Το μωρό

Με τι «ντου» και «ξεντού»  και με 100 σχόλια με απειλείτε  βρε μικρές ανόητες! Δεν κάνετε καλύτερα κανένα έρανο να μου μαζέψετε τα λεφτά που χρειάζονται για ν΄ αγοράσω καινούργιο κομπιούτερ; Τέλος πάντων… Προς το παρόν το πρόβλημα λύνεται με το παλιό μου κομπιούτερ. Τελικά – μεταξύ μας – δουλεύοντας πάλι τα ΧΡ άρχισα να εκτιμώ τα VISTA που με εκνεύριζαν!!!
Είχα ετοιμάσει για σήμερα, μετά τα … βαριά «σεντόνια», μια ιστορία του Χότζα, αλλά μετά από μία φωτογραφία που είδα – μαζί με άλλες που μου έστειλε ένας από σας- και την ιστορία της φωτογραφίας αυτής, αποφάσισα να βάλω αυτήν εδώ, μια κι έχει σχέση με παιδιά, με γονείς, με αγάπη και τέτοια που λέγαμε. Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, λοιπόν:

Όπως ξέρετε, στις 12 Μαΐου έγινε ένας σεισμός μεγέθους 8 ρίχτερ, στην επαρχία Σετσουάν της Κίνας.  Ο σεισμός babysoldier.jpgισοδυναμούσε – όπως είπαν – με 500 ατομικές βόμβες και ήταν 30 φορές ισχυρότερος από τον καταστροφικό σεισμό στο Κόμπε της Ιαπωνίας το 1995. Μέχρι τις 19 Μαΐου είχαν επιβεβαιωθεί 32.000 θάνατοι ενώ 22.000 άτομα ακόμη αγνοούνται και περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια σπίτια είχαν καταρρεύσει ή υποστεί σοβαρές ζημιές. Εκτός από τις πόλεις που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο και ισοπεδώθηκαν, κατέρρευσαν και ολόκληρα βουνά!
Αυτός ο σεισμός έφερε στην επιφάνεια μια εντυπωσιακή εκδήλωση αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους, και μερικές εξαιρετικές ιστορίες αγάπης, όπως αυτής της μητέρας του μωρού που κρατάει ο στρατιώτης στη φωτογραφία:  Αυτό το μωρό σώθηκε σαν από θαύμα, χωρίς ούτε μία γρατσουνιά επάνω του,  μετά από 24 ολόκληρες ώρες που ήταν θαμμένο στα ερείπια. Είναι περίπου 4 μηνών και βρέθηκε κάτω από το σώμα της νεκρής μητέρας του, η οποία φαίνεται ότι – την ώρα που γινόταν ο σεισμός – αφού γονάτισε, λύγισε το σώμα της πάνω από το μωρό και έτσι κατάφερε να το προστατέψει από τα ερείπια που τους καταπλάκωσαν. Τα ευρήματα δείχνουν ότι όσο ακόμη ήταν ζωντανή από πάνω από το μωρό της, το θήλαζε. Δυστυχώς όμως η ίδια δεν άντεξε. Ο διασώστης που τους βρήκε ανακάλυψε μέσα στην πάνα του μωρού το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του. Στην οθόνη η ίδια πρόλαβε και έγραψε το εξής μήνυμα: «Αγαπημένο μου παιδί, αν επιζήσεις θέλω να ξέρεις ότι η μαμά θα σε αγαπάει για πάντα…».

Γεια σας μωρά μου.
Π.

8 σχόλια στο “Το μωρό”

Σχολιάστε