Μαγική εικόνα για την “Ημέρα του πατέρα”

Σε λίγες ώρες, μόλις μπει η Κυριακή,  θα υπάρχουν δύο επίκαιρα θέματα για post:  οι Εκλογές και η Ημέρα του Πατέρα. Όπως ξέρετε όσοι μπαίνετε σ’ αυτό το blog  από παλιά, δεν με απασχολούν εδώ και καιρό οι διάφορες “Ημέρες- Αφιερώματα”. Όσο για τις εκλογές, θα ήθελα να αποφύγω οποιοδήποτε σχόλιο μια κι ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίζει ό,τι θέλει και ίσως να έχω ακόμα τη διαμόρφωση μιας εποχής, όπου οι μεγάλοι όταν τους ρώταγε κανείς τι ψήφισαν, λέγανε: “η ψήφος είναι ιερή”,  εννοώντας μυστική. Ήταν μια εποχή  όπου το να διαβάζει κανείς  “ΑΥΓΗ” ήταν κάτι που γραφόταν στο φάκελό του στην Ασφάλεια, με την ένδειξη, “κομμουνιστής”. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι τη διάβαζαν σπίτι τους και μάλιστα την ψώνιζαν από περίπτερο που ήταν μακριά από τη γειτονιά τους, για την περίπτωση  που ο περιπτεράς μπορεί να ήταν ο χαφιές της γειτονιάς! Και κάποιοι που ήθελαν να τη διαβάζουν οπωσδήποτε στο λεωφορείο το πρωί, αγόραζαν μαζί και μια ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, έβαζαν την ΑΥΓΗ μέσα κι όταν την άνοιγαν, φαινόταν η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ απ΄έξω! Χα, χα, χα…  Σε τέτοιου είδους καταστάσεις αναφέρεται κι ο στίχος του Σαββόπουλου, “Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί”, στο τραγούδι του “Η ΠΑΡΑΓΚΑ” . Ίσως πάλι να  κάνω όπως έχω μάθει από μικρός από τον πατέρα μου, έναν πατέρα πραγματικά “χωρίς  ‘εγώ’ ” – όπως είναι κι ο τίτλος βιβλίου  μου – στον τρόπο που μας μεγάλωσε και που ενώ ήξερε ότι η μάνα μου και η γιαγιά μου ψήφιζαν διαφορετικά από εκείνον, δεν δοκίμασε ποτέ να τις πείσει ή να τους επιβάλλει -πράγμα που έκαναν πολύ άντρες τότε στις γυναίκες τους-να ψηφίσουν εκείνο που θα ψήφιζε αυτός.
Όμως, τελικά σας έχω κάτι  για την Ημέρα του πατέρα! Χα, χα, χα… Ένα παιχνίδι! Ναι, ένα παιχνίδι που μου άρεσε να παίζω όταν ήμουνα μικρός, αλλά κι αργότερα. Το παιχνίδι λέγεται, “Μαγική εικόνα” .  Τότε, σε όλα τα περιοδικά και σε αρκετές εφημερίδες, υπήρχε το παιχνίδι αυτό. Μέσα σε ένα σχέδιο, ήταν ζωγραφισμένο κάτι που δεν ήταν εύκολο να το διακρίνεις αν δεν πρόσεχες πολύ. Ας πούμε: σε έναν κήπο, έπρεπε να βρεις πού έχει κυλήσει μία μπάλα, ή σε ένα δέντρο να βρεις  κάποιον παπαγάλο ανάμεσα στα φύλλα και λοιπά. Το παιχνίδι, λοιπόν, που σας έχω ετοιμάσει σήμερα, είναι μία τέτοια “μαγική εικόνα” με ερώτημα: “Πού είναι ο πατέρας;”  Και βέβαια δεν είναι με σχέδιο, αφού ζωγραφίζω σαν πεντάχρονο παιδάκι και κάτω, αλλά με βίντεο. Ναι, με βίντεο. Την περασμένη Τρίτη, έπρεπε να πάμε με το παιδάκι μου για μια δουλειά το πρωί και ήρθε και με πήρε με τη μοτοσυκλέτα του.  Τότε μου ήρθε η ιδέα γι’ αυτό το post. Το ερώτημα, βέβαια, δεν είναι, “πού είναι ο γιος”  -προφανώς είναι ο οδηγός κάτω από το κράνος- αλλά, “πού είναι ο πατέρας του”; Και μην απαντήσετε, “είναι πίσω του” γιατί εκεί δεν τον βλέπετε. Ο πατέρας, υπάρχει στην εικόνα και αν προσέξετε θα τον δείτε. Αν θέλετε, αφήστε τη λύση και σε σχόλιο. Δεν πειράζει αν την έχουν βρει κι άλλοι, ποτέ δεν ξέρεις…Τη λύση θα τη βάλω στο άλλο τεύχος… χα, χα, χα… στο άλλο post ήθελα να πω. Τέλος, για να παίξω λίγο ακόμα, ο ήχος που έχω βάλει στους τίτλους αρχής είναι κάτι που λέγαμε όταν παίζαμε κρυφτό και ο ήχος στους τίτλους τέλους έχει σχέση με τον χαρακτηρισμό όσων βρουν τη λύση. (Χα, χα, χα… Βρείτε τι σημαίνουν και αυτοί οι ήχοι).
Καλή επιτυχία.
 Π.

5 σχόλια στο “Μαγική εικόνα για την “Ημέρα του πατέρα””

   marilia
   16 Ιουνίου 12 στις 20:35

   Στον καθρέφτη υποψιάζομαι. Στις καρδιές μας είμαι σίγουρη.

   Φιλιά σ’ όλους τους μπαμπάδες. Να σας χαιρόμαστε! 🙂

   Νιάρρρρρρρ!

   amalia
   16 Ιουνίου 12 στις 21:25

   Οι καθρέφτες πάντα λένε την αλήθεια ε;Όσο και να θέλουμε να κρυφτούμε.
   Να είναι καλά όλοι οι μπαμπάδες σε όλες τις γωνιές της γης, σε όλες τις γωνιές της καρδιάς μας!

   δημήτρης
   17 Ιουνίου 12 στις 9:24

   Καλημέρα και χρόνια μας πολλά!
   Θα μας αφιερώσω ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια(κάποια στιγμή μιλάει και για κάποιον πατέρα) με την συγκλονιστική Σωτηρία να το ερμηνεύει!
   https://www.youtube.com/watch?v=rir5CoH4EHM
   υγ Κωνσταντίνε να μας προσέχεις τον πατέρα σου όταν τον μεταφέρεις…μην ξεχαστείς και κάνεις καμιά σούζα 🙂
   Γεμάτο γάτες το μπλογκ!!! 🙂

   να-τασσσάκι
   17 Ιουνίου 12 στις 20:41

   “Αυτός” ο πατέρας, είναι παντού!
   😉

   Χρόνια σας πολλά, μπαμπάδες! Να σας χαιρόμαστε :*

   ζαχαρούλα
   18 Ιουνίου 12 στις 0:10

   εγώ, από την άλλη πλευρά, σε βλέπω και πάνω στο κράνος, οπότε η δική μου απάντηση είναι:
   ο πατέρας είναι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του γιου…
   😉

   κουκου-τσάαααααααα!

Σχολιάστε