία’ αν πρότεινα να σκεφτείς να φιλοξενήσεις (επί πληρωμή) διαφημίσεις στο blog; Θα σε βοηθούσε;» Τώρα, παρ’ όλο που με συγκινεί ο τρόπος που το βλέπει, η λέξη «ιεροσυλία» είναι λίγο βαριά για το blog μου. Αλλά δεν θα ήθελα να χρησιμοποιηθεί διαφημιστικά. Ναι, είναι αλήθεια, ότι ήδη μου το έχουν προτείνει, αλλά αρνήθηκα γιατί θα ήθελα να μην το κάνω αυτό εδώ. Δεν το έχω κάνει όπως ξέρετε ούτε για τα βιβλία μου, ούτε για τις βιντεοκασέτες/DVD μου. Αν απελπιστώ από τα υπόλοιπα θα το ξανασυζητήσουμε. Υπάρχει, όμως, ένα σοβαρό θέμα: Ενώ ήταν κάτι ξεχασμένο για μένα, εσείς με κάνατε να μ’ αρέσει πολύ αυτή η ιστορία – του ΠΑΡΑΜΥΘΑ στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ ή ξανά στην τηλεόραση – και θέλω να τη συνεχίσω. Όμως, όλα τα επεισόδια που έχω είναι 16 και σας έχω ήδη βάλει τα 11! Το συνειδητοποίησα προχθές, όταν είπα στο «μάστορα» να βάλει τον «Κρυμμένο Θησαυρό», κι εκείνος που είναι πρακτικός μου είπε, «κάνε κράτει, τελειώνουνε». Άρα, πρέπει να γίνουν καινούργια! Άρα, χρειάζονται χρήματα.

Τα σχέδια, λοιπόν, είναι τα εξής: Το blog αυτό θα συνεχιστεί έτσι κι αλλιώς, γιατί εδώ τα λέμε. Ήδη αγοράσαμε (έκανε 50 $ για ένα χρόνο) domain name, «paramithas.tv» για να κάνουμε web.tv από Σεπτέμβριο και αργότερα IPTV στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Έγινε επαφή με μία διαφημιστική εταιρία και το ψάχνουν για διαφήμιση. Συζητάω με εκδοτικό οίκο για να μου βγάλουν βιβλία μου. Τέλος, από κάτι φίλους, μού έγινε πρόταση να αγοράσουμε (έως το 75%) ένα μικρό κανάλι που ήδη υπάρχει, που ο τωρινός ιδιοκτήτης του δέχεται να αλλάξει όνομα το κανάλι και να το ονομάσουμε «ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ.TV», και να αναλάβω εγώ την ευθύνη όλου του τού προγράμματος. Η συνάντηση αυτή έγινε σήμερα το πρωί. Κλείνω, γιατί σας έπρηξα, με δύο ερωτήσεις; 1. Τι λέτε για όλα αυτά: 2. Μήπως κάποιος από όλους εσάς τους 19.906 (!) που έχετε επισκεφτεί το blog έως αυτή τη στιγμή, γνωρίζετε κάποιον που θα τον ενδιέφερε να επενδύσει χρήματα σε ένα – κατ’ αρχήν στην Αττική – τηλεοπτικό κανάλι που το είδος του δεν υπάρχει, δηλαδή ένα «παιδικο-νεανικο-οικογενειακό» κανάλι; Έλεγα να μην την κάνω αυτή την ερώτηση γιατί θεώρησα απίθανο να υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά μετά σκέφτηκα ότι είναι βλακώδες να απαντήσω εγώ για σας, πριν από σας και ερήμην σας, και να μην σας ρωτήσω.
Σας ευχαριστώ πολύ που κάνατε τον κόπο να διαβάσετε αυτό το βαρετό «σεντόνι».
Καλή εβδομάδα.
Σας φιλώ.
Π.

23 σχόλια στο “Paramithas TV (;;;; – !!!!!)”

   ρεα
   4 Ιουνίου 07 στις 21:37

   θα ήταν υπέροχο να δημιουργούσατε ένα κανάλι που θα παρουσίαζε ξανά όλες τις ιστορίες σας και τα αγαπημένα μας παραμύθια …Και δεν είναι ανάγκη να είναι στην Αθήνα…Υπάρχει και η επαρχία ..γιατί δεν αναζητάτε χώρους και εκεί? Και όσον αφορά τις καινούργιες σας ιστορίες μην ανησυχείτε…αν ξεμείνετε απο ιδέες υπάρχουμε και εμείς….

   zahos samoladas
   5 Ιουνίου 07 στις 0:36

   Κύριε Νίκο θέτω ευατόν στην διαθεσή σας. Σε ότι και όσο μπορώ να βοηθήσω από τη Θεσσαλονίκη θα είναι χαρά και τιμή να εκπληρώσω ένα όνειρο και να συνεργαστώ με τον πνευματικό μου πατέρα γιατί έτσι σας θεωρώ…Άλωστε εσείς μου δείξατε τον δρόμο της τηλεόρασης και νιώθω πως σας οφείλω κάτι. Κι ίσως έτσι κι άλλοι νέοι, πιτσιρικάδες σήμερα όπως εγώ το 1984-85 έχουν μια ευκαιρία και καταφέρουν να εκπληρώσουν το όνειρό τους.
   Στην λίστα των συνεργατών σας σημειώστε 1.
   Ζάχος

   lpanos
   5 Ιουνίου 07 στις 7:44

   Αγαπημένε μας Παραμυθά,

   αν και μου αρέσει πολύ η ιδέα ενός καναλιού όπως το θέλουμε όλοι, φοβάμαι ότι σε αυτό το post θα σε στεναχωρήσω.

   Είναι γνωστό σε όλους, ότι τα περισσότερα κανάλια τοπικής εμβέλειας (και ειδικά στην περιοχή της Αττικής) δεν έχουν τον όγκο των διαφημιστικών εσόδων που θα τους επιτρέπει να συνεχίσουν για πολύ καιρό τη λειτουργία τους. Εξ άλλου, οι ιδιοκτήτες όσων από αυτά λειτουργούν ακόμα, τα συντηρούν με την ελπίδα ότι θα βρεθεί κάποιος εκδότης ή άλλος του χώρου των ΜΜΕ που να θελήσει να μπει και στο χώρο της τηλεόρασης για να τα αγοράσει.

   Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα από τα τοπικής εμβέλειας κανάλια έχουν σημαντικές ζημιές σωρευμένες με αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες της ημέρας να μεταδίδουν infomercials ή advertorials για προϊόντα οικιακής χρήσης, χαλιά, γραμμές αστρολογικών προβλέψεων και άλλα παρόμοια…

   Αν μαντεύω σωστά, το κανάλι για το οποίο συζητάτε (και που το οποίο είναι παρόμοιας θεματολογίας με τη θεματολογία που αναφέρεις) προβάλλει καθημερινά και για πολλές ώρες τα σκουπίδια που έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα post (Spongebob κ.λπ) ακριβώς επειδή είναι υλικό χαμηλού κόστους που επιτρέπει στο κανάλι να πληρώνει τις υποχρεώσεις του (και αν συμβαίνει και αυτό).

   Αντί λοιπόν για την ανάληψη της ιδιοκτησίας του καναλιού, θα πρότεινα σε πρώτη φάση την ανάληψη της διαχείρισης του προγράμματος ώστε να εξεταστεί η βιωσιμότητα του καναλιού και αν όλα πάνε καλά, μπορείτε να συζητήσετε αργότερα και για το ιδιοκτησιακό.

   Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεσή σου για οτιδήποτε μπορώ να βοηθήσω

   Lpanos

   rodoula-kelly
   5 Ιουνίου 07 στις 9:53

   Tώρα να πω οτι έχω ξεκάθαρη άποψη γι όλα αυτά θα έλεγα ψέμματα.
   Αγνοώ παντελώς το μιντιακό χώρο.
   Πολύ καλό, μου ακούγεται αυτό με το κανάλι,αλλά μπορεί να σταθεί ένα κανάλι με αμιγώς παιδικο-νεανικο-οικογενειακο πρόγραμμα;Δεν ξέρω..
   Οπως και να είναι εύχομαι απο καρδιάς να σου συμβεί το καλύτερο,και εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη κρίση και την αντιληπτική σου ικανότητα.
   Καλημέρες! Τα φιλιά μου.

   tsaperdona
   5 Ιουνίου 07 στις 10:16

   παραμυθά παραμυθά
   έχουμε και λέμε:

   1Υποψιάζομαι νταβαντούρι (και κάτι τέτοια εγώ δεν τα χάνω)

   2Μου ρχονται και κάτι ιδέες

   3Είμαι και συνεργάτιδα με τον “θέτω εαυτόν στη διάθεσή σας”

   4Είμαι και τσαπερδόνα

   Πολύ θέλει?

   υγ μέσα!
   υγ 2 Ζαχούλη ήξερα ότι είσαι γλυκό παιδί, αλλά πως διαβάζεις και παραμυθά,δεν το αντέχω!
   υγ3 Παιδιά λέτε ο παραμυθάς να λέει ….παραμύθια???

   Yiannis
   5 Ιουνίου 07 στις 10:26

   Καλημέρα,
   Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να φανταστούμε ένα «παιδικο-νεανικο-οικογενειακό» κανάλι στην Ελληνική τηλεόραση. Δύσκολο είπα? λαθος… αδύνατον είναι, τρελό είναι, η επένδυση είναι πολύ risky που λένε και στο χωριό μου. Ο κόσμος βολεύεται πολύ εύκολα με πιο εύπεπτες εκπομπές που δεν τους “τσιγκλάνε” το μυαλό.

   Υπέροχα! Λοιπόν, στείλτε μου παρακαλώ mail αν μπορώ να βοηθήσω. 🙂

   Giorgos
   5 Ιουνίου 07 στις 11:00

   Καλημέρα!
   Παιδικο-νεανικο-οικογενειακό κανάλι;
   Προτού κάνετε οτιδήποτε, σας παρακαλώ πολύ να σκεφθείτε πώς θα φτάσει το σήμα του καναλιού και στη Θεσσαλονίκη!

   unamama
   5 Ιουνίου 07 στις 11:46

   ειναι υπεροχο που ανοιγονται απο εδω οχι μονο ενας αλλα δυο η τρεις δρομοι να συνεχισετε…και το ενστικτο μου λεει πως ολα θα πανε καλα!

   Ανατολη
   5 Ιουνίου 07 στις 21:19

   Καλησπερα και σημερα!
   Ξαφνικο το νεο για το καναλι!Πολυ καλο σαν ιδεα αλλα θα συμφωνησω με τον Πανο ξεκιναμε με τη διαχειρηση και βλεπουμε τι δυνατοτητες υπαρχουν…….
   Οσο για τα παραμυθια που τελειωνουν οτι και να γραψεις μας ενθουσιαζει γιατι εχεις πιο παιδικη ψυχη απο τις δικες μας…..
   Πολλα φιλια και πιστευω οτι θα κανεις το καλυτερο!!!!!
   Καλο βραδυ παραμυθα μας!!!!!!!!!

   giorgos
   5 Ιουνίου 07 στις 22:56

   agapite paramiha mas diabazo kairo to blog sou kai kai ta sinxaritiria mou eime kai ego enas tis genias ton 30+
   pou megalosa me ton paamitha kai ola ta fovera paidika
   tis epoxis ton 80s. pragmatika se efxaristo pou emfanistikes kai pali esto kai meso internet .
   oson afora tin tv pou les simfono me ena filo pio pano pou leei oti eine risky ego tha protina gia arxi ena idos web tv me palia kai nea episodeia. akoma protino na ginei mia erevna apo olous mas gia na mazepsoume episodeia pou kapoios pou vlepei to blog borei kapote na ta egrapse se VHS kai na thelei na ta moirastei mazi mas(opos eipes exeis mono 16) gia afto prepei na se voithisei kai o mastoras vazodas kai upload sto blog an ginete fisika. telos thelo na enimeroso oti kai i oikogeneia sofianou exei site kai to meraki akoma opos kai esy paramitha mas ara leo tora mia sinergasia metaxi sas pistevo oti tha voithouse skeftite froutopia 4 kai kenourgia episodeia paramitha tha itan apistefto project. kai pali sinxaritiria keep blogging.

   Karry
   6 Ιουνίου 07 στις 0:48

   Ουάου! Ακούγεται τέλειο αλλά πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να είναι βιώσιμο… Καλή συνέχεια!

   :)
   6 Ιουνίου 07 στις 13:15

   Οτι και να κάνεις τελικά Παραμυθά, πρόσεχε το οικονομικό θέμα και την βιωσιμότητα των σχεδίων σου.
   Νιώθω πιο ασφαλής με την προοπτική μιας εκπομπής και οχι ενός καναλιού. Είμαι ομως παντελώς άσχετη με οικονομικά θέματα και τέτοιου είδους σχέδια οπότε δεν έχω τίποτα σοβαρό να σου απαντήσω.
   Ολα να πάνε καλά!

   Ειρήνη
   6 Ιουνίου 07 στις 14:39

   Μόνο μία συμβουλή από ένα πολύ επιπόλαιο άτομο, που σπάνια σκέφτεται λογικά. Αυτή τη φορά όμως μου βγαίνει να σας πω το εξής: Όση και αν είναι η αγάπη που παίρνετε από όλους εμάς και οι πιέσεις που δέχεστε να βγείτε ξανά στη Τ.V. (και από μένα την ίδια), μη σας παρασύρει και μη ρισκάρετε προσωπική αγωνία και χρήμα για να ευχαριστήσετε εμάς και τα παιδιά μας. Να ελέγξετε καλά όλες τις παραμέτρους και αν κάτι δε σας αρέσει μη προχωρήσετε. Κάτι άλλο θα βρεθεί…

   Manos S.
   6 Ιουνίου 07 στις 19:21

   Παραμυθά μου,
   Θέλω να πω πως υποτίθεται πως υπάρχει κανάλι που είναι «παιδικό-νεανικό-οικογενειακό» ή τουλάχιστον έτσι λέει αυτό πως είναι. Το 0-6. Είναι το μόνο μη συνδρομήτικό παιδικοοικογενειακό καναλί, όπως διαφημίζει σε περιοδικά και τηλεόραση. Τα έσοδα όμως αυτού του καναλιού προέρχονται κατά πολύ, από τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχει ο ιδιοκτήτης του. Να μην μιλήσω για την ποιότητα των παιδικών εκπομπών που έχει, ή καλύτερα που ΔΕΝ έχει. Άρα ας θεωρήσουμε πως δεν υπάρχει κανάλι. Από την άλλη, την παιδική ζώνη, την έχει κερδίσει το STAR κατά πολύ από την NET και με μία μικρή παρουσία του channel 9. Δεν ξέρω αν κάποιο από αυτά τα κανάλια είναι αυτό που συζητάς μαζί του. Φοβάμαι όμως…. Παρ’ όλα αυτά, είμαι στη διάθεση σου για οποιαδήποτε βοήθεια, αρκεί να μπορώ να την προσφέρω. Αυτάααααααα.

   ΥΓ1. Χλωμό να έχει κάποιος παραμυθά ή κάτι άλλο σε VHS που λέει ένας φίλος πιο πάνω, γιατί μιλάμε για…”άαααλλα χρόνια” τότε.
   ΥΓ2. Συμφωνώ με την πιο πάνω μου “Ειρήνη” σε πολλά…..

   Citronella
   6 Ιουνίου 07 στις 20:03

   Πιστεύω πως πολύς κόσμος (και πολλά παιδάκια!) θα χαρούν με ένα πραγματικά παιδικό-νεανικό κανάλι, που θα έχει προσεγμένο πρόγραμμα.
   Και φυσικά να μην ξεχάσετε και την Θεσσαλονίκη, ε?:)

   natasaki
   6 Ιουνίου 07 στις 23:06

   Είναι σίγουρο ότι μας λείπει ένα τέτοιο κανάλι, αυτό φαίνεται και την ανταπόκριση που έχουν οι ιστορίες του Παραμυθά, της φρουτοπία κλπ. Θα συμφωνήσω με το Μάνο,θα είναι δύσκολο και θα χρειαστεί πολλά χρήματα…δεν ξέρω, αλλά ότι βοήθεια μπορούμε(είμαστε τρεις, να ξέρεις, & ο μικρός δήλωσε εθελοντής!) εδώ θα είμαστε.Πες το κι έγινε! 😉

   Anthi
   6 Ιουνίου 07 στις 23:35

   πολύ καλή ιδέα αλλά μην ξεχνάτε ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!!!! Εμείς δηλαδή στην Θεσσαλονίκη τί θα κάνουμε; κλαψ… εκτός βέβαια και αν το κανάλι εκπέμπει και μέσω νετ! 🙂

   ΧΡΗΣΤΟΣ
   8 Ιουνίου 07 στις 13:00

   Αγαπητέ παραμυθά,

   ανήκω και εγώ στην γενιά που μεγάλωσες και σε ευχαριστώ για τις εκπομπές σου!
   Ήθελα να σου πω ότι κινείσαι πολύ σωστά με το pramythas.tv Σκέψου ότι σε 4-5 χρόνια όλοι πολύ εύκολα θα μπορούν μέσω ιντερνετ να βλέπουν τις εκπομπές σου μέσα από το site στην ΤV τους. Ήδη αυτό μπορεί να γίνει.
   Τώρα όσο για το κανάλι είμαι 100% σίγουρος ότι θα είναι καταστροφικό. Έχει πολλά πάγια έξοδα τα οποία μια επιχείρηση δεν μπορεί να αντέξει παρά μόνο με τις επιδοτήσεις του κράτους με διαφηνμίσεις και τις διαγραφές χρεών.
   ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΚΙΝΗΣΟΥ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ>

   Φιλικά

   Χρήστος

   Julia
   11 Ιουνίου 07 στις 17:25

   Αγαπημένε Παραμυθά,

   ομολογώ ότι με το θέμα είμαι άσχετη. Όμως διάβασα όλα τα σχόλια και νομίζω ότι η άποψη του Χρήστου μου ακούγεται συνετή.

   Μη σε πιάνουν οι παρορμητισμοί………….!

   Yiannis K.
   25 Ιουνίου 07 στις 4:55

   einai mia apo tis idees pou eixa edw kai kairo..
   ontas omws enas aplos kalitexnis eixa to gnwsto provlima idees ws gnwston yparxoun 🙂 anthrwpoi me anoikta myala na xrimatodotisoun nees idees den yparxoun 🙂

   eimai kai egw enas paramythomegalwmenos o opoios exwntas exantlisei tis pithanotites tou stin ellada skeftetai na fygei gia to exwteriko pali.

   prin omws kanw afto to aponenoimeno diavima pou borei kai na mou vgei se kalo tha me endiefere na epikoinwnisoume kai na matho perisotera gia tin poreia aftis tis yperoxis ideas.

   Nai sto dyktiako malon oxi sto tileoptiko logo kyklwmatwn, “kryfwn xrewsewn” klp klp klp. nai stis diafimiseis i akomi kalytera stin etisia-miniaia syndromi gia piotiko content opws o paramythas i xiliopodarousa i kati neo gia mikra alla kai megala “paidia”.

   giati diladi, i dora i exerevnitria einai kalyteri apo tin rozalia kai ton timoleonta???

   parakalw epikoinwniste mazi mou prin me faei i xenitia 🙂

   kalo kalokairi !!

   Y.G. pige 5 to prwi kanei foveri zesti kai egw pou molis anakalypsa afto to blog apopse, den paizw to agapimeno mou paixnidi… exw kolisei vlepw paramytha kai xiliopodarousa kai diavazw synexeia…
   kalimera!!!

   Kanalarxis
   25 Ιουλίου 07 στις 11:31

   Einai proti fora pou grafo sto blog sou. Irtha kata tixi apo ena search se “web tv” meso tou Google.

   Auto pou exo na se simvoulepso einai to ekseis… An theleis na ftiakseis kanali to opoio kai tha exei epitixia alla kai tha einai viosimo tote anepTikse mono to paramithas.TV

   Ta web channels me kataliksi .TV einai i kainourgia epanastasi sto xoro tou Internet. Prosopika ego logo kai tis douleias mou eksidikeuomai stin diadiktiaki tileorasi kai ofeilo na sou po pos an ksekiniseis tha eisai apo ta prota ellinika web channels ta opoia tha ekpeboun on-line.

   Episis an psakseis yparxoun para polla ergaleia ta opoia mporoun eukola kai grigora na se voithisoun na ftiakseis ena on-line channel. To mono pou xreiazesai esu einai to periexomeno. An thes rikse mia matia sta 3 kanalia pou exo ftiaksei ta opoia einai kathara se piramatiko stadio alla tha sou dosoun mia eikona tou ti enoo…

   woman.tv
   director.tv
   med.tv

   Oti allo xreiasteis eimai stin diathesi sou… Kali sunexeia kai kali epitixia sto polu omorfo blog pou exete ftiaksei!

   G.K.

Σχολιάστε