“Το μαγικό μπαστούνι του Μάγου Κεραυνού”

Και η εορταστική περίοδος του BLOG θα κλείσει με ένα βίντεο από τη σειρά ΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ‘Ηταν μια εκπομπή μεταξύ “ΠΑΡΑΜΥΘΑ” και “ΧΙΛΙΟΠΟΔΑΡΟΥΣΑ”, που όμως συνεχίστηκε και ως ένα από τα θέματα της “ΧΙΛΙΟΠΟΑΔΑΡΟΥΣΑΣ” μετά. Φτιάχναμε μια βουβή ταινία που σας ζητούσαμε να γράψετε μια ιστορία και παιζόταν τρεις Κυριακές, ενώ την Τέταρτη την ξαναπροβάλλαμε αλλά μαζί με την αφήγηση της καλύτερης ιστορίας που είχαμε πάρει. Θα έχει πλάκα να είναι ανάμεσά σας το παιδί που είχε γράψει τότε την ιστορία που διαβάζω.
Καλό Σαββατοκύριακο.
Π.
Υ.Γ.  Το προηγούμενο θέμα για την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων στα παιδιά κάτω των 18 που έμεινε σχεδόν τρεις μέρες, είχε τις περισσότερες επιστροφές από παλιούς επισκέπτες (κομπιούτερ) 1463 και καινούργιους 599, αλλά και τα λιγότερα σχόλια σε αναλογία: 3!!! Χα, χα, χα… υποψιάζομαι ότι αυτό έγινε επειδή ναι μεν είμαι εναντίον της απαγόρευσης πώλησης στα παιδιά, αλλά είμαι και εναντίον του καπνίσματος γενικώς, κι επειδή φαίνεται ότι οι περισσότεροι από σας καπνίζετε και τα ‘ριξα χοντρά εναντίον, δεν πέσανε σχόλια. Αν ενδιαφέρει έστω και έναν γιατί και πώς έπαψα να καπνίζω, μετά από 30 χρόνια κάπνισμα μόνο σκέτων τσιγάρων και 4 πακέτων την ημέρα, θα γράψω ένα post εδώ με τον τρόπο, αλλιώς δεν θα ξαναπώ τίποτα, γιατί σας νοιώθω όσους καπνίζετε, όσο δεν φαντάζεστε.

5 σχόλια στο ““Το μαγικό μπαστούνι του Μάγου Κεραυνού””

   unamama
   11 Ιανουαρίου 08 στις 20:38

   μου αρεσε που δεν γυριστηκε σε studio η δεν σχεδιαστηκε το περιβαλλον του παλατιου και ηταν ενα απλο διαμερισμα…

   ανδρουλάκης αλέξανδρος
   12 Ιανουαρίου 08 στις 1:30

   Δεν θα έγραφα τίποτα αν δεν υπήρχε αυτη η …'”απειλή” πως δεν θα ξαναγράψεις τίποτα για το θέμα.
   Κι αυτό παρ’όλο που είμαι καπνιστής.Των δύο πακέτων.Με φίλτρο.
   Ναι το τσιγάρο κάνει κακό στην υγεία μου και στην υγεία όλων όσων καπνίζουν.Πιθανόν και στην υγεία των παθητικών καπνιστών.
   (Λέω “πιθανόν” διότι έχω δει και ακούσει πολλά κουφά ιατρικών ερευνών.)
   Και το “μαρούλι” βλάπτει σοβαρά την υγεία!!! Το τι έχω διαβάσει για την επικινδυνότητα του μαρουλιού δεν λέγεται.Η μεγάλη επιφάνεια των φυλλωμάτων του μαζεύει του κόσμου τα καρκινογόνα.
   Τρώγω μαρούλια παρ’ όλ΄αυτά.
   Φαντάζομαι να καταλαβαίνετε τι θέλω να πω.
   Τόσα και τόσα πράγματα βλάπτουν την υγεία μας πολύ περισσότερο απο το τσιγάρο.Γιατί τόσο εύκολα οι απαγορεύσεις περί αυτού και όχι περί μεταλλαγμένων, φρούτων , λαχανικών κλπ. με φυτοφάρμακα, ρύπανση, υπερθέρμανση, κλπ, κλπ, κλπ.
   Με ενοχλούν οι διαφόρου τύπου απαγορεύσεις του τσιγάρου γιατι
   α) μας κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη
   β) κρύβουν εξωφρενική υποκρισία
   γ) βασίζονται σε μη ελέγξιμες “επιστημονικές” έρευνες
   δ) είναι του τύπου: “αποφασίζομεν και διατάζομεν” και φοβάμαι πως αποσκοπούν στην άμβλυνση της κρίσης μας και στην ακριτη αποδοχή της στέρησης βαθμών ελευθερίας. Σ΄αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι¨
   ε) κανείς δεν ρώτησε του μη καπνίζοντες.
   και
   ζ) όλ΄αυτά δεν έχουν σχέση με τα παραμύθια, όπου ο νους τ΄ανθρώπου κάνει χάζι τα βάθη της απύθμενης ψυχής του.

   Καλή Χρονιά.

   effie
   13 Ιανουαρίου 08 στις 12:20

   Εμένα εκείνο που με ενοχλεί είναι ότι οι καπνιστές δε σέβονται κανέναν.
   Δε σέβονται το περιβάλλον:οι παραλίες, οι δρόμοι ακόμα η θαλασσα έχει αποτσίγαρα. Χαρακτηριστική εικόνα :ανοίγουν την πόρτα του αυτοκινήτου και αδειάζουν το τασάκι στο γιγάντιο “τασάκι”, τις πόλεις μας.
   Δε σεβονται τους μη καπνιστές. Βλέπουν σε τραπεζακια το σήμα “νο σμοκιν” και είτε υπαρχει είτε όχι είναι το ίδιο και αυτό. έχω μπει σε γραφείο για κάποια δουλειά και απο το ντουμάνι δεν έβλεπα σχεδόν τον υπάλληλο.
   Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του αλλά η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

   effie
   13 Ιανουαρίου 08 στις 12:29

   Να προσθέσω ότι τα αποτσιγαρα μπορουν να προκαλέσουν το θάνατο σε δελφίνια και θαλασσιες χελώνες.Ένα παιδάκι αν καταπιεί αποτσιγαρο από τα “λίγα” που υπάρχουν στις παραλίες (τα μικρά από περιέργεια μπορούν να φάνε τα πάντα) παθαίνει χρόνια νεφρική ανεπάρκεια αν δεν του κάνουν γρήγορα πλύση στομάχου. Αλλά αυτά συμβαίνουν πάντα στους άλλους και ποτέ σε εμάς,ε;

   Νίνα
   14 Ιανουαρίου 08 στις 17:01

   Effie, πολύ σωστή.

   _______________________

   Παραμυθά μου, περίμενα κι εγώ ότι το προηγούμενο θέμα θα είχε σαρώσει σε σχολιασμό.

   Αλλά κι εσύ τι μας αργείς τώρα τόσες μέρες; Περιμένεις να σου πολύμε ευθέως το αυτονόητο;

   Ε, ναι λοιπόν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε το πώς έπαψες να καπνίζεις . Θα μας το πεις;

Σχολιάστε