Και μια επίσκεψη σε Ιδιωτικό Σχολείο

Από τον Οκτώβριο που μας πέρασε, έως το τέλος Ιουνίου θα έχω κάνει 52 εκδηλώσεις/παρουσιάσεις “Παραμυθά”, σε Δημοτικά Σχολεία, Λέσχες Ανάγνωσης, Βιβλιοπωλεία και Συλλόγους Γονέων. Για κάποιες από αυτές, σας έχω μιλήσει. Πειέργως, δεν με έχουν καλέσει από κανένα Ιδιωτικό Σχολείο. Την Τρίτη που μας πέρασε  πήγα για πρώτη φορά -και μοναδική- σε Ιδιωτικό Σχολείο, στα Εκπαιδευτήρια Καντά, όπου ενώ δεν είχα κατά νου να ανεβάσω post, ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα τόσο που τελικά αποφάσισα να το κάνω. Τι με εντυπωσίασε; Πιο πολύ απ’ όλα,δύο πράγματα: Ο “μαγικός μαρκαδόρος” και η ταινία που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά με τη Δασκάλα τους, πάνω σε ένα από τα posts που έχω ανεβάσει, το μήνυμα κοινωνικής συμπεριφοράς, “Η Μαίρη”. Έβαλα link για να θυμηθείτε το δικό μου post που πάνω του βασίζεται η ταινία των παιδιών.
Όλα άρχισαν με την πρόσκληση που ήρθε με e-mail.

Μέσα στην τάξη υπήρχε οθόνη με προβολή από κομπιούτερ και εκεί έγινε η προβολή όσων είχαν ετοιμάσει τα παιδιά. Δεν μπόρεσα να μη θυμηθώ μια άλλη φίλη μου δασκάλα, όπου όχι μόνο δεν είχε τέτοιο άψογο σύστημα προβολής από κομπιούτερ, όχι δεν υπήρχε ειδικός τεχνικός στα ηλεκτρονικά, αλλά της είχαν πάρει και τον προτζέκτορα και τα καλώδιά του.  Εδώ, όχι μόνο υπήρχαν τα πάντα που λειτουργούσαν άψογα, αλλά υπήρχε και ο μαγικός μαρκαδόρος που μου έκανε εντύπωση. Ένας μαρκαδόρος/ασύρματο ηλεκτρονικό ποντίκι  που δούλευε πάνω στην οθόνη με το descktop του κομπιούτερ που προβαλλόταν στον πίνακα της τάξης!!! Κι αν δεν μας μάλωνε η Δασκάλα, θα έπαιζα ακόμα με τον μαγικό μαρκαδόρο. Θ’ ακούσετε τη φωνή της στο τέλος, που λέει αυστηρά: “Ναι, αλλά τώρα…”, υπονοώντας, “εσείς θα παίζετε κι εμείς θα σας βλέπουμε”; Δείτε το.

Τι να πω!… Αφού σας πω ότι πέρασα υπέροχα με όσα μου είχαν ετοιμάσει τα πρωτάκια, με αποτέλειωσαν με την ταινία που είχαν κάνει τα παιδιά με τη Δασκάλα τους, μονταρισμένη άψογα από τον Αντώνη, τον τεχνικό με τον “μαγικό μαρκαδόρο”
Και να τελειώσουμε με αυτή την ταινία, σε μια μικρότερης διάρκειας εκδοχή που ετοίμασα εγώ.. Την εισαγωγή, όπως θα δείτε, την κάνει ο κύριος… “Νίκος Πιλάβιος”!! Χα, χα, χα…
Καλό Σαββατοκύριακο.
Π 

23 σχόλια στο “Και μια επίσκεψη σε Ιδιωτικό Σχολείο”

   marilia
   26 Μαΐου 12 στις 10:03

   χαχαχαχα! ΥΠΕΡΟΧΑ ΟΛΑ!!!! Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους δασκάλους τους! (απ’ ό,τι είδα… υπήρξε και η Μαγική Συνεργασία!)

   Αυτά είναι τα καλά των Ιδιωτικών (θυμάμαι τόοοοοοοοοοοοοτε που δούλεψα κι εγώ σ’ ένα, με κτίριο… ΚΤΙΡΙΟ και με αρκετές ευκολίες!). Εμείς, όχι διαδραστικό πίνακα και… μαγικό μαρκαδόρο, ούτε… απλό πίνακα και ταπεινό μαρκαδόρο! Μ’ έχεις δει να προσπαθώ να τον γεμίσω χρησιμοποιώντας σύριγγα, χωρίς να γίνω… μπλε;;; 😛

   Μπράβο, Απίθανα Πρωτάκια! 😉

   Παπαστρατής "Το Θηρίο" Ιωάννης
   26 Μαΐου 12 στις 17:41

   Νίκο μου ιδού οι μελλοντικοί σου συνάδελφοι!!! Υπέροχο βιντέακι!!! Μπράβο στα παιδιά και στο Εκπευδευτικό προσωπικό του Σχολείου!!!

   Πάντως ήτο έκπληξη για εμένα που αποφάσσες να ανεβάζεις και στον εσυσουλήνα!!!

   Φιλί!!!

   Παραμυθάς
   26 Μαΐου 12 στις 20:15

   Δεν το αποφάσισα εγώ για το YOUTUBE, αλλά το VIMEO που δεν παίρνει πάνω από 500 ΜΒ που ήταν το βίντεο των παιδιών, οπότε… Καλό βράδυ

   ΔΕΣΠΟΙΝΑ
   26 Μαΐου 12 στις 22:35

   Όλα τους είναι καταπληκτικά αλλά η “μαμά” της Μαίρης όλα τα λεφτά, τσάντα, κολιέ, καπέλο και μέσα στο ρόλο της, απίστευτη απόδοση, πέθανα στα γέλια με τη μικρούλα.
   Πολύ καλή δουλειά και προσεγμένη, μπράβο σε όλους!

   πρωτάκια Α2 Εκπ/ρίων Καντά
   28 Μαΐου 12 στις 8:19

   Κύριε Παραμυθά, χαρήκαμε πάρα πολύ που ήρθατε στην τάξη μας και είδαμε όλοι μαζί την ταινία και σας ευχαριστούμε πολύ που τη βάλατε στο μπλογκ σας!!! Χαρήκαμε πάρα πολύ που διαβάσαμε και τα ωραία σχόλια!!! Περάσαμε υπέροχα μαζί σας!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 xxx

   Χριστίνα
   28 Μαΐου 12 στις 20:19

   Κύριε Παραμυθά,

   Σας αγαπώ πολύ!!!!!! Ευχαριστώ που ήρθατε στην τάξη μου το Α2. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   Φιλάκια χιχιχι Χ.

   Νενέ
   29 Μαΐου 12 στις 20:58

   ΄Ενα τεράαααααστιο μπράβο σε όλα τα παιδάκια !! Κυρίως όμως στους δασκάλους τους που αναλάμβάνουν το δύσκολο έργο να διδάξουν στα παιδιά τις βασικές αξίες και αρετές της ζωής.
   Σασόνι μου σ’ αγαπώωωωωω !!!

   τάσος
   29 Μαΐου 12 στις 21:35

   Πολλά συγχαρητήρια στο σχολείο, σε όλους τους δασκάλους και φυσικά στους μεγάλους πρωταγωνιστές – στα παιδιά, που αποτελούν την προσωποποίηση της αθωότητας απέναντι στην “υποκριτική” τέχνη των μεγάλων!

   βίκυ
   29 Μαΐου 12 στις 22:54

   Συγχαρητήρια στους άψογους μικρούς πρωταγωνιστές, στη δασκάλα τους και φυσικά στα Εκπαιδευτήρια Καντά!!!!! Μεγάλωσα με τον “Παραμυθά”και τις εκπομπές του και χαίρομαι που η κόρη μου είχε την ευκαιρία να τον απολαύσει από κοντά!

   Άγγελος Γκουπιδένης
   30 Μαΐου 12 στις 19:41

   Κύριε Παραμυθά, ευχαριστούμε που ήρθες στο σχολείο μας. Από τότε που ήρθατε στην τάξη μας, σας αγαπάμε πάρα πολύ. Όλα τα παιδιά του Α2 είναι πολύ καλά και συνεργάσιμα.

   Μπέττυ Μπάδα - Γκουπιδένη
   30 Μαΐου 12 στις 20:09

   Ένα μεγάλο “μπράβο” μαζί με ένα ακόμα μεγαλύτερο “ευχαριστώ” στα εκπαιδευτήρια Καντά και ειδικότερα στην κα Εύη Καμαρέτα, τη δασκάλα των παιδιών μας, που κατορθώνει πάντοτε να “εκμαιεύει” και να “καλλιεργεί” τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα προτερήματα …

   ΕΥΑ ΔΑΠΟΛΑ
   30 Μαΐου 12 στις 20:57

   Αγαπημένε μας κύριε Παραμυθά,
   σας ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε στην τάξη μας. Περιμένουμε να μας ξανάρθετε!!!

   Xρήστος (Παππούς της Χριστίνας)
   30 Μαΐου 12 στις 21:32

   Mπράβο σε όλη την ομάδα!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

   Xρήστος

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ
   31 Μαΐου 12 στις 15:20

   Κύριε Παραμυθά σας ευχαριστώ που ήρθατε στην τάξη μας και σας περιμένουμε πάλι. Μπράβο στην τάξη μου στο Α2 είμαστε φοβεροί!!!!! : ) : ) : ) : )

   Στράτος Γάλλος.
   31 Μαΐου 12 στις 19:25

   Κυριε παραμυθα,ευχαριστουμε που ηρθατε στην ταξη μας.Απο τοτε που σας γνωρισαμε ειμαστε πιο χαρουμενοι και συγκινημενοι.Σας λατρευουμε!!!

   Μαίρη
   1 Ιουνίου 12 στις 14:35

   Ενα μεγάλο μπράβο στην δασκάλα του Α2!Αψογη δουλειά τόσο από την κυρία Καμαρέτα
   ‘οσο και από τα παιδιά!

   στρατης σβαρνας
   1 Ιουνίου 12 στις 20:13

   Στρατουλη μου αρεσε πολυ το βιντεο… Επισης μου αρεσε πολυ η Μαιρη. Μπραβο σας

   Μελίνα
   10 Ιουνίου 12 στις 17:31

   Κύριε παραμυθά ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε στην τάξη μας. Περάσαμε πολύ ωραία μαζί σας. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Σχολιάστε