“Παγκόσμια (?) Ημέρα της Γυναίκας”

Όσοι παρακολουθείτε αυτό το blog θα ξέρετε ότι δεν έχω, όπως σας έχω πει,  και πολύ εκτίμηση στις διάφορες παγκόσμιες ημέρες ούτε και που τις παίρνω συνήθως χαμπάρι. Αλλά υπάρχουν τόσες πολλές αναφορές στο internet για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που δεν άντεξα να μην ανεβάσω αυτό το post  με το ερώτημα πόσο “Παγκόσμια” είναι η σημερινή ημέρα όταν σε πολλά μέρη του κόσμου οι γυναίκες υποχρεώνονται να φοράνε  μπούρκες, χιτζάμπ, νικάμπ, τσαντόρ  και τέτοια; Μάλλον “Παγκόσμια Ημέρα Κακοποίησης των Γυναικών” είναι. Τέλος πάντων, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανένα άλλο σχόλιο, ύστερα και από τις δύο επόμενες φωτογραφίες.
Καλό βράδυ.
         Π.

 

 

 

2 σχόλια στο ““Παγκόσμια (?) Ημέρα της Γυναίκας””

   Ελένη
   18 Μαρτίου 20 στις 1:31

   Πες το Παραμυθά, αυτό το απλό, αυτονόητο και τραγικό.
   Διπλά τραγικό επειδή τα τελευταία χρόνια αν τολμήσεις να το κατακρίνεις οι περισσότεροι “πολιτισμένοι” γύρω σου θα σου επιτεθούν ότι επιτίθεσαι στα δικαιώματα των γυναικών!
   Μου είναι μεγάλο το βάρος ότι τόσοι άνθρωποι (κυρίως βέβαια διαδικτυακά) με βρίζουν σαν εχθρό των γυναικών όταν το κατακρίνω. Καταλαβαίνω ότι είναι συνήθως άτομα που κουρελιάζουν την ηθική για να τη χρησιμοποιούν σαν δικαιολογία να επιτίθενται σε άλλους. Αλλά δεν παύει να με θλίβει γιατί δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καν έδαφος για ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων.

Σχολιάστε