Για την αγάπη

Αυτό που βλέπετε είναι το εξώφυλλο από το βιβλίο του Κρισναμούρτι που άρχισα να μεταφράζω τελευταία, με τίτλο, “ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ”. Και λέω σήμερα να ανεβάσω ένα μικρό απόσπασμα όπου μιλάει για την αγάπη.
Καλό Σαββατοκύριακο.
           Π.

“…Η αγάπη είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να δώσει μία απάντηση σε όλα μας τα ψυχολογικά προβλήματα. Όχι, μία απάντηση μόνο· απλώς τότε δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Έχουμε κάθε είδους προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε χωρίς αυτήν την αγάπη κι έτσι πολλαπλασιάζονται και μεγαλώνουν. Δεν υπάρχει τρόπος να την προσεγγίσεις ή να την κρατήσεις, αλλά μερικές φορές όταν σταθείς στην άκρη του δρόμου ή πλάι σε μία λίμνη, κοιτάζοντας ένα λουλούδι ή ένα δέντρο ή τον αγρότη που οργώνει το χωράφι του και αν είσαι σιωπηλός, δεν ονειροπολείς, δεν είσαι κουρασμένος, αλλά με σιωπή σε όλη της την ένταση, τότε ίσως να έρθει εκείνη σε εσένα.

Όταν έρθει, μην την κρατήσεις, μην την αποθησαυρίσεις σαν μία εμπειρία. Από τη στιγμή που θα σε αγγίξει, δεν θα είσαι ποτέ ο ίδιος ξανά. Άσε την αυτή να λειτουργήσει και όχι την απληστία σου ή την κοινωνική σου ηθική. Είναι πραγματικά πολύ δυνατή, αδάμαστη και η ομορφιά της δεν είναι καθόλου γερασμένη…”

 

 

Σχολιάστε