Οι καρδούλες και η σκάλα

Αύριο τέρμα οι διακοπές. Γυρίζουμε σπίτι. Είχα διάφορες ιδέες  για post,  αλλά – μια και υπάρχουν αρκετοί καινούριοι φίλοι του blog – κατέληξα ότι το καλύτερο ήταν ένα παλιό post  που έχω ξαναβάλει πριν 6 χρόνια, το 2010, και είναι από τα αγαπημένα μου. Έκανα μερικές μικροαλλαγές και το ανεβάζω.

Λέω να αποχαιρετήσω τις φετινές διακοπές με μια σκάλα, μια μεγάλη πέτρινη σκάλα στη Σκιάθο, ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία του σπιτιού μας εκεί. Και λέω ν’ αρχίσω ανάποδα αυτή τη φορά. Θα βάλω το βίντεο εδώ στην αρχή, κι όχι στο τέλος του post όπως κάνω συνήθως. Δείτε ένα κατέβασμα στη σκάλα, λοιπόν, με το θέαμα που βλέπει κανείς  μόλις κατέβει.

Αυτή την παλιά πέτρινη σκάλα κατεβαίνουν, μετά από ένα μονοπάτι, όσοι έρχονται από το σπίτι για να βγουν στην παραλία. Δείτε την κι από κάτω προς τα πάνω.

Η σκάλα αυτή, είναι σκεπασμένη από πάνω με ένα υπέροχο φυσικό “σκέπαστρο”, φτιαγμένο από τα μπλεγμένα -εδώ και χρόνια- κλαριά και φύλλα μιας μεγάλης γέρικης συκιάς κι ενός αναρριχώμενου  κισσού με φύλλα που δεν έχω ξαναδεί ποτέ και πουθενά αλλού: φύλλα που έχουν σχήμα καρδιάς!!

Αν προσέξετε πολύ θα δείτε ότι τα φύλλα είναι μικρές καρδιές,  αλλά να  και μια πιο κοντινή φωτογραφία.

Κάτω αριστερά, στη μικρή κουφάλα της γέρικης συκιάς  θα δείτε μερικά φύλλα που άρχισαν να μαραίνονται και να πέφτουν. Να πάλι μια πιο κοντινή φωτογραφία.

Απίστευτη  η φύση, ε; Και να σας αποχαιρετήσω  μ’ ένα φιλί από την … καρδιά μου, και με δύο ακόμα καρδούλες, που είναι ακόμα ζωντανές πάνω στο δέντρο, σε κοντινή φωτογραφία.
Καλή εβδομάδα.
Π.

 

 

 

 

3 σχόλια στο “Οι καρδούλες και η σκάλα”

Σχολιάστε