Μία … λερωμένη ανάμνηση

Σήμερα άργησα λίγο να ανεβάσω ποστ, επειδή περίμενα μήπως μου στείλουν καμιά φωτογραφία από την σημερινή εκδήλωση που σας είπα χθες, στον παιδότοπο του Σούπερ Μάρκετ Θανόπουλος – ίσως το κάνω από Δευτέρα. Θα ήθελα, όμως, εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδάκια και στους γονείς τους για την παροσία τους, αλλά και στη διεύθυνση του καταστήματος που μου έδωσε την ευκαιρία για μια πολύ καλή – και  ίσως την καλύτερη έως τώρα – εκδήλωση παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου μου του Παραμυθά, με τίτλο, “Στο νησί των τεμπέληδων”.  Και τώρα, πάμε στο σημερινό ποστ.
Εδώ και καιρό σκέφτομαι να ανεβάσω ένα ποστ που έχει σχέση με την εφηβεία μου, στη δεκαετία του ’50. Τα τελευταία χρόνια, επισκέπτομαι κατά διαστήματα την οδό Μαυροματαίων, που βρίσκεται μπροστά στο Πεδίον του Άρεως – το “Πάρκο” όπως το λέγαμε παλιά – όπου βρίσκεται το γραφείο της Δικηγόρου μας.  Εκεί, την εποχή της εφηβείας μου υπήρχε ένα Καφεζαχαροπλαστείο, 
που στο υπόγειό του είχε μία από τις καλύτερες Discoteque της εποχής, που δεν ήταν και πάρα πολλές και που πηγαίναμε συχνά με τους φίλους μας και τα κορίτσια μας και χορεύαμε.  Η φωτογραφία που βλέπετε, λοιπόν,  είναι του Ζαχαροπλαστείου Green Park, όπως ήταν στην δεκαετία του ’50, και που τη  βρήκα προχθές τυχαία στο ίντερνετ.           

Έτσι, αποφάσισα να ανεβάσω το ποστ με μια φωτογραφία που έχωτραβήξει με το κινητό σε μια από τις επισκέψεις  μου στο Δικηγορικό Γραφείο, αλλά δεν είχε νόημα να μπει μόνη της χωρίς τη φωτογραφία από παλιά. Κοιτάξτε, λοιπον, πώς είναι σήμερα και θα καταλάβετε γιατί έβαλα στον τίτλο του ποστ την λέξη, “λερωμένη”.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο για να εξηγήσω τη λέξη, “λερωμένη” στον τίτλο. Και θα ήθελα να κλείσω αυτό το ποστ με ένα βιντεο-κλιπ  του αγαπημένου μου συγκροτήματος εκείνης της εποχής, τους PLATTERS. Το τραγούδι που λένε έχει τίτλο, “Ο Μεγάλος Υποκριτής”, που μου άρεσε πάρα πολύ, γιατί καθώς από μικρός έπαιζα στο θέατρο, ήξερα καλά την τέχνη της υποκρισίας ή της υποκριτικής. Αλλά εκτός από αυτό, το τραγούδι είναι πολύ ωραίο και μιλάει και για την ψυχολογική μου κατάσταση τότε, ύστερα από τον απότομο χωρισμό από έναν παιδικό έρωτα.
Καλό βράδυ.
  Π.

 

 

 

Σχολιάστε