Για δείτε αυτό

Κανονικά δεν θα έπρεπε να το βάλω, αλλά με έχετε συγκινήσει πολύ – από τα γενέθλιά μου κι εδώ – που θα σκάσω αν δεν το κάνω. Είναι ένα κείμενο που μου ζητήθηκε να γράψω σε προσωπικό στυλ, για να συνοδεύσει άλλα επίσημα κείμενα – ας πούμε εμπορικού στόχου – για τις προσπάθειες που γίνονται να καταφέρουμε αυτά που σας είπα ότι… θα σας πω όταν σιγουρευτώ ότι θα γίνουν. Το κείμενο νομίζω ότι θα σας αρέσει. Δεν το βάζω για να μου κάνετε σχόλια – κάντε αν θέλετε – αλλά έτσι, για να σας πω ένα ευχαριστώ με έναν άλλο τρόπο.
Σας φιλώ.
Π.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ

Ήταν τέλος του 2006 – Νοέμβριος – όταν ο γιος μου, μου είπε: «Βρε μπαμπά, τις περισσότερες φορές όταν λέω το επίθετό μου, με ρωτάνε, ‘και τον Πιλάβιο που έκανε τον Παραμυθά τι τον έχεις’; Κι όταν ακούνε ότι είμαι γιος σου κάνουν σαν παιδιά! Θέλεις να σου φτιάξω ένα blog που να λέγεται, «paramithas» και να βάζεις μέσα ό,τι θέλεις. Θα ‘χει επιτυχία, θα δεις».
Και είχε δίκιο. Το blog ήταν έτοιμο και εμφανίστηκε στο internet στις 9 Φεβρουαρίου του 2007. Ήταν τόσο συγκινητική η ανταπόκριση που έβλεπα στα σχόλια των πρώην παιδιών (σημερινών ενήλικων) που παρακολουθούσαν την εκπομπή, ώστε πολλές φορές δεν άντεχα τη συγκίνηση που ένοιωθα και το ‘κλεινα.
Ο «ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ», όπως ίσως θα ξέρετε, υπήρξε η πιο δημοφιλής παιδική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, που ακόμα την θυμούνται παρόλο που παιζόταν μόνο για τρία χρόνια, από το 1978 έως το 1981, ενώ κάποια επεισόδια αναμεταδόθηκαν σε επανάληψη έως το 1987. Από τους τηλεθεατές που την παρακολουθούσαν τότε, οι μεγαλύτεροι σήμερα είναι γύρω στα σαράντα τρία και οι μικρότεροι γύρω στα είκοσι επτά. Όλοι τους πια έχουν «βγει» ως ενήλικες στη ζωή, ενώ αρκετοί από αυτούς είναι και οι ίδιοι πια γονείς.
Από τη μέρα που εμφανίστηκε το blog έως σήμερα, 21 Ιουλίου 2008, το έχουν επισκεφτεί για πρώτη φορά 79. 820 computers, ενώ οι επιστροφές όσων έχουν ήδη μπει, είναι 299.590.
Η εκπομπή του «ΠΑΡΑΜΥΘΑ», εμφανίστηκε στην τηλεόραση της Ε.Ρ.Τ. 30 χρόνια πριν – τον Σεπτέμβριο του 1978 – και τον τελευταίο χρόνο, το πρόσωπο του «Παραμυθά», ύστερα από την εμφάνιση του blog, μοιάζει να περνάει μια δεύτερη δημοσιότητα: Τα βιβλία του που έχουν εκδοθεί παλιότερα άρχισαν να ξαναπουλάνε, ενώ ετοιμάζονται να εκδοθούν καινούργια. Γίνεται συζήτηση για τη δημιουργία – αν βρεθούν χορηγοί – ιντερνετικού web tv, ενώ η Ε.Ρ.Τ. από τα ψηφιακά της κανάλια, σχεδιάζει να ξαναρχίσει την εκπομπή, και ακόμα γράφεται το σενάριο για μια ταινία. Παράλληλα με αυτά, άρχισαν να παρουσιάζονται συνεντεύξεις του «Παραμυθά» σε περιοδικά και εφημερίδες, εμφάνισή του σε τηλεοπτικά show και συμμετοχή σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Η εντυπωσιακή αυτή στήριξη του blog του Παραμυθά από όλα τα Μ.Μ.Ε. είναι ακριβώς γιατί σε αυτά υπάρχουν πια δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και παραγωγοί, που μεγάλωσαν με αυτήν την εκπομπή και ξέρουν ότι πολλοί συνομήλικοί τους τηλεθεατές, ακροατές και αναγνώστες, ενδιαφέρονται, όπως και οι ίδιοι, να μάθουν για την τύχη του ήρωα της αγαπημένης εκπομπής των παιδικών τους χρόνων.
Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφέρω εδώ έστω και λίγα από τα σχόλια που γράφονται στο blog, είτε για τον «Παραμυθά» είτε για μένα τον ίδιο, καθώς θα έμοιαζε σαν… «αυτολιβάνισμα», κάτι που το θεωρώ εξαιρετικά αντιπαθητικό. Αν θέλει να τα διαβάσει κανείς, μπορεί να «βολτάρει» από μόνος του μέσα στο blog (www.paramithas.gr) και να τα ανακαλύψει. Κι ίσως να συγκινηθεί το ίδιο με μένα, από αυτές τις γεμάτες παιδική αθωότητα και τρυφερότητα εκδηλώσεις, μεγάλων ανθρώπων που ξαναγίνονται παιδιά, κάνοντας ώρες – ώρες το blog να μοιάζει Παιδική Χαρά.
Ο Παραμυθάς
(Νίκος Πιλάβιος)

118 σχόλια στο “Για δείτε αυτό”

   nellinezi
   23 Ιουλίου 08 στις 15:13

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ…….. Α ΜΠΟΥ ΧΟΥ ΧΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ….ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΕΙΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ????……. ΚΑΛΑ….ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ…..
   ….. ΑΘΗΝΑ…… !!!!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!

   nellinezi
   23 Ιουλίου 08 στις 15:17

   ……..ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ….ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ…….

   ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ….ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ….. ΕΤΣΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΣΕ ΑΓΑΠΗ, ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ…..

   ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΓΛΥΚΑ ΟΛΕΣ……. ΝΥΣΤΑΖΩ ΑΠΟ ΩΡΑ…..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΟΜΠΛΟΓΚΟΦΙΛΕΝΑΔΟΥΛΕΣ ΜΟΥ……

   ΤΩΡΑ …ΠΑΩ……

   ΜΠΑΜΠΑΔΟΠΑΡΑΜΥΘΟΦΙΛΑΡΑΚΙ ΜΟΥ….. ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΟΛΟΣ…..

   ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ …ΜΑΑΑΑΤΣ!

   nellinezi
   23 Ιουλίου 08 στις 15:20

   ….ΠΟΙΟΣ ??….Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ VANDOULA ??….NAI….AΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ!! ….. ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ??? ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ …..

   ………..ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΛΟ …..ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

   Vanda
   23 Ιουλίου 08 στις 15:27

   Το ποιηματάκι μόνο βάζω ολόκληρο επειδή μου αρέσει!

   Σας γλυκοφιλώ στο μέτωπο και σας εύχομαι όμορφες Παραμυθομέρες!

   Μαααααααααααααατς

   Αν όλα τα παιδιά της γης
   πιάναν γερά τα χέρια
   κορίτσια αγόρια στη σειρά
   και στήνανε χορό
   ο κύκλος θα γινότανε
   πολύ πολύ μεγάλος
   κι ολόκληρη τη Γη μας
   θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

   Αν όλα τα παιδιά της γης
   φωνάζαν τους μεγάλους
   κι αφήναν τα γραφεία τους
   και μπαίναν στο χορό
   ο κύκλος θα γινότανε
   ακόμα πιο μεγάλος
   και δυο φορές τη Γη μας
   θ’ αγκάλιαζε θαρρώ.

   Θα ’ρχόνταν τότε τα πουλιά
   θα ’ρχόνταν τα λουλούδια
   θα ’ρχότανε κι η άνοιξη
   να μπει μες στο χορό
   κι ο κύκλος θα γινότανε
   ακόμα πιο μεγάλος
   και τρεις φορές τη Γη μας
   θ’ αγκάλιαζε θαρρώ!

   Mina
   23 Ιουλίου 08 στις 16:25

   Vanda eimai apo tous “allous” egw, tous apeksw, sas pira hampari arga..pros to parwn tha voleutw kai tha apolausw…den thelw ypourgeio thelw na ginw omada pieshs ;-)! filia se olous kai oles..kai prwta ston paramitha mou!

   Γιαννης απο ΝΥ
   23 Ιουλίου 08 στις 23:02

   Ωραιο το γαιτανακι Vanda που το θυμηθηκες? Ρε ‘σεις τι κανατε εδω? Πηρε φωτια η Καλαμαρια! 108 σχολια? Πωπω… Τελικα ποια ειναι η πιο τσαχπινα?
   Λοιπον καθησα και σκευτηκα πως για να καταλαβω καλυτερα ποια το κουναει καλυτερα θα χρειαστει να δω φωτογραφιες. Κατα προτιμιση με μαγιω.
   Τι να κανω κι εγω ο αμοιρος εδω στα εξωτερικα εχω βαρεθει να βλεπω χαζο-ξανθιες μπριτνει σπιρς.
   Οποια στειλει την καλυτερη, πιο τσαχπινατη, εχει την ψηφο μου.
   Ελατε τωρα μην ντρεπεστε καλκαιρακι ειναι βγαλτε καμια στην θαλασσα και κανε την ποστ στα μπλογκια σας.
   Εγω που ειμαι πολυ μακρια εαν χρειαστει να ψηφισω μπορω λετε απο την πρεσβεια?

   Karellen
   24 Ιουλίου 08 στις 0:14

   Αγαπημένε Παρμαυθά, διάβασα το κείμενο και συγκινήθηκα τόσο που δάκρυσα. Σκέφτηκα ότι η έμπνευση του μάστορα Κωνσταντίνου να φτιάξει το blog σου, το οποίο τόσο αγαπήθηκε, μέσω όλων όσων φέρνει μαζί της η “δεύτερη δημοσιότητα” θα αλλάξει ζωές κι άλλων μικρών και μεγάλων παιδιών. Όπως άλλαξε και την δική μου, αν και είμαι από τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά σου, αφού πρόλαβα την εκπομπή από τις (πρώτες) επαναλήψεις της.
   Χαίρομαι πάρα πολύ για όλα αυτά! Φαντάζομαι τα βλέμματα των μικρών παιδιών που θα σε απολαμβάνουν τακτικά από την τηλεόραση (και web tv οι νεώτερες γενιές)… Και τα χαμόγελά τους.

   nellinezi
   24 Ιουλίου 08 στις 9:42

   ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ …… ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΒΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΝΑΩ?…. ΜΟΥΛΑΡΙ ?? ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ…. ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΩ!!!!

   El Panos (παιδονόμος)
   26 Ιουλίου 08 στις 6:53

   Nellinezi και Vanda, σας βάζω τιμωρία: α) θα γράψετε από 108 φορές τη φράση ‘δε θα ξαναπώ κακή κουβέντα για άλλο/άλλη Παραμυθομεγαλωμένο’. β) θα ζητήσετε συγνώμη η μία από την άλλη ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΤΕ γ) θα ζητήσετε συγνώμη από όλους στους συμπαραμυθομεγαλωμένους που σας διάβαζαν να μαλώνετε σαν κομμωτηριοχουλιγκάνια.

   Αν δεν τα κάνετε όλα αυτά θα φωνάξω τη μάγισσα Κλο-Κλο να μαγέψει τους πισινούς σας να κουνιώνται σε ρυθμό ταμ-ταμ μέχρι να συμμορφωθείτε!

   Κακίστρες!

   El Panos (παιδονόμος)
   26 Ιουλίου 08 στις 6:58

   α, ξέχασα την Αρίστη. Επίσης τιμωρία (όχι που θα γλίτωνες)

   nellinezi
   26 Ιουλίου 08 στις 11:46

   XA XA XA XA XA XA XA …..EL PANOS……ΑΡΝΟΥΜΑΙ! ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΤΙΜΩΡΙΑ! ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΕΦΑΛΙ, ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΟΝΑΧΑ Ο,ΤΙ ΜΟΥ ΠΕΙ! ΤΕΛΟΣ!!

   ΑΣ ΜΗ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ!!! ΤΙ…..ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ ΤΑ …ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΑ …ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ? ΕΕΕΕΕΕΕ?? ….ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ….ΨΟΦΑΤΕ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΥΛΙΟ!!!

   😛 😛

   *Ε*
   18 Αυγούστου 08 στις 23:54

   Καλησπέρα

   κατ αρχήν συγχωρήστε το θάρρος και την τόλμη μου για τούτο το μήνυμα
   κι εμπιστευθείτε την αγνή μου πρόθεση και την διάθεση επικοινωνίας .

   Κατά δεύτερον, θα ήθελα να σας πω, ότι τον τελευταίο καιρό κάνοντας σημαντική προσπάθεια ν ¨ανεβάσω¨ ένα δικό μου forum, με την καθάρια σκέψη
   να συντροφεύει ανθρώπους ευαίσθητους, ρομαντικούς, διακριτικούς και μόνους,
   είχα ένα καλαίσθητο και πολύ θελκτικό αποτέλεσμα το οποίο πραγματικά λάτρεψα .
   Θα ήθελα (αν μου επιτρέπετε) να κλέψω λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας
   για να σας οδηγήσω στη διεύθυνση που υπάρχει
   το φιλόξενο ¨σπιτάκι¨ μου :
   http://www.e-agapimou.gr/forum/index.php

   Αν θεωρήσετε ότι η προσπάθεια μου αυτή έστω και λιγάκι εκφράζει
   ένα κομματάκι της ψυχής σας , ζητώ την συμμετοχή σας στην εξέλιξη κι ανάπτυξή της.
   Όχι σε κάτι δύσκολο η περίπλοκο αλλά σε κάτι πολύ απλό κι εύκολο ..
   γράφοντας ότι θέλετε εσείς η ότι νοιώθετε ..

   ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ανταλλαγής μηνυμάτων και σκέψεων .
   Μια συντροφιά εμπιστοσύνης που δεν θα διστάσει να συναντηθεί από κοντά για συζήτηση, για καφεδάκι, για ποτάκι, φαγητό η οτιδήποτε άλλο προκύψει .

   Σας ευχαριστώ πολύ
   Φίλη *E*

Σχολιάστε