Η Λήδα

ΝΠ 002

Αυτή η φωτογραφία που βλέπετε, είναι από την πρώτη φορά που έπαιξα στη ζωή μου, σε ηλικία 8 χρονών, το 1951, στο Θέατρο Κυβέλης, στο έργο, “Η Νεράιδα του χιονιού” βασισμένο στο γνωστό παραμύθι του Άντερσεν. Αυτό το γλυκό και λαμπερό κορίτσι που έχω αγκαλιάσει, είναι η εξαιρετική ηθοποιός, Λήδα Πρωτοψάλτη, που κι εκείνη βγήκε σ΄ αυτό το έργο για πρώτη φορά στο θέατρο, σε ηλικία 11 χρονών. Λέω την ηλικία της γιατί την λέει και η ίδια στο βιογραφικό της, που μπορείτε αν θέλετε να το δείτε κάνοντας  κλικ   ΕΔΩ  στο web site του θεάτρου ΣΤΟΑ.
Και θα μου πείτε, “πώς σου ‘ρθε ξαφνικά να βάλεις αυτό το post”;  Εντελώς ξαφνικά μου ήρθε, κυριολεκτικά. Η ιδέα μού ήρθε από ένα ιντερνετικό περιοδικό που μου στέλνουν κάθε εβδομάδα, κι εκεί είχε την είδηση για την πρεμιέρα ενός θεατρικού έργου που παίζει η Λήδα, με μια φωτογραφία της που με συγκίνησε πολύ. Έτσι συνδύασα τους δυο μας, από φωτογραφίες μας βγαλμένες τώρα κοντά, 62 χρόνια μετά! Για δείτε.
Nikos-Leda
Ναι. Αυτοί οι δύο είναι τα δύο παιδάκια της προηγούμενης φωτογραφίας! Χα, χα, χα… και το ανάποδο: Αχ, αχ, αχ…

Και σκέφτηκα να κλείσω αυτό το post με την κεντρική σελίδα του προγράμματος αυτής της παράστασης, γιατί ανάμεσα στα ονόματα ηθοποιών που ίσως κάποιους τους ξέρετε, είναι ένα όνομα που το ξέρετε σίγουρα: της Άλκης Ζέη! Τότε ήταν ακόμα ηθοποιός, και έπαιζε το ρόλο της Κυρά Καρακάξας, όπως θα δείτε. Κάποια χρόνια αργότερα, εγκατέλειψε το θέατρο κι έγινε η σπουδαία συγγραφέας που ξέρετε. Αυτά, λοιπόν.
Καλή εβδομάδα.
Π.

ΝΠ 061.b

 

 

 

2 σχόλια στο “Η Λήδα”

   marilia
   10 Φεβρουαρίου 14 στις 22:00

   Ε, και πού είναι το παράξενο; Τα παιδάκια της πρώτη φωτογραφίας στην ίδια, μαζί, ενώ στη δεύτερη τα παιδάκια χωριστά. Τι δεν καταλαβαίνεις;

   Υ.Γ. Τα παιδιά μου θέλουν να ντυθώ νεραϊδούλα. Σαν πολλές συμπτώσεις… σαν πολλές! (τραβάτε με κι ας κλαίω…)

   Γιωργος
   4 Δεκεμβρίου 18 στις 23:36

   να υποθέσω πως η “Καίτη Γώγου” ήταν η γνωστη Κατερίνα Γώγου, που επίσης ειναι γεννημένη το 1940 και υπήρξε παιδί θαυμα;

Σχολιάστε